fbpx

Bravo! Salvini libijsko obalo očistil tihotapskih ladij nevladnih organizacij!

Matteo Salvini (Foto: epa)

Italijanski notranji minister je izrazil veselje nad tem, da je libijska obala končno očiščena ladij nevladnih organizacij, ki so pred tem sicer rade pomagale tihotapcem s tem, da so migrante na svoje ladje naložile že kar ob libijski obali in jih dostavljale v italijanska pristanišča. Italijanski notranji minister je sicer z ukazom prepovedal vstop vsem ladjam nevladnih organizacij z nelegalnimi migranti.

Novico je italijanski notranji minister Matteo Salvini proslavil rekoč: “Zahvaljujoč našim ukrepom se pred libijsko obalo ne nahaja nobena ladja nevladne organizacije več in migranti so prenehali s svojim umazanim početjem.” Dodal je še, da je do oktobra lani v Italijo prišlo kar 110.000 migrantov, v enakem obdobju letos pa se je ta številka ustavila pri 21.000. Tudi druge države so prepoznale prepovedano in škodljivo početje nevladnih organizacij. Gibraltar je namreč ukrepal proti ladji Aquarius ene izmed bolj aktivnih nevladnih organizacij, SOS Méditerranée, in ji odvzel dovoljenje, da pluje pod gibraltarsko zastavo. Le mesec pozneje je tudi Panama ladji odvzela pravico pluti pod njeno zastavo, še poroča Breitbart.

Položaji sovražnih ladij nevladnih organizacij 18. oktobra ob 7.30. Niti ena se ne nahaja na kritičnem območju ob libijski obali! (Foto: Matteo Salvini, Facebook)

Zaradi svojih dejanj Salvinijeva Liga med Italijani uživa visoko podporo
V mesečni anketi raziskovalne družbe Ipsos je bilo v začetku meseca sicer ponovno potrjeno, da je Liga najbolj priljubljena italijanska stranka, v primeru volitev bi jo volilo kar 33,8 odstotka volivcev. K temu je gotovo pripomogla prav nepopustljiva in dosledna politika glede migrantov njenega voditelja Salvinija, ki si prav tako vse od izvolitve prizadeva znižati davke in tako razbremeniti podjetja ter posameznike. Pri svojih politikah uspešno kljubuje vsiljevanju politik s strani Evropske komisije pod vodstvom Jean-Clauda Junckerja. Zelo visoka ostaja tudi splošna podpora vladi, kar 64 odstotkov vprašanih namreč podpira delo vlade, 67 odstotkov podpore med vprašanimi pa uživa tudi predsednik vlade Giuseppe Conte.

J. Ž.