Bomo Slovenci kdaj dočakali obsežno policijsko preiskavo slovenskega zdravstva? Nemci so jo danes, več sto policistov je sodelovalo …

Foto: epa

Si predstavljate, da bi slovenska policija končno preiskala UKC ter druge javne zdravstvene zavode, kjer denar s korupcijo odteka v milijonih? Zaradi suma goljufije pri obračunu zdravil za raka v višini več milijonov evrov se je danes na severu Nemčije odvila obsežna policija akcija. Več sto nemških policistov je preiskalo 47 poslopij v treh nemških deželah, med osumljenimi pa so tako zdravniki, farmacevti kot odgovorni v farmacevtskih podjetjih.

V zveznih deželah Hamburg, Schleswig-Holstein in Spodnja Saška je bilo na delu 420 policistov in šest tožilcev. Tarča preiskave je bilo 14 osumljencev, vključno z devetimi zdravniki, tremi farmacevti in dvema vodilnima uslužbencema farmacevtskih podjetij, besede predstavnice hamburškega tožilstva povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Gre za podkupovanje in korupcijo v zdravstvenem sektorju ter goljufijo pri obračunavanju, oboje pa v povezavi s predpisovanjem in obračunavanjem citostatikov,” so še dejali. Citostatike sicer uporabljajo pri kemoterapiji za zdravljenje raka. Morebitna škoda se giblje v višini več milijonov evrov. Prvotni cilj preiskave je bil zavarovati dokaze. Iz lekarne v središču Hamburga so denimo policisti odnašali velike škatle. Nalogi za aretacijo še niso bili izdani za nikogar.

Po poročanju časnikov Zeit in Panorama je v središču preiskave velik proizvajalec citostatikov iz Hamburga. Podjetje naj bi podkupovalo zdravnike, da bi prišlo do receptov za bolnike z rakom. Recepti so nato romali v lekarno, ki je blizu podjetju, kjer so jih nato obračunali zavarovalnicam, še poroča STA.

Rok Krajnc

 • xtc

  No pri nas bi zaprli pol UKC pa še kajin pol ministrstva pa LJ ZD in Srbinovih klekarnarjev pa še koga iz Krke in trgovcev z zdravili.

 • cosmosjasnovidec

  Hahahahaha kako je pa to vprašanje??
  Že leta nazaj so se v javnosti pojavljali dokazi o krajah,poneverbah,goljufijah,izginotjih denarja skratka ves kriminal kateri se dogaja v UKC in ve se celo povsem za vse ministre kateri so ga okradli in kaj je sledilo?
  Nič popolnoma nič.Niti kazensko ni bil nihče ovaden pa tudi,če bi bil iz te moke ne bi bilo kruha.
  Tem lopovom je potekel mandat ali so pa kar sami odstopili in nikomur nič vse je utihnilo se pozabilo ter pometlo pod prag.
  Z nakradenim denarjem sedaj lepo uživajo na račun bolnikov kateri dnevno masovno umirajo,ker ne dobijo zdravila.
  Jaz,če bi bil eden od teh bolnikov bi šel poiskal vso to golazen,da ne bom omenjal koga vse jo pobil kot podgane potem pa sam sebe,ker bi tako ali tako seveda vedel,da me čaka prerana nepotrebna smrt po zaslugi teh lopovskih stvorov vendar bi mi zadovoljstvo bilo,da ne bi šel sam.
  Upam,da se kdo takšen najde slej ko prej.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

 • macon

  V bistvu je treba hobotnico pritisniti na eni odkriti točki in bodo začeli peti kar po liniji, hitro bo pri vrhu partije in naslednikov. Rdeči lopovi kradejo tako odkrito in brez sramu ter so hkrati tolpa zabitih primitivcev, da dokazi ležijo naokoli kot konjske fige za konji na cesti.