fbpx

Boj za turiste: Hrvati kritični do avstrijskih medijev, ki poudarjajo možnost zaprtja slovensko hrvaške meje!

Foto: epa

Na Hrvaškem so kritični do poročanja avstrijskih medijev, ki se osredotočajo na izjave, ki jih razlagajo v smislu možnosti zaprtja meje med Slovenijo in Hrvaško. Gre pri tem za igro brez meja, pri kateri se tekmuje, kdo bo komu speljal turiste?!

Avstrijski mediji so v zadnjih dneh na svoj način povzeli dogajanje v Sloveniji in na Hrvaškem, osredotočili so se namreč na možnost, da bi Slovenija lahko zaprla svoje meje s Hrvaško zaradi povečanega števila okužb z novim koronavirusom. Kot navaja Večernji, sta Kleine Zeitung in Kurier avstrijske državljane prestrašila z naslovi, kot sta “Hrvaška – dopust v nevarnosti – Slovenija razmišlja o zapiranju meje s Hrvaško.”

Tudi drugi mediji so se sklicevali na izjavo ministra za zdravje Tomaža Gantarja, ki je povedal: “Čim se število okužb v Sloveniji poveča in potrdi, da so vnesene s Hrvaške ali pa se dnevno število okuženih povzpne na višjo raven, bo ta država proglašena za rdečo cono in uvedena bo karantena za vse, ki prihajajo s Hrvaške.”

Avstrijski mediji tako sporočajo Avstrijcem, da bi se po dopustu na Hrvaškem lahko znašli v karanteni, navajajo pa tudi dogovor med avstrijskim zunanjim ministrom Alexandrom Schellenbergom in slovenskim zunanjim ministrom Anžetom Logarjem. Slednji je pokazal odločenost za takojšnje zaostrovanje mejnega režima, če bi bilo to potrebno.

Croatian Airlines, slika je simbolična (Foto: epa)

Gre za igro brez meja, pri kateri se tekmuje, kdo bo komu speljal turiste?!
V Večernjem so kritični tudi do poročanja avstrijskih medijev, ki navajajo, da je bilo na Hrvaškem v soboto 18, v nedeljo pa 19 novih okužb, ob tem pa ne navajajo števila okužb v Sloveniji in v Avstriji.

Navajajo npr. samo, da se Slovenija nahaja v skupini držav z manj kot 10 novimi primeri okužb dnevno na 100 tisoč prebivalcev, dodajajo pa še, da bi preračunano morala Hrvaška vzdrževati število novih okužb 28 dnevno na 100 tisoč prebivalcev.

Tako naj bi pri vsem skupaj šlo za igro brez meja, v kateri se tekmuje, kdo bo komu speljal turiste.

Rok Krajnc