fbpx

Bizarno: Poglejte, kako skušajo oblasti v Avstriji migrante odvrniti od spolnih nadlegovanj na bazenih

Foto: Stadt-Salzburg.at

Zaradi pritožb in spolnega nadlegovanja s strani migrantov na kopališču v Salzburgu so oblasti izdelale risbe o navodilih primernega obnašanja in bodo v naslednjih dneh obešene po vseh javnih kopališčih. Nova pravila veljajo od 1. maja dalje.

Piktogrami ali nazorne risbe bodo brez besed orisovale številne zapovedi oziroma prepovedi, da je potrebno med plavanjem nositi kopalne hlače, stremljenje v ženske je prepovedano, prepovedano je fotografiranje s pametnimi telefoni, med moškimi in ženskimi obiskovalci pa je potrebno držati spoštljivo distanco.

Kot poroča avstrijski medij Heute, je Salzburg 10 skiciranih navodil ustvaril za sedem mestnih kopališč, med katerimi so tudi zunanja ob jezerih, kjer je poleti veliko obiskovalcev. Pravila so začela veljati s 1. majem. Varnostniki so do sedaj morali že večkrat posredovati v prostorih kopališč, kjer je prišlo do incidentov, v katerih so migranti nadlegovali druge obiskovalce.

Še ena bizarnost iz Avstrije: Zaradi spolnih nadlegovanj s strani migrantov so oblasti izdale risbe pravilnega obnašanja 1

M. P.