Britanka med dopustom v Maleziji do smrti zabodla moža, po grozljivem dogodku ji grozi smrtna kazen!

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Potem ko je 62-letna Britanka med prepirom do smrti zabodla svojega moža s 40-centimetrskim nožem, ji zdaj grozi smrtna kazen z obešenjem. V Maleziji je sicer pogosta uporaba smrtne kazni tudi za nenasilne zločine.

Policisti v počitniškem naselju Kampung Gelam v Maleziji so bili danes v zgodnjih jutranjih urah priča grozljivemu prizoru. V enem od bungalovov so na tleh našli do smrti zabodenega 62-letnega Johna Williama Jonesa, na kraju zločina pa so zaradi suma umora takoj aretirali njegovo ženo, 62-letno Samantho. Lokalni vodja policije Mohamad Iqbal Ibrahim je za AFP pojasnil, da so moža našli na s krvjo prekritih tleh, utrpel pa je tudi 40 centimetrov globoko vbodno rano. Na kraj so policisti prispeli ob 2:30, po tem, ko so jih poklicali sosedje. Žena naj bi moža med prepirom zabodla s 40-centimetrskim nožem, za zločin pa ji grozi smrtna kazen. Angleško zunanje ministrstvo se na poizvedovanja medijev o tem dogodku še ni odzvalo.

Malezija smrtno kazen pogosto uporabi tudi za nenasilne zločine!
Par je po poročanju Daily Maila bival na tropskem otoku Langkawi, ki letno zaradi svojih peščenih plaž privabi milijone turistov. Temna senca nad spektakularno pokrajino pa je gotovo malezijski kazenski sistem.

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Za krive umora je v Maleziji smrtna kazen obvezna, prav tako pa jo pogosto uporabljajo tudi za nenasilne zločine. Leta 1989 je bil tako angleški tihotapec drog Derrick Gregory obsojen na smrt, saj so ga na letališču ujeli s skoraj pol kilograma heroina, na sodišču pa je bilo razkrito, da je 14 paketov heroina skrival kar v čevljih in spodnjem perilu. Prek Singapurja je bil namenjen v Los Angeles, pred obešenjem pa mu ni pomagalo izgovarjanje na mafijce, ki naj bi ga k tihotapljenju prisilili. Prav tako ni pomagalo niti, da se je zanj zavzela celo takratna predsednica vlade Margaret Thatcher, niti trditve odvetnika, da je imel Gregory okvarjene možgane ter da je otroštvo preživel v posebnih šolah.

J. Ž.