Blizu Slovenije: Moški ubil prostitutko in iz njenih ostankov naredil golaž

Vir: družbena omrežja

Na dunajskem sodišču je v sredo prišlo do razsodbe v enem najbolj bizarnih sodnih primerov v zadnjem času. 64-letni Avstrijec, imenovan Alfred U., ki je na grozljiv način ubil in raztrgal prostitutko, njene ostanke pa zamrznil, da bi jih kasneje pojedel, je bil obsojen na dosmrtno zaporno kazen.

Dunajsko sodišče je v sredo razsodilo, da mora 64-letni Avstrijec, imenovan Alfred U., v zapor do konca življenja, poroča Daily Mail. Obsodba Alfreda U., sicer dedka sedmih vnukov, je bila razglašena 13 mesecev potem, ko je bil na dnu Nežiderskega jezera na avstrijsko-madžarski meji najden brezglavi trup njegove 28-letne žrtve. Sledenje morilcu so raziskovalcem omogočili ravno DNK-vzorci, do katerih so prišli ob najdbi trupla.

Alfred U., ki je že pred omenjenim primerom približno polovico svojega življenja prebil v različnih zaporih zaradi vrste kaznivih dejanj, ki so bila pogosto sadistične oziroma spolne narave, je krivdo priznal. Povedal je, da je madžarsko prostitutko ubil na domu zaradi spora glede plačila in storitev. Dodal je še: “Vedel sem, da sem zamočil. Ampak nisem hotel iti nazaj v zapor.” Obenem je priznal, da je iz nekaterih delov žrtve skuhal golaž in ga zamrznil, da bi ga kasneje pojedel.

Alfred U. Vir: družbena omrežja

Odvetnica bo vložila pritožbo zaradi dolžine kazni
Odvetnica obsojenega, Astrid Wagner, je povedala, da bo njena stranka vložila pritožbo zaradi dolžine kazni, saj umor ni bil načrten. Ob tem je izrazila prepričanje, da bi šlo v primeru, da se gnusna zgodba o razkosanju in golažu ne bi razširila, za povsem običajen primer.

Ostanke žrtve strpal v vreče za smeti in jih odvrgel v Nežidersko jezero
Po poročanju spletne strani Heute je Alfred srečal svojo žrtev na zahodni železniški postaji na Dunaju ter ji za njene usluge predal svojih zadnjih 50 evrov. V nadaljevanju se je, ko se je v svoji spalnici slekel, žrtev začela smejati, zaradi česar jo je zadušil ter zatem zvlekel v kopalnico, kjer jo je raztrgal. Del ostankov žrtve je nato strpal v vreče za smeti in jih s svojim mercedes-benzom odpeljal do kraja Rust na Gradiščanskem, kjer jih je odvrgel v Nežidersko jezero. Pri tem je za plačilo goriva do omenjene lokacije porabil kar tistih 50 evrov, ki jih je pred tem predal žrtvi za plačilo njenih storitev. Kot je priznal tudi morilec sam, je dele telesa, ki jih je pustil na Dunaju, nato zdrobil in zamrznil, da bi jih kasneje pojedel. Še enega potovanja v Rust, kjer bi jih odvrgel v jezero, si namreč ni mogel privoščiti.

Vir: Neusiedlersee

Partizanski kanibalizem
Zločin Avstrijca v veliki meri spominja na ogaben zločin v bližini Pliberka, ki so ga ob koncu 2. svetovne vojne zagrešili koroški partizani. Ti so slovensko dekle, ki ni želelo sodelovati z njimi, skupinsko posilil, jo ubili in nato še pojedli. Več o omenjenem krvoločnem grozodejstvu si lahko preberete TUKAJ.

M. D.