Bodoči terorist: 8-letni sin džihadista Islamske države nazorno razložil očetu, kako se ubije nemuslimane

Foto: Twitter

Medtem ko Evropejci vidimo v 8-letnikih, 9-letnikih … majhne otroke, pripadniki Islamske države v njih vidijo bodoče borce. Dejstvo je, da bodo ti otroci zrasli, razen če ne bodo ubiti v napadih z droni ali pa jih bodo pokončali kar njihovi džihadistični rivali, piše Jihad Watch. A če preživijo, bodo v svojem prepričanju še močnejši, saj bodo zrasli v vedenju, da morajo ubiti vsakogar, ki je ‘nevernik’. 

Besede, zapisane v uvodu, potrjuje tudi zadnja novica iz tujine, ko je mladi sin terorista, ki pripada Islamski državi, na vprašanje svojega očeta, kako ubiti nemuslimana, kot z rafalom izstrelil svoje odgovore, ponosni oče pa je to seveda tudi posnel.

8-letni Humzeh, sin terorista Khaleda Sharroufa, na posnetku nosi samomorilski jopič, v nekaterih kadrih pa je oborožen tudi s pištolo Glock, avtomatsko puško in nožem. Oče, ki ga snema, ga nato izza kamere vpraša: “Kako ubiješ nemuslimana?” in “Kako ubiješ Avstralce?” Poslušni Humzeh se takoj odzove na očetovo vprašanje, in sicer tako, da nazorno pokaže, kako bi ubil omenjene osebe, vmes pa govori hvalnice še Islamski državi.

8-letnik je sicer najmlajši od Sharouffovih petih otrok. Sharrouf se bori za Islamsko državo na Bližnjem vzhodu, vseh pet otrok pa je Avstralijo zapustilo , ko jim je umrla mama Tara Nettleton leta 2013, in se pridružilo očetu v tujini.

Marjanca Scheicher