Bruselj je ponorel: Za vsakega zavrnjenega migranta bo morala neposlušna članica plačati 250 tisoč evrov kazni

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Bruselj predlaga skrajno reformo evropskega azilnega sistema. Države članice bodo morale za vsakega migranta, ki ga bodo zavrnile, plačati 250 tisoč evrov. Madžarski premier Viktor Orban se je že odzval in spomnil, da EU ni Sovjetska zveza, da bi lahko uvedla takšne kazni.

Nekatere evropske države – vključno z Madžarsko – zavračajo evropske kvote za sprejem migrantov. Evropska komisija je zato predlagala nekakšno denarno kazen za države, ki so zavarovale svoje meje. Če se bodo želeli finančnemu “prispevku” – kot so ga poimenovali v Bruslju – izogniti, bodo morali sprejeti določeno število migrantov.

Poljski se obeta 1,5 milijarde evrov kazni
Poljska denimo bo morala plačati 1,5 milijarde evrov, če bo zaprte meje ohranila in če bo zavrnila sprejem 6.200 migrantov, kolikor znaša njena kvota. Na takšno napoved EU se je odzval tudi madžarski premier Viktor Orban, ki je dejal, da Evropska unija nima pooblastil za dajanje kazni, češ da EU ni Sovjetska zveza. “Madžarov ne bo nihče prisilil v stvari, ki jih sami ne bodo želeli,” je bil kritičen.

Orban je prepričan, da migranti predstavljajo teroristično grožnjo. “Obstaja povezava med migranti in terorizmom. Ti ljudje se želijo maščevati evropskim državam,” je prepričan Orban, piše britanski Express.

N. K.

 • razerznak

  selim se na madžarsko, adijo, razen če tega cmerkota pa boruta vržemo

 • samsara

  Pošljimo Bruselj v tri krasne in izstopimo iz tega vlaka norosti.
  To ni več skupnost, v katero smo vstopili. V prihodnosti bo pa še manj.

  • razerznak

   brexit ma zdaj šanso da se reši teh voluharjev

   • Jelengar

    Po Brexitu bo šlo kot domine.

    • razerznak

     upajmo

 • Rožle

  Zdej bo pa res konc EU….!!!

 • soc

  Po brexitu je EU konec, zato v SLO taka (vzradoščena) panika in ortomedijski naval na rusko – jugonostalgične teme. Zakaj SDS in desnica še vedno ne igrajo na višegrajsko temo, medtem ko levica in ruska ambasada sto na uro pumpajo z rusofilstvom in novo Jugo? Ali se desne stranke res ne zavedajo, da je islamska invazija v Evropo zaprla poglavje z imenom EU?

  • samsara

   Uvaja se ponovno tudi hladna vojna…
   ‘Dobri stari časi…’

   • soc

    Bah, meni načeloma postaja vseeno. Slabše kot je bilo pred tremi desetletji, ne more biti. Če bo čez tri naslednja spet tako, mi pa, khm, dol visi. “Sa Bara se niko ne vraća” so čudovito uglasbili Sarajlije, Zabranjeno pušenje. Afterthought: prekleto (upam