fbpx

Bomba za globalni levi “establišment” – Musk obljublja, da bo objavil datoteke o zatiranju svobode govora na Twitterju

Foto: epa

Elon Musk obljublja, da bo aktiviral največjo politično bombo v zgodovini interneta – datoteke o zatiranju svobode govora na socialnem omrežju Twitter. Kot pravi milijarder – javnost ima pravico izvedeti. Platforma medtem beleži eksplozivno rast uporabnikov. 

Gre za napoved, ki lahko potencialno spremeni politični ustroj sveta. Nakaže lahko na globalno zaroto med levimi politiki in lastniki ter moderatorji socialnih omrežjih, kar lahko med volivci vzbudi tudi (upravičen) upor. To je borba za prihodnost civilizacije, pravi Musk. Če je svoboda govora izgubljena tudi v ZDA, potem je vse, kar sledi, tiranija.

Čeprav njegovo življenje morda ni fizično ogroženo, je vendarle jasno, da bo leva korporativna Amerika naredila prav vse, da uniči Twitter kot platformo, ki goji svobodo govora. Hegemon, ki skrbi za Applovo strojno opremo, je po Muskovih trditvah že zagrozil, da bo aplikacijo Twitter umaknil iz svoje trgovine, kar bi bil za Twitter v ZDA, kjer večina uporabnikov uporablja njihove prenosne naprave (telefone, tablice) skoraj smrtni udarec, hkrati pa najbolj brutalni prijem politično-korporativne Amerike nad drugim podjetjem.

Demokratski Apple bi zatiral govor tako v ZDA kot na Kitajskem
Jasno je, da je Apple podjetje, ki je povsem omreženo z demokratsko stranko – uslužbenci so skoraj ekskluzivno člani Demokratske stranke in tudi njeni donatorji, hkrati pa skupaj z Googlom, Facebookom in drugimi giganti iz Silicijeve doline vestno izvršujejo cenzorske napotke iz Bele hiše. A poleg tega upošteva tudi cenzorske napotke kitajske komunistične partije, saj tam ne bi smeli prodajati svojih iPhonov, iPadov in iMacov, če ne bi bil operacijski sistem iOS povsem oskubljen z blokiranimi “zahodnimi” aplikacijami in kitajskimi substituti, ki imajo neposredno kontrolo pekinškega cenzorskega stroja.

Prav tako je Apple v preteklosti že večkrat bil prisiljen izdati podatke svojih uporabnikom. Ne vladi ZDA – tem je vpogled v telefon terorističnega osumljenca zavrnil (ko je bil predsednik še Trump). Večkrat pa je vdor v telefon političnih disidentov dovolil kitajskim komunistom. Jasno je torej videti, da ne gre za nobeno moralno dilemo liberalnega podjetja, ki bi ga skrbel sovražni govor. Če Twitter – ki je napovedal, da bo pod Muskom oaza svobode govora – odstranijo iz svoje trgovine za aplikacije, bo šlo za čisto poslovno-politično odločitev v imenu represije svobode govora.

Kot je razkril Musk, je Apple na socialnem omrežju – podobno kot že nekaj “večjih” oglaševalcev, povsem nehal oglaševati.

Musk ni v skrbeh
A Muska to preveč ne skrbi. “Mislim, da vidim pot do Twitterja, ki bo presegla milijardo mesečnih uporabnikov v 12 do 18 mesecih,” je Musk tvitnil avtorju in psihologu Jordanu Petersonu, ki so mu prejšnji teden dovolili vrnitev na platformo, potem ko je bil suspendiran v začetku tega leta. Musk je delil diapozitive iz internega poročila o stanju, ki ga je podal v nedeljo. Diapozitivi kažejo, da je bilo vtisov sovražnega govora na spletnem mestu manj kot v tem času lani.

Twitterjev cenzorski valjar
Že leta je jasno, da so socialna omrežja ne le bolj nagnjena na levo stran političnega spektra, ampak da nad desnimi, konservativnimi idejami izvajajo pravi sistematični pogrom v slogu zloglasnega propagadnega ministra Josepha Gobbelsa. Ideje desnice – konservativizem, tradicionalna družina, vitka država po načelih avstrijske šole, nizki davki, manj socialnih transferjev, več osebne in podjetniške svobode – so bile zadnjih deset let na socialnih omrežjih povsem marginalizirane do te mere, da so bili kot “ekstremisti” interno v Silicijevi dolini označeni tudi desnosredinski razumniki, kot so Ben Shapiro, Jordan Peterson in Dennis Prager.

Kanadski psiholog dr. Jordan B. Peterson (Vir: Twitter)

Vsi smo vedeli, da se to dogaja, a celotna razsežnost cenzorskega stroja je ostala javna skrivnost. Vse do oddaje Joeja Rogana, kjer je gostil aktivista Tima Poola, ki se je soočil s tedanjim direktorjem Twitterja Jackom Dorseyjem in Twitterjevo odvetnico. Oba sta ostala tiho, ko je Pool našteval, zaradi kakšnih trivialnih “prestopkov” so bili trajno odstranjeni konservativci (že če so rekli, da moški ne more biti ženska – zaradi tega je bil kasneje odstranjen tudi Jordan Peterson), medtem ko niso imeli nobene težave, ko so predstavniki iranske teroristične oblasti na Twitterju širili svojo genocidno antisemitsko propagando ali celo ko so na Twitterju predstavniki talibanskega režima mitraljezi praznovali svojo zmago nad Joejem Bidnom v Afganistanu. Takrat so tudi navadni neopredeljeni ljudje videli, da zadeve smrdijo in da je ideološko-politični vpliv na socialnih omrežjih nemogoče spregledati. Pa tudi da lahko ljudje na levi rečejo karkoli, ljudje na desni pa bodo cenzurirani zaradi trivialnih izjav.

Jack Dorsey (Foto: Facebook)

Zakaj se ameriški korporativno-politični stroj trese?
Če bo Musk držal obljubo in v javnost poslal vse podrobnosti Twitterjevega cenzorskega valjarja, lahko to trajno uniči demokratsko stranko v njenih temeljih, hkrati pa povsem zatre skrajno “woke” ideologijo, ki je uspela histerizirati skoraj polovico ameriške in svetovne mladine. Na lastne oči se bomo lahko prepričali, kako zelo infiltrirana je bila stranka v dnevno odločanje o cenzuri in kako je socialna omrežja uporabljala za obračune z republikanci in neodvisnimi kandidati. Gre za zaroto politike proti ameriškemu ljudstvu z uporabo visoke tehnologije – povsem enako kot na Kitajskem, a bolj prefinjeno.

Obstaja pa še globlja komponenta razkritja – če Twitter res postane oaza svobode govora, potem bodo tudi levičarji morali svoje ideje “pretehtati” na prostem trgu idej. Tam pa bodo propadle, saj so naravno logično nekonsistentne. Živijo lahko le v vakuumu cenzure, kjer vlada enoumje. To velja tako za Slovenijo, kjer obsedno stanje vedno bolj skrajno-levih vlad obvladujejo večinski mediji, kot za ZDA, kjer imajo socialna omrežja in podkasti že skoraj enak vpliv kot mediji.

Andrej Žitnik