Boki 13 izgublja živce in grozi Zaevu: “Izpusti me iz pripora ali pa bom razkril, kako s Haradinajem kradeš milijone!”

Pred aretacijo je Boki 13 vzbujal pozornost tudi s svojim bizarnim slogom oblačenja (Foto: Facebook)

Bokiju 13, ki je bil v okviru izsiljevalske afere aretiran na grški meji 15. julija, je zdaj sodišče podaljšalo pripor za nadaljnjih 30 dni. V priporu pa očitno izgublja živce, pričakoval je namreč, da bo makedonski premier Zoran Zaev takoj uredil njegovo izpustitev, a tega ne more, saj je afera postala prevelika. Mediji so namreč že objavili tudi videoposnetek sprejemanja podkupnine, Boki 13 pa je pričel s stopnjevanjem groženj Zaevu. Zdaj grozi, da bo razkril, kako ta z nekdanjim kosovskim premierjem Ramušem Haradinajem krade milijone. Boki 13, Zaev in Haradinaj naj bi bili skupaj vpleteni tudi v tihotapljenje srbskih izdelkov na Kosovo in v trgovanje z orožjem.

Makedonski televizijski voditelj Bojan Jovanovski, bolj znan kot Boki 13, ki je bil že pred mesecem priprt zaradi sodelovanja pri izsiljevanju tajkuna Jordana Kamčeva in korupciji, očitno v priporu izgublja živce. Kot poroča srbski Kurir, je iz pripora prek odvetnikov in sodelavcev zdaj koruptivnemu makedonskemu premierju Zoranu Zaevu sporočil, naj uredi, da ga izpustijo iz pripora, sicer bo objavil dokaze o njegovih kriminalnih povezavah z nekdanjim kosovskim premierjem Ramušem Haradinajem. Ta je 19. julija letos odstopil, saj ga je čakalo zaslišanje v Haagu.

Boki 13 je pričakoval, da bo Zaev takoj uredil izpustitev iz zapora, a je afera postala prevelika
Boki 13 je po aretaciji na grški meji 15. julija pričakoval, da bo pripor hitro zapustil in se bo lahko branil s svobode, in prepričan je bil, da bo zadeva ostala zamolčana. A Zaev zdaj tega ne more urediti, saj je afera enostavno prevelika. Bokiju 13 in poslovnežu Zoranu Milevskemu, ki je bil prav tako vpleten v izsiljevalsko afero, je sodišče podaljšalo pripor še za 13 dni.

Zoran Zaev in Boki 13 (Foto: posnetek zaslona)

Boki 13, Zaev in Haradinaj naj bi skupaj tihotapili srbske izdelke na Kosovo in preprodajali orožje
Nekateri makedonski mediji špekulirajo, da ima Boki 13 dokaze o tem, da je z Zaevom izsiljeval še nekatere druge tajkune in kosovske Albance. Nekateri trdijo tudi, da naj bi bil Boki 13 skupaj z Zaevom in Haradinajem po kosovskih vzpostavitvi 100-odstotnih carin na srbske izdelke vpleten v tihotapljenje izdelkov v Srbije, po vsej verjetnosti pa naj bi bila trojica vpletena tudi v trgovino z orožjem.

Zoran Zaev in Ramuš Haradinaj (Foto. Facebook)

Zaev bi lahko odstopil že v naslednjih dneh
Makedonski portal Plamen ob dogajanju špekulira, da bi Zaev lahko odstopil s funkcije že v prihajajočih dneh, pri čemer se sklicuje na dobro obveščene vire iz vladne stranke SDSM. Na funkciji bi ga lahko nasledil notranji minister Oliver Spasovski, s katerim bi Zaev lahko oblikoval tehnično vlado, da bi odložil izvedbo volitev na november 2020, po popisu prebivalstva.

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Bokija 13 pri sprejemanju podkupnine ujela kamera
Kot smo na Nova24TV že poročali, je italijanski časopis La Verità prejšnji teden objavil videoposnetek, na katerem lahko vidimo, kako Boki 13 odhaja iz hiše Kamčeva s torbo, polno denarja. Ločen zvočni posnetek razkriva še, da je Boki 13 Kamčevu zagotavljal, da makedonska specialna javna tožilka Katica Janeva ne bo uporabila pravnih možnosti, ki jih ima proti Kamčevu, in mu bo dovolila, da izstopi iz hišnega pripora. Posnetek je dokazno gradivo proti tožilki Janevi in potrjuje, da je Kamčev plačal veliko podkupnino Bokiju 13, tesnemu sodelavcu tožilke Janeve, in v zameno pričakoval, da bo ugodno obravnavan v primeru pranja denarja, ki ga je zoper njega sprožil specialni tožilec.

