fbpx

Brata brutalno posilila in zadavila 6-letno deklico, njeno truplo jima je pomagala odstraniti njuna mati!

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

Iz Indije poročajo o še enem brutalnem posilstvu, tokrat sta najstniška brata brutalno posilila 6-letnico, po dogodku pa sta jo zadavila. Ko je njuna mati odkrila, kaj sta storila, je skrila truplo. Družina sicer pripada kasti nedotakljivih. V Indiji so posilstva velika težava, vlada pa je pri spopadanju z njimi zaenkrat neuspešna.

V Uttar Pradeshu v Indiji sta 12-letni in 15-letni brat skupinsko brutalno posilila 6-letno deklico, ki se je igrala v bližini njune hiše, potem pa sta jo zadavila.  Kot se je izkazalo, jima je pri odstranjevanju trupla pomagala kar njuna mati. Dekličina družina je sicer sprožila veliko iskalno akcijo, ko se deklica ni vrnila domov, iskalna ekipa pa je njeno truplo našla 200 metrov stran od kraja dogodka.

Obtožena družina pripada kasti nedotakljivih
O dogajanju je Shyam Narain Singh s policijske postaje Phoolbehad povedal: “Obtožena sta nam povedala, da sta deklico v hišo zvabila s sladkarijami.” Mati je nato priznala, da je skrila truplo, ko je ugotovila, kaj sta storila njena sinova. Sinova sta se sicer ukvarjala s prodajo tkanin, mati pa je delavka. Obtožena družina v indijskem kastnem sistemu spada v t. i. kasto nedotakljivih, ki opravlja najbolj umazana dela, pripadniki višjih kast pa se jih niti dotikajo ne, saj se bojijo, da bi se okužili, prav tako pa menijo, da bi jim to prineslo nesrečo, še navaja Daily Mail.

Foto: iStock

Posilstva v Indiji velika težava, država pri spopadanju s tem za zdaj neuspešna
Gre za še eno v nizu posilstev v Uttar Pradeshu, nedavno je tam 12-letnico skupinsko posililo šest moških po sporu glede izgradnje odtočnega kanala. Deklico so posilili pred očmi njenih družinskih članov, ki so jih pretepli. Po mnenju nekaterih strokovnjakov je sicer Indija najslabši kraj na svetu za ženske, in sicer zaradi slabega ravnanja z njimi in visokih stopenj spolnega nasilja. Država si sicer prizadeva zaostriti zakonodajo, vključno z uvedbo možnosti smrtne kazni in podaljševanjem zapornih kazni, a to ni imelo velikega učinka. Leta 2016 se je v državi zgodilo 30 tisoč posilstev, le eno izmed štirih pa se je končalo z obtožbo.

Rok Krajnc