fbpx

Britanski vojak specialnih sil postavil svojevrsten strelski rekord – s 40 let staro strojnico je pokosil džihadista na 2,4 kilometra!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Britanski mediji s ponosom poročajo o rekordnem strelu, ki ga je postavil vojak britanskih specialnih sil SAS. Ta je s 40 let staro strojnico pokosil poveljnika teroristične organizacije ISIS na 2,4-kilometrski razdalji, kar je svojevrsten rekord, ki se ga ne bi sramovali niti ostrostrelci.

Britanski medij Daily Star poroča, kako je britanski pripadnik specialnih sil SAS postavil rekord v streljanju na daljavo znotraj svojih vrst. Ta je še toliko bolj poseben, ker ga ni dosegel z ostrostrelsko puško za precizno streljanje, temveč mu je to uspelo s 40 let staro strojnico kalibra .50. Po prepričanju SAS gre za prvi primer, ko se je strojnica celo uporabila za strel na dolgo razdaljo.

Strelec je z zadetkom v prsni koš ubil poveljnika islamske države v Afganistanu, udarec krogle pa je bil na tej razdalji še vedno tako silovit, da mu je odtrgalo roko, skupaj z ramo. Džihadist je bil med zelo iskanimi med zavezniškimi enotami, zaradi njegove smrti pa je bilo rešenih vsaj 20 drugih življenj, poročajo.

Kot so povedali v poveljstvu specialnih sil, bodo strojnico, ki je bila montirana na vojaškem vozilu, shranili in jo razstavili na elitnem oddelku štaba v Herefordu.

C. Š.