Boris Johnson napoveduje ostro protimigrantsko politiko po avstralskem vzoru

Boris Johnson (Foto: epa)

Boris Johnson, ki je najverjetnejši naslednik Mayeve na mestu britanskega predsednika vlade, je v teh dneh razburil kritike s svojim načrtom glede migracij. Napovedal je strožjo, po avstralskem vzoru urejeno politiko, ki bo temeljila na točkovnem sistemu in bo dala prednost visoko izobraženim. Državljani EU v skladu s tem načrtom ne bomo deležni posebne obravnave.

Najverjetnejši naslednik Therese May na mestu britanskega predsednika vlade Boris Johnson je obljubil ostro politiko do migrantov. Napovedal je, da se bo Velika Britanija osredotočila na visoko izobražene delavce in da bodo otežene imigracije starejšim od 50 let. Kot poroča Daily Mail, Johnson namerava ponovno vzpostaviti demokratični nadzor nad tem, kdo lahko vstopi v državo, neto imigracije pa bi se bistveno zmanjšale: “Moramo biti veliko bolj odprti za imigracije visoko izobraženih, kot so znanstveniki, a moramo zagotoviti tudi, da bomo po izhodu iz Evropske unije imeli nadzor nad številom nekvalificiranih imigrantov.”

Migrantsko politiko Johnson namerava urediti po britanskem vzoru
“Strožji moramo biti do tistih, ki zlorabljajo naše gostoljubje. Druge države, kot je na primer Avstralija, imajo odlične sisteme in od njih bi se morali učiti,” je še povedal Johnson. Avstralski imigracijski sistem sicer deluje na podlagi točk, ki jih ljudje pridobijo na podlagi tega, v kolikšni meri bodo prispevali h gospodarstvu ter zapolnili prazna delovna mesta. Eden ključnih kriterijev je starost, pri čemer mladi priseljenci avtomatsko prejmejo 30 točk, po petdesetem letu pa potencialni priseljenci izgubijo točke na ta račun. Drugi kriteriji so znanje angleškega jezika, izobrazba in zgodovina zaposlitev.

Boris Johnson (Foto: epa)

Konservativci že leta 2010 obljubili manj kot 100 tisoč neto priseljencev letno
Imigracije so bile ključno vprašanje kampanje za izstop Velike Britanije iz EU in že leta 2010 se je pod vodstvom Davida Camerona konservativna stranka zavezala, da bo zmanjšala neto migracije pod 100 tisoč letno. V primeru, da Johnson postane predsednik vlade, bo najprej pozval svetovalni odbor za migracije k 12-mesečni preiskavi. V skladu z Johnsonovim načrtom državljani držav EU ne bomo deležni posebne obravnave in bomo izenačeni s potencialnimi priseljenci iz ostalih držav.

Rok Krajnc

 • Van Der Waals

  0 ilegalnih migrantov!!! imamo svojo delovno silo!! 80000 brezposelnih na zavodu!

  • ZatonMesecnikov

   resnici na ljubo je od teh bolj malo. Gre za stalen nezaposljiv kontingent. Ti so registrirani. veliko več pa je neregistriranih na zavodu, saj od Zavoda nimajo ničesar.

   Težava Slovenije je povsem napačna izobraževalna politika v preteklosti, ter izgrajen kult pisarniškega vodstvenega dela s fikusom in klimo. Organski proces izgradnje vzdržnega narodnega gospodarstva avstrijskega tipa je bil nasilno prekinjen leta 1945 z novim družbenim eksperimentom. Planskim postavljanjem nekih obratov v neko okolje. In njihovo filanje s samoupravljalci. Podobno je bilo v Afriki v okviru banke za razvoj. Ko so postavljali tovarne, ki pa so potem propadle. Ker niso bile kompatibilne z okoljem in delovnimi navadami.

   • Vojvoda Šarec.

    Kontinuiteta zaposlovanja prek vez in poznanstev vJU, DU in državne firme se nadaljuje. S tem da ima vsaka vas svojo občino.
    Place drzavnih usluzbencev so pogojene z placilnim razredom glede na stopno izobrazbe. SDS predstavlja velik del birokratskega ustroja. Ste del problema, drugorazredni priviligaranci iz pisarn ministrstva s klimo in fikusom.

    • ZatonMesecnikov

     Kot sva že davno razčistila balkanče, nisem član nobene stranke, niti nisem nikoli bil.

     • Vojvoda Šarec.

      Posplosujem, tvoja navada. Narava ni sestava iz ene čiste snovi, narava stremi k popolnosti kot vse v Univerzumu. Dodaja, odvzema, skratka evolutivno se izpopolnjuje vendar v dolgotrajnem procesu, zaveda se sedanjosti, ne prehiteva prihodnost in ne zavrze hitro preteklosti.

     • ZatonMesecnikov

      Jaz zadanem bistvo makedonče. ne izgubljam se v pododtenkih, nijansah, interpretacijah….

      načinu pogovora, ki ga je Kardelj Sperans razvil do popolnosti….

     • Vojvoda Šarec.

      Zapor je idealno mesto za nove ideje.

