fbpx

Bizarno! Pes v Veliki Britaniji obtožen zločinov iz sovraštva, ker se je podelal pred vhod

Slika je simbolična (vir: twitter)

V Veliki Britaniji je policija zabeležila primer, v katerem je “žrtev” obtožila psa rasno motiviranega zločina, ker se je podelal pred vhodna vrata od nekoga. Incident je le eden od 2500 prijavljenih zločinov iz sovraštva, ki so jih zabeležili pri policiji.

Med 2500 prijavami zločinov iz sovraštva, ki jih je britanska policija prejela med 2015 in 2016, je po pisanju tudi pisemska ovojnica, ki je bila odprta in ponovno zaprta ter mož, ki je knjižničnemu osebju povedal, da podpira Brexit.

V že omenjenem incidentu s psom, ki se je podelal na predpražnik, pa v poročilu piše: “Neznani pes je zamazal vhod pred žrtvinim naslovom in žrtev je to vzela za rasno motivirani incident,” so po poročanju Metroja zapisali policisti.

Rasistični pes, ki je lajal
V ločenem incident je nekdo označil pasje lajanje za zločin iz sovraštva. Policija je incident opisala z besedami: “Osumljenčev pes lajal na žrtev.” Poslanec konservativcev David Davies je omenjene incidente označil za zapravljanje policijskega časa, nekaj kar v Londonu obvladajo, saj je nedavno župan Sadiq Khan najavil iniciativo za boj proti nestrpnosti na spletu, namesto, da bi se spopadal z vedno večjim porastom števila napadov z noži.

Stopnja umorov v Londonu za časa županovanja Borisa Johnsona in kasneje Sadiqa Khana (vir: twitter)

Prioritete so le prioritete. Zakaj bi skušali preprečiti še več smrtnih žrtev, ko pa so čustva posameznikov, ki jih je potrebno izdatno zaščititi na svetovnem spletu. “To je razlog, zakaj policija ne utegne preiskati resnih prijav, kot so vlomi,” je dodal Davies. “Ljudje bi morali biti bolj previdni, preden pokličejo policijo.” Po trenutnih pravilih mora policija zabeležiti vsakršen primer zločinov iz sovraštva, pa če so ti zares zločini ali pa jih njihove “žrtve” samo dojemajo kot take.

V Veliki Britaniji so v obdobju od 2017-18 zabeležili 94.098 zločinov iz sovraštva. Vsak teden zabeležijo skoraj dva tisoč incidentov. Samo sprašujemo se lahko za koliko od njih je odgovoren najboljši človekov prijatelj.

Ivan Šokić