Videoposnetek dokazuje vpletenost posebne tožilke Janeve v zadevo
Video prikazuje torbo z denarjem, s paketi bankovcev za 500 in 50 evrov, in Bokija 13 ter njegovega sostorilca Milevskega, kako zapuščata Kamčevo hišo s torbo denarja v roki. Nadaljnji posnetki razkrivajo dva, ki se sprehajata do svojega avtomobila. Zvočni posnetki, ki jih je objavila La Verità, potrjujejo obtožbe zoper Bokija 13 in Kicheeca, ki sta bila aretirana pred tremi tedni zaradi suma, da sta od poslovneža skupaj vzela 1,5 milijona evrov podkupnine – očitno od Kamčeva. Glede na obtožbe so Kamčevu obljubili, da bo Boki 13 uporabil svoje zveze s Janevo, da Kamčevu omili kazen v obtožnici glede pranja denarja v vrednosti 11 milijonov evrov, ki jo je Janeva sprožila novembra 2018.

Zoran Zaev in George Soros (Foto: Facebook)

Zaeva na oblast družno nastavila Soros in Merklova
Pri vsem tem je ironično, da lahko politična kriza, ki so jo sprožili videoposnetek in prisluhi, povzroči, da Zaev odide na enak način, na kakršnega je prišel na oblast. S skupnimi močmi sta ga namreč nastavila Angela Merkel in George Soros. Merklova je s pomočjo lokalnega hčerinskega podjetja Deutsche Telekom prestregla na tisoče ur telefonske komunikacije med člani tedanje konservativne vlade VMRO-DPMNE, transkripte pa je predala direktno v roke Zaeva, da bi mu omogočila vzpon na oblast, nato pa bi z njim manipulirala, kot bi želela. Laris Gaiser je pri La Verità navedel, da je bilo to usklajeno z dejanji Sorosa, ki je v tistem času financiral proteste proti konservativni vladi. Stranka VMRO-DPMNE je vseskozi izpodbijala verodostojnost transkriptov zvočnih posnetkov, ki jih je posedoval Zaev, in metod, s katerimi so jih pridobili.

Rok Krajnc

 • francelj3

  Pa kaj nas tole briga …

 • GverilaStyle

  kaj vse pička rodi jao jao jao

 • IZBIRA

  Balkanski bazen v katerem spet čedalje pogosteje vsi skupaj čofotamo. SFRJ se ne da. V bistvu nas noter spet rinejo novinarji in politi(kanti).

  • SIMON ROZIC

   Bolne države, bolni ljudje ! Slovenija s peščico še preostalih Slovencev je
   že na smrt bolna in čaka na evtanazijo s pomočjo levice!

   • kokobily

    Ena od balkanskih bolezni se imenuje ljubljanska banka , kakor Nova, tako stara…Kaj misliš, kje so “prali” denar ?

    • Marko Snoj

     Haradinaj in častni doktor komunjar jajo,pranje Džudič koka denarja v Bosni.Balkanski kriminalec.

 • tramal

  To so male ribe ,proti slovenskim komunističnim kradljivcem in preprodajalcem.

  • SIMON ROZIC

   Res je!

 • črnaovca

  In kaj je storil Zaev da si tule zasluži toliko prostora, ni bil prijazen do Prištin kjer ima Janez častni doktorat ali ni plačal pravim, morda je stopil na prste bivšim, ja spisek možnih grehov in napak je dolg saj seže celo do sem

 • Salamamljeko

  Makedonijo si delijo kot pogačo. Ljudstvo pa životari.
  Boki13 prokleta iznakažena prikazen, ki ne paše v normalen, naraven Svet.

 • Morala

  Sam je sodeloval, sedaj pa je najbolj glasen…vse je treba pozapreti…

 • Franc Šink

  To so posledice če se družiš LGTB pripadniki.

 • Garbage man

  Boki bi lahko še lepotico Tanjo potunkal.Mogoče pa še zmagota za jajčka drži

 • Salamamljeko

  Boki nakaza lahko brez dokaznega, materialnega gradiva gobezdla z botoks žnabli. Haradinaj ga bo dal itak zatolčt v arestu.

 • KAPIBARA

  Boki, a ti ni znano kaj se je zgodilo z J. Epsteinom.. ??
  Pa je poznal močnejše ljudi..

