Bolgarski premier Borisov: “Zaprimo evropske meje, aretirajmo nezakonite migrante in jih pošljimo nazaj v Afriko!”

Foto: epa

Bolgarski premier Boyko Borisov je izpostavil, da je mogoče migrantsko krizo rešiti tako, da Evropska unija zapečati zunanje meje, zadrži nezakonite migrante in jih deportira tja, od koder so prišli. Po majhnem vrhu EU, do katerega je prišlo z namenom, da nemške kanclerke Angele Merkel ne bi zapustili koalicijski partnerji, je Borisov povedal, da ni sprejel nikakršnega načrta, ki vključuje vračanje migrantov v prvo državo EU v skladu z dublinsko uredbo.

“Priznajmo si: Grčija, Italija in Bolgarija so migrante spustile v EU, da so ti prispeli v Nemčijo,” je povedal odkrito. “Zaradi tega so postale države Zahodne Evrope preplavljene z migranti in zaradi tega te želijo nekatere poslati nazaj.” Ta je ob tem dodal, da migranti na njihov teritorij sploh ne bi prišli, če jih uradna evropska politika ne bi vabila.

Angela Merkel lahko zaprosi za dvostranske sporazume, namreč, preden jih ti pošljejo, se morajo države strinjati, da se zgradijo zapori in se jih tam zadrži.” Kljub temu, da Bolgarija ni del Višegrajske skupine (Madžarska, Poljska, Češka in Slovaška), ki je nasprotovala masovnim migracijam in obveznim migrantskim kvotam, se je zavzela za podobno stališče glede nezakonitih migracij.

Po besedah Borisova nezakonite migracije predstavljajo zelo občutljivo temo, kar je tudi razlog, da se je Bolgarija v času predsedovanja Svetu Evropske unije naprezala za napredovanje na omenjenem področju. “Čestitali so mi zaradi naporov v relativno kratkem času,” je povedal in dodal, da če bi vsaka mejna država ukrepala podobno kot Bolgarija, bi bila težava z migracijami že rešena. Za to bi bilo po prepričanju bolgarskega premierja nujno, da bi se nadaljevalo financiranje najbolj izpostavljenih držav, da bi bile te zmožne preprečiti vdore na svoj teritorij. Prav tako bi bila dobrodošla vzpostavitev sprejemnih centrov izven Evrope. “Izkoristimo tudi države, ki imajo dobre zgodovinske povezave z afriškimi državami: Nizozemsko, Belgijo, Francijo in Španijo.”

Foto: epa

Potreben podpis fleksibilnih sporazumov
“Potreben bi bil podpis fleksibilnih sporazumov glede varnostnih centrov izven EU. Namesto, da se jih iz Nemčije pošilja v Bolgarijo in Grčijo, naj se jih pošilja v Tunizijo in Libijo, nazaj, od koder so prišli,” je poudaril in dodal, da bo to naslovilo tudi vprašanje sekundarnih migracij med državami članicami EU. “Glede na to, da vsako leto porabimo ogromne vsote denarja za razvojno pomoč za afriške države, si poglejmo, kje in kako je ta denar porabljen, da bi se ustavile migracije.”

Pristop Borisova trenutno uživa veliko podpore, potem ko se je tudi Avstrija pod vodstvom Sebastiana Kurza pridružila naporom Višegrajske skupine, Merklova pa se je znašla v nemilosti svojega koalicijskega partnerja Horsta Seehoferja iz Krščansko-socialne unije. Mnoge zagovornike migracij je presenetilo, ko je bila v Italiji izvoljena protimigrantska koalicijska vlada. Madžarski zunanji minister Péter Szijjártó je pred kratkim za Breitbart London povedal, da meni, da je novi italijanski minister za notranje zadeve, vodja Lige Matteo Salvini, zelo resna oseba in je dejal, da je odločitev, da italijanska pristanišča zaprejo pot nevladnim organizacijam, ki prevažajo migrante po Sredozemlju, velika sprememba igre.

