fbpx

Blažena nevednost?! Švedska bo v prihodnje prikrivala število okuženih s Covid-19!

Foto: iStock

Švedske oblasti ne bodo več vsak dan poročale, koliko ljudi je okuženih s COVID-19. Namesto tega bodo objavljali, katera območja na Švedskem so najbolj rizična. Švedska ima 924 pozitivnih primerov okužbe virusa COVID-19 in dva mrtva zaradi posledic z okužbo koronavirusa.

Ne bomo več govorili, da imamo danes 458 oziroma 562 okuženih, raje bomo povedali, katera območja Švedske so najbolj ogrožena zaradi epidemije koronavirusa,” je sporočil švedski epidemiolog dr. Anders Tegnell.

Švedska do sedaj tudi ni prepovedala leteti v katerikoli drugo državo. Med drugim so še sprejeli prepoved vseh prireditev, kjer bi se lahko zbralo več kot 500 udeležencev. Švedske oblasti poročajo, da so zabeležili drugo smrt. Šole, univerze in javni promet še vedno delujejo normalno, saj švedska vlada še vedno ni sprejela rigoroznih in striktnih ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa na švedskih tleh.

Tukaj na Švedskem nas verjetno čaka katastrofa. Že brez korone so bolnišnice 105% zasedene. Ni čudno, saj je v 10 letih prišlo 1 milijon migrantov, zelo veliko med njimi potrebnih zdravljenja (hepatitis, diabetes, gonoreja, srčna obolenja), kapacitete v bolnicah so pa ostale iste,” je na Twitterju zapisala Lotta Šega, Slovenka, ki živi na Švedskem.

Švedska ima kakor poroča Voice of Europe, po podatkih švedskega zdravstvenega ministrstva pozitivnih 924 primerov okužbe s koronavirusom.

Luka Perš