Blodnje avstrijskih levičarjev: Bojijo se, da bo bodoči avstrijski premier Kurz tako uspešen kot Orban

Viktor Orban in Sebastian Kurz (foto: epa).

Medtem ko 31-letni bodoči avstrijski premier Sebastian Kurz sestavlja naslednjo avstrijsko vlado, ga njegov politični nasprotnik, vodja liberalcev Matthias Strolz, primerja z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom. Za razliko od levičarskih blodenj je primerjava z Orbanom najvišji kompliment, ki ga lahko dobi politik, ki skrbi za dobro svojih državljanov.

Avstrijski voditelj liberalcev Matthias Strolz je v nedavnem pogovoru z avstrijsko tiskovno agencijo bodočega avstrijskega premierja, 31-letnega Sebastiana Kurza primerjal z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom. Stroltz se boji, kakor poroča Voice of Europe, da bi lahko Kurz ponovil Orbanov uspeh in zmanjšal priseljevanje v državo za skoraj 100 odstotkov ter se zavzel za zaščito svojih državljanov, kakor je to uspelo madžarskemu premierju.

Levičarjem ni mar za njihove državljane, raje imajo tujce
Ravno tako kot Kurz naj bi bil tudi Orban pred 20 leti “liberalni obraz” je povedal Strolz. Po njegovem mnenju je Orban postal “vodja neliberalne demokracije”, ker naj ne bi imel notranjega čuta za prav in narobe, ampak mu gre samo za več moči.

“Postalo je jasno, da evropski liberalci in levičarji sovražijo voditelje, ki ohranjajo lastno kulturo in ščitijo svoje državljane. Če bi vprašali njih, je populizem ne pa masovna migracija resnična grožnja. Večina ljudi že ve, od kod prihaja največja grožnja in zakaj so potrebne betonske pregrade ter vojaki na naših božičnih sejmih.”

Ivan Šokić