 • šmentanamuha

  A tole so prjatli naše Tanje Fajon? No, sej, pol ni treba več komentirat …

 • Dr. E.K.

  Kažu Srbi – Posle jebanja nema kajanja, pa to …

 • šmentanamuha

  Boki trediči, Bog se te usmili …

 • šmentanamuha

  Tudi Srbi niso več to, kar so bili.

 • xtc

  Tale Boki mi deluje kot buzi.
  Sicer pa;Kumunist= socialist= korupcija & kriminal.
  Upam ,da socialisti Bugari končno vržejo.

 • gabrijelobid

  Ta je peder.Pa drugi okrog njega tud.

 • FORT WORTH

  Balkan je najmirnejsi in najbolj v miru, ko je obubozan in brez prebite pare.

 • Lisjak

  Se še kdo spomni,ko so Haradinaja leta 2015 naši policisti aretirali in mu odvzeli pasoš na podlagi srbske mednarodne tiralice,se je komplet vrhu SDS skoro zmešalo saj,da bo nastala nepopravljiva politična in gospodarska škoda.Na račun tega je potem notranja ministrica Vesna fasala interpelacijo.

  • abc

   Ja SDS u se je mešalo, ker jih je bilo strah , da njihovem šefu nebi odvzeli Prištinskega doktorata ob morebitni izročitvi Haradinaja Srbiji.

   • Imperial Commando

    A ti ze ves zakaj je Trump rasist?

    • abc

     Itak, samo teb še ni jasno zakaj.

  • Stajerka

   Res je…….enako se mu je zgodilo 2017 v Franciji, vendar uradno še vedno velja, da je to srbska tiralica iz 2004, za zločine za katere je bil v Haagu oproščen…..še vedno je mednarodna dilema ali je tiralica veljavna ali ne…..
   …drugače pa nič novega na Balkanu, mafija, ki ji italijanska ne seže niti do gležnjev…….vključno s Slovenijo s koncentracijo zahodno od Trojan…….

  • samotoje

   Ne glede na vse, tista aretacija je bila nezakonita.

 • samotoje

  Kakšne prikazni! Eno ono in cel kup onetov. Najbolje jih je spregledati, imamo dovolj svojih.

 • soc

  Obama in Soros sta uspela (ob tihem in nejevoljnem soglasju Merkelce, ki nikakor ni bila spiritus movens te akcije) potegniti na oblast svojega Zaeva, ki ga večina Makedoncev ne prebavlja. Veter se je obrnil, ZDA z ne več levih temeljev na novo gradijo periferijo Evrope. Globalne igrice so se močno zasukale v treh letih.

  Dobro? Slabo? Pojma nimam. Bomo videli, je rekel ta slep.

  Je pa zanimivo, da je Zaev izustil hate speech, da ga pederčina tipa Boli 13 že ne bo vrgel z oblasti…

 • Marko Snoj

  Zaradi Haradinaia je komunistek rojak dr. Jajo sklical izredno sejo in sprožil gonjo v medijih za njegovo izpustitev.Kriminalna tolpa.

 • RATATA

  Jaz sem zadnjič našel svoje živce, ki sem jih izgubil predzadnjič.

 • Fogl Veliki

  Nov primer sovražnega govora na Nori24TV:

  cosmosjasnovidec • 17 hours ago
  Proti takim policistom,vaškim stražam ter vsem kateri se ne pustijo,da jih muslimanska golazen ubije ste nasprotniki samo vi preklete levuharske LGBT pasjejebske hijene kateri pederajsarji stojite na mestu in puščate da vas ta golazen kolje.
  Če bi jaz bil na mestu enega od ta dva policaja in tale kreten ne bi takoj crknil po tolikih izstreljenim nabojih v njega bi skočil k njemu in mu bučo razbil na kose z pištolo namesto bejzbol palice.
  Tebi je seveda žal tega levuharja,ker je bil član LGBT sektašev in ste v svetu spet izgubili eno od svojih buzerantskih nesnag.
  Čisti se čisti po celem svetu lavaška golazen tako se bo tudi tukaj ne skrbi prideš na vrsto.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Imperial Commando

   Kdaj bos sebe prijavil zaradi sovraznega govira, tvoj arhiv je kar debel???

 • zamaškar

  Jaz sem pa mislil,da je to najbolj pošten kader, če ga podpirata Židan in Fajonova.

 • Olga101

  Prijatelji Sorosa in švercerjev z ljudmi iz SD!

 • luka globus

  Čefurski pederajsi in Soros, k ata na mamo, oz atata:…

 • Amerikanc

  Še večji naivneži od Talarja.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!