N. Ž.

 • Anton

  jaz pa pravm naslednje, ni primarni problem to akr vidimo, najsibodi to v Nemčiji Angelca, v Franciji piškotek, v kanadi psihično moteni JUstin, v Bruslju pijani kozel junckler, problem so tiste “nevidne sile”, ki so na površje potisnili te lutke. Omenjene lutke pač morajo delati, tako kot jim povedo “strici za ozadjem”, to ni nikakršna teorija zarot. Jasno je da nekdo hoče destabilizirati Evropo,svet, zato pa moraš imeti v prvi vrsti izdatno moč in moč je v denarju in v informacijah, katere kupiš zopet z denarjem, skratka vse se začne in konča pri denarju. Problem današnjega človeka je da je nezmožen kritičnega razmišljanja oz preveč površno razmišlja.

  sarkazem press

  • bisabre

   Pozabil si še na Sorosevega Gregorja. ;))

   • Anton

    Soros ne spada v to kategorijo, temveč bolj oz k tistim omernjenim temnim silam za ozadjem oz stricem za ozadjem

    sarkazem press

 • Hun

  Borisov nastavljenc kokainskega kartela

  • Anton

   Pri nas je nedolžen.

 • karpelec

  Nezakonite migrante je treba poslati nazaj od koder so prišli in družbo jim lahko dela dobrodošla migrantka A ngelca in dobrotnica Tanja, spremlja jih na konju Šarec.

 • Tom Žnidarčič

  Okupatorji!!!! Vsa druga poimenovanja so izdajalstvo!!!

 • Caetano

  V jihadističnem napadu na sikhe in hindujce v Afganistanu najmanj 19 mrtvih.

  http://www.rtvslo.si/svet/v-samomorilskem-napadu-v-dzalalabadu-ubitih-najmanj-19-ljudi-najvec-sikhov/459603

 • Olga2345

  Bravo Borisov! Aretirati pa je treba tudi vse skorumpirane politike, skupaj s skorumpiranimi levicarskimi evroposlanci, s Fajonko na čelu!

 • Franc Šink

  Prav za prav bi se enkrat vsi morali vprašati :Kakšne namene imajo ” najmočnejše” države EU z nami,navadnimi Evropejci.

  • Dostmamrecesijeinpičkarije

   Nič dobrega. Đihat.

 • xtc

  Borisov ima prav izganat vse ilegalne pritepence in večino azilantov,vendar je težava,ker ne bodo hoteli oditi novi pa kar rinili-EU je vse bližje “raufnk industriji” in vojni.

  • freedomfighter

   Azilanta ne mores izgnati ker ima mednarodno zascito…to bi pa po vsem casu na forumih ze lahko vedel…tisti ki ga nimajo pa nimajo pri nas kaj poceti razen ce so v sluzbi kar pa mocno dvomim

 • garfi

  pravkar rtv studio ob 17h
  sorosova plačanca fajonka, šoltes in presstutka navijajo za izigrante
  20 let levuharji uničujejo rodnost in družine z namenom multikulti uvoza

 • šmentanamuha

  “Ta je ob tem dodal, da migranti na njihov teritorij sploh ne bi prišli, če jih uradna evropska politika ne bi vabila…”
  Hvala, ker ste potrdili to, kar trdimo protimigrantski komentatorji že ves čas. Migracije so vedno bile in bodo, vendar morajo ljudje vstopati v državo civilizirano, z dokumenti in z namenom, da bodo delali in sami plačevali svoje stroške. Nihče ni dolžan preživljati izigrantov. Ampak, čas je, da se nehamo jeziti nanje, saj je bolgarski premije Borisov pravkar povedal, kdo je v ozadju. IZDALI SO NAS IN NAS ŠE IZDAJAJO NAŠI POLITIKI. Kakšen zgodovinski preobrat, da ljudstvo izdajo lastni vladarji.

  Dragi moji, ni več časa za spanje!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!