fbpx

Britanska policija pred parlamentom aretirala bradatega moškega z nožem

Foto: Twitter

Varnostne razmere v Veliki Britaniji so po seriji terorističnih napadov še vedno napete, da pa se zadeve še vedno niso umirile, kaže tudi naslednji incident, ki se je zgodil danes. Britanska policija je namreč pred britanskim parlamentom aretirala moškega z nožem v roki, potem ko je bilo v javnosti mogoče slišati glasne vzklike: “Nož, nož, nož!” Je morda šlo za nov poskus terorističnega napada?

Ena izmed prič je povedala, da je moški približno 30-ih let vpil in tekel proti enim od glavnih vrat parlamenta. Policisti so osumljenca s pomočjo električnega paralizatorja onesposobili in ga s policijskim kombijem odpeljali na postajo, kjer bo zaslišan z namenom, da ugotovijo njegov motiv in namero.

Aretirani izgledal jezen
Do incidenta je prišlo okoli  11:10 po lokalnem času, medtem ko je promet v okolici parlamenta potekel običajno, oboroženi policisti pa so varovali območje. 19-letni Bradley Allen je za Reuters povedal, da se mu je moški nemudoma zdel sumljiv zaradi stiskanja pesti in je dajal vtis, da je zelo jezen. Bradatega moškega so policisti po besedah očividcev kmalu prijeli, prisotne pa opozorili, naj se iz varnostnih razlogov umaknejo stran.

Metropolitanska policija je v izjavi povedala, da je bil moški v 30-ih ob 11:10 pridržan blizu Westministrske palače zaradi suma posedovanja noža. Ob tem so sporočili, da ni poročil o morebitnih poškodbah.

Politični novinar Daily Mirrorja Ben Glaze je povedal, da je opazil, da je policija s tla vzdignila nekaj predmetov, ki so se nahajali ob ležečem osumljencu. Po navedbah Mirrorja pa naj ne bi držal podatek, da je bila Westminstrska palača zaradi incidenta popolnoma zaprta,  je pa res, da je bilo javnosti in osebju naloženo, naj se iz varnostnih razlogov ne približujejo mestu incidenta.

Policija je v stanju visoke pripravljenosti od terorističnega napada na Westminster Bridgu 22. marca letos, v katerem je življenje izgubilo šest ljudi, vključno s policistom.

N. Ž.