fbpx

Boris Johnson se bori za svoje življenje, gruča levih radikalcev pa upa na njegovo smrt

Britanski predsednik vlade Boris Johnson se bori za svoje življenje zaradi okužbe z virusom covid-19. (Foto: Epa)

Upam, da bo Boris Johnson umrl,” je le eden izmed neokusnih in sramotnih pozivov goreče nasprotnice politike Borisa Johnsona. Vendar je veliko število različno nazorsko usmerjenih Britancev obsodilo izpade levih radikalcev, ki Johnsonu javno želijo smrt. Boris Johnson se nahaja v intenzivni negi v londonski bolnišnici St. Thomas.

Boris Johnson je predsednik britanske vlade. Žal je tudi eden izmed mnogih v Veliki Britaniji, ki so se okužili z virusom covid-19. Njegovo zdravstveno stanje je resno, saj se je znašel na intezivni negi. Možnost preživetja bolnika, okuženega s koronavirusom na intezivni negi, je polovična. Vendar to ne ustavi njegovih nasprotnikov, ki bi mu želeli smrti.

“Upam, da bo Boris Johnson, umrl,” je zapisala ena izmed uporabnic družbenih omrežij. Je le ena izmed ljudi, ki pišejo škodoželjna sporočila na račun Johnsona. Nekateri mu želijo smrt, ker ne podpira  univerzalnega javnega zdravstva. Drugi mu želijo smrt, ker je njegova vlada konservativna. Tretji mu zopet zamerijo, da je hotel v začetni fazi epidemije izvesti prekuženost naroda, vendar je Johnson sam hitro opustil tole tvegano idejo.

Le nekaj sovražnih sporočil, ki so bila zapisana na socialnih omrežjih. (Foto: posnetek zaslona/ Twitter)

Britanski premier na intenzivni negi
Johnson je javno priznal, da se je okužil z virusom covid-19. Delo je opravljal iz svoje rezidence na Downing street 10, toda žal se mu je stanje poslabšalo in je moral oditi na zdravstveno oskrbo v eno izmed londonskih bolnišnic. Po zadnjih podatkih pa je njegovo zdravstveno stanje resno, toda stabilno in premier je dobre volje, so danes sporočili iz Downing Streeta. Premier ni na ventilatorju, so še pojasnili.

Britanski predsednik vlade Boris Johnson se nahaja v bolnišnici St. Thomas v Londonu na intezivni negi. (Foto: Epa)

Zato toliko bolj žalostijo javni pozivi posameznikov, ki želijo drugi osebi smrt v času najhujše zdravstvene krize v Evropi v zadnjih 100 letih. Po drugi strani je na socialnih omrežjih veliko posameznikov, ki so ne glede na strinjanje z Johnsonovo politiko, zaželeli aktualnemu britanskemu premierju čim bolj uspešno okrevanje.

Luka Perš