fbpx

Brazilija v šoku: Nogometašu odrezali genitalije in ga brutalno umorili!

Daniel Correa Freitas (Foto: Facebook)

Z minuto molka so se nogometaši kluba São Paulo FC poklonili svojemu nekdanjemu napadalnemu vezistu, 24-letnemu Danielu Correi Freitasu, ki je bil brutalno umorjen najden na obrobju Curitibe ta konec tedna. Igralec je bil sicer posojen klubu São Bento iz Sorocabe. Val nasilja pa se kmalu utegne končati, novoizvoljeni predsednik Bolsonaro je namreč nasilju napovedal vojno!

24-letni napadalni vezist Daniel Correa Freitas iz kluba São Paulo FC je bil ta konec tedna s strani policije najden brutalno umorjen na obrobju Curitibe, glavnega mesta južne zvezne države Paraná. Igralec je bil sicer posojen klubu São Bento iz Sorocabe, na podoben način pa so se mu poklonili tudi ostali brazilski nogometni klubi. Vir iz policije je za Folha de São Paulo povedal, da je bilo grlo nogometaša z rezilom tako globoko urezano, da bi bil pri umoru skoraj obglavljen, odrezali pa so mu tudi genitalije. Policija še pravi, da preiskava napreduje, zaslišali pa bodo tudi člane njegove družine. Zaradi njegovega talenta se je nogometaša oprijel vzdevek “Daniel Messi”, v preteklosti pa je med drugim igral tudi za Cruzeiro iz svoje domače države Minas Gerais.

Nogometaši Sao Paulo FC med minuto molka (Foto: Facebook)

Od leta 2002 je pod levičarskimi vladami nasilje doživelo neverjetne razsežnosti
Nasilje je od leta 2002, ko je oblast prevzel levičarski Luíz Inácio Lula da Silva dobilo nezaslišane razsežnosti, stopnje kriminala pa so rasle tudi pod predsednikoma Dilmo Rousseff in Michelom Temerjem. Statistika pravi, da je bilo glede števila umorov lansko leto rekordno v zgodovini Brazilije – na 100.000 prebivalcev je bilo namreč umorjenih kar 30,8 ljudi. Vse to pa se bo v kratkem po vsej verjetnosti spremenilo, saj novoizvoljeni predsednik Jaír Bolsonaro napoveduje, da bo podelil večje pristojnosti tako vojski in policiji, liberaliziral bo zakonodajo s področja nošenja orožja in tako zagotovil državljanom pravico do samoobrambe, prav tako pa se spogleduje z uvedbo smrtne kazni za storilce najhujših zločinov. Tekom volilne kampanje je bil tudi Bolsonaro tarča nasilja: zblazneli levičar ga je med shodom tako silovito zabodel, da je več tednov preživel na intenzivni negi, njegovo življenje je bilo namreč na nitki!

Jaír Bolsonaro (Foto: Facebook)

J. Ž.