 • ZatonMesecnikov

  #Boris Johnson napoveduje ostro migrantsko politiko po avstralskem vzoru#

  Tako tudi bo, če se je kje kdaj kaj premaknilo v zgodovini, se je v anglosaksonskem svetu. Potem so tudi ostali posnemali.

  Situacija, da prihajajo milijoni iz nerazvitega sveta v razvite države, pa potem tam živijo generacije življenje svojega izvornega kulturnega kroga, je pač nevzdržna. In posiljujejo s svojimi navadami svojo avtohtono okolico. Ker če bi te navade kaj veljale, potem bi že doma kaj ustvarili iz svojih držav.

  Situacija torej zelo podobna sedanji kampaniji proti PVC. Ne smemo v trgovinah kupovati vrečk (pri nas je specifika, v ozadju je okoljski lobi in nesposobnost postaviti v Sloveniji sežigalnico odpadkov) Indonezijec ti pa vso komunalo strese v reko in v morje. Ali pa boš urejal alpski vrt z lepo alpsko travco, da bo afganistanski kmet potem pasel in vrtel jagenjčka na njej.

 • Oregon

  zadnji čas, pa mislim da je že prepozno za Anglijo. Žal.

  • xtc

   Ja pozno je že vendar okrog in okrog je morje in ribe,pa lačne tud.
   Na otoku pa bo težko ostat,ko bo zakuhalo in ko bo politična konkretnost pozabljena.
   Sicer pa nekaj-če si bral kaj je rekel Princ Phillip ,Harriyu?
   Da je “tisto” sicer primerno za spremljevalko-t(orej za parkrat nategnit in adijo) ne pa za ženo.
   Kar ti jasno pove kako Angleži izza fasade gledajo na tujce.
   In še ena iz dvora;Ko je pokojna Kraljica Mati med neko južino ,Elizabeti s prstom pokazala na nekega Afro in Pakistanskega obiskovalca in ji rekla ;”Tile so velik problem”.
   Torej za fasado vljudnosti Angležev se skriva vse kaj drugega kot vljudnost.

 • Andrej

  In kaj bo GB počela s tisoči muslimanskimi doktorji? Še pri njih v islamu niso zaposljivi. Njihovih šol nihče ne prizna, ker so neuporabne.

 • Marija

  S to napovedjo ne bo izvoljen

  • xtc

   Da,praktično je že premie.

 • Garbage man

  Zaradi muslićev bomo Evropejci najebali!

  • Aton

   Nekvalificiranih ne rabijo

   • piko8

    Niti mi, imamo že čefurjev izobraženih za KRAMP in LOPATO dovol!!

    • freedomfighter

     Pa ti poprimi za kramp in lopato pa ne bomo rabili cefurjev

  • LexLuthor

   Slovenci že najebavamo zaradi Šiptarjev.. oni so naša varianta migrantov. V Kranju gre njihova populacija proti 1/3.

 • xtc

  Realnost za Britanijo je zelo verjetno taka ;odhod brez dogovora in odškodnine,vsaj 10 let resne krize zdrsa funta in nagajanja EU,potem pa se bo počasi zadeva pobrala in trajno stabilizirala vmes pa se zna tudi zgoditi drasično omejevanje preglasnih Pakijev in ostalih muslimanov na mejo pohlevnosti.
  Seveda pa bodo posledice 10 letne krize trajale vsaj 20 let a bodo postopoma popuščale in verjetno bodo morali Briti z orožjem zopet umiriti presocialistične Škote podpihnjene iz EU.
  Edina težava Britov je ,da praktično nimajo lastne Avto industrije,precej so izgubili jeklarstva in precej živil uvozijo,kar bo po iztopu iz EU potrebno iz Aus,NZL,USA,CND in J Afrike in J Amerike.

  • freedomfighter

   Drugace imajo skoti pravico iztopiti iz vb in ni potrebno uporabljati nobenega orozja…

 • Estrim Rolls
 • Tratovc

  Ciganarija bo pa v EU ostala

 • samotoje

  Johnson je hinavec. Kam bodo pa vtaknili milijone muslimanov, ki Britanijo, še posebno industrijska mesta, spreminjajo v geta?

 • Olga101

  Pravilno!

 • Felikss_AH

  “ostro protimigrantsko politiko po avstralskem vzoru” – – Le kakšen neki vzor… Avstralia je nabasana z Muslimani in Afrosi… preganja pa domačine če se temu upirajo. Ortodoxna Levica tudi tam kraljuje… kar se je dalo lepo videti ob nastopih Lauren Southern in kolege Stefan Molyneux-a… Tommy Robinson-u pa so sploh prepovedali vstop

  • LexLuthor

   Vse je že okuženo in razgrajeno s strani joo-globalistov, ki za svoje svinjarije uporabljajo lokalne levičarske izprijence in uporabne idiote. Ladja se potaplja povsod, simultano, nikamor več se ne bo dalo pobegnit. Vojna bo povsod naenkrat.

 • LexLuthor

  Če danes zaprejo mejo, so 30 let prepozni. Anglija je že padla, vsa večja mesta so že popolnoma islamizirana ali pa bojo v roku 10-15 let zaradi natalitete. Na veliko bi morali ukinjat vize, bivalna dovoljenja, predvsem pa VSO SOCIALO vsem nedržavljanom.