fbpx

Bizarno: Oče in hčerka do smrti pretepla sosedo, ker je iz jeze preluknjala njuno nogometno žogo

Foto: YouTube. Morila je zaradi nogometa. Natalie Bollen.

Iz Velike Britanije prihaja bizarna zgodba o umoru 34-letne Kelly Machin, ki sta jo oče in hčerka, 48-letni William Jelly in 28-letna Natalie Bollen, ubila zaradi spora okrog nogometne žoge. Natalie ima namreč štiri otroke, ki so na vrtu ves čas igrali nogomet, a je žoga pogosto letela čez ograjo – k sosedi Machinovi. Slednja je lani avgusta, potem ko njene pritožbe niso zalegle, žogo iz jeze prebodla z nožem. To je tako razhudilo mamo otrok, da sta skupaj z očetom Williamom vdrla k sosedi v hiši, ji polomila vse kosti – in jo pustila umreti kar na zofi v dnevni sobi. Trupla je policija našla deset dni kasneje, očeta in hčerko pa zdaj čaka dolgotrajna zaporna kazen.

Kot poroča otoški časnik Daily Mail, je imela Kelly Machin nemalo težav s sosedo in njenimi otroci, saj je njihovo razgrajanje večkrat prijavila policiji. Nogometna žoga je ves čas letela na njen vrt, dokler ni lani avgusta Machinova povsem izgubila živce in z nožem prebodla žogo. To je videla tudi Natalie Bollen, očividci pa trdijo, da je oddirjala do sosedinih vrat, glasno razbijala po njih in kričala: “Ubila te bom!”

Nasilju se je pridružil tudi oče William Jely; potem ko sta skupaj z Natalie vdrla v hišo Machinove, jo je William porinil na kuhinjsko mizo in jo večkrat udaril. Z udarci se je sosede lotila tudi Kelly, na koncu pa sta ji zlomila nogo in polomila več reber. Daily Mail poroča, da je nesrečnica utrpela tudi notranje krvavitve. Ker je nihče ni našel, je umrla 10 dni pozneje na kavču v domači dnevni sobi.

Jelly in Bollen sta bila aretirana že lani v začetku septembra po krajši policijski preiskavi, sojenje v Leicesterju pa je potekalo samo deset dni. Sodnik je sicer presodil, da njun namen ni bil ubijati, a sta zagrešila zločin iz nenadzorovane jeze. Oba sta sicer na sojenju najprej lagala, saj sta skušala porotnike prepričati, da sta sosedo pretepla v samoobrambi, kar pa se je izkazalo za neresnično dejstvo.

Natalie je smrt sosede nadvse zabavala, razkriva analiza SMS-sporočil
Preiskava je celo pokazala, da je Machinovi uspelo poklicati na pomoč, na posnetem telefonskem pogovoru pa je bilo mogoče prepoznati glas Natalie Bollen, ki je kričala: “Naj bo to zaenkrat opozorilo!” Na sodišču so prebrali tudi SMS-sporočila, ki si jih je Natalie v dneh po napadu izmenjala s svojo prijateljico. V enem izmed pogovorov neimenovana prijateljica Bollenovo sprašuje, če je soseda umrla. Natalie odgovarja: “Da, mrtva je, ni je več. Haha.”

Sodnica Harbageova je porotnikom tudi povedala, da je oče William Jelly nekaj svojim prijateljem, tudi ženi, prek mobilne aplikacije WhatsApp poslal fotografije kuhinje, v kateri je umrla Machinova in v sporočilu poleg zapisal: “Ta odeja na zofi prekriva telesne tekočine!”
Oče in hčerka bosta zaporno kazen predvidoma začela prestajati v mesecu juniju.

T. F.