Britanska policija nad skupino kuharjev, ki je brezdomcem delila brezplačen topel obrok

Datum:

Mestni svet v Dorsetu v Angliji je dobrodelni skupini, ki je brezdomcem delila brezplačne tople obroke, zagrozila s sodnim pregonom, če ne preneha s svojo dejavnostjo.

Skupina kuharjev iz okolice Dorchesterja je zadnja štiri leta svoj prosti čas namenila pripravi toplih obrokov za brezdomce. A omenjena skupina, imenovana Help for Homeless (Pomoč brezdomcem), se je po pisanju Breitbarta znašla na piki lokalnega mestnega sveta.

Pri delitvi brezplačnih obrokov jih je ustavila kar policija. “Rekli so, da se izpostavljamo tveganju tožbe, če bi se kdo zastrupil s hrano,” je povedala ena od organizatork skupine Rebecca Hobby.

Mestni svet ni želel brezdomcev v svoji bližini
“Vprašala sem gospo, ali lahko nadaljujemo, in je rekla, ‘ne, temu bomo naredili konec’,” je pojasnila Hobbyjeva.

Policisti naj bi skupini kuharjev celo grozili z ječo. Zbrane so take grožnje naravnost pretresle. Verjamejo, da resnični razlog za prepoved niso pomisleki v zvezi s higieno, temveč dejstvo, da brezdomcem hrano delijo nedaleč od prostorov mestnega sveta v Dorchesterju.

https://twitter.com/XXIV_SEVEN/status/1201205632851795968

“Mislim, da je to ogabno. Mislim, da svet noče tega pred svojimi prostori,” je bil odkrit eden od pomočnikov, 46-letni Stuart Campbell, ki je drugače zaposlen kot poštar.

Pritiski javnosti zalegli
Po pritiskih javnosti si je mestni svet premislil in odločil, da lahko skupina nadaljuje s svojim delovanjem, če kuharji opravijo tečaj o higieni okoli priprave hrane.

“To počnemo na lasten račun in s pomočjo donacij. Davkoplačevalcev ne stane nič,” je povedala Hobbyjeva, ki je nad dejanji mestnega sveta ogorčena. “Mislim, da bi lahko mestni svet postopal drugače.”

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Nemčija: V napadu z nožem ranjenih več dijakov

V šoli v mestu Wuppertal na zahodu Nemčije je...

Škandal: Vpliv komisarke Jourove na RTV želijo pomesti pod preprogo

Evropska komisija je s skrivanjem dokumentov o vsebini pogovorov...

Rutte dobil podporo ZDA pri kandidaturi za generalnega sekretarja Nata

Ameriški predsednik Joe Biden je za novega generalnega sekretarja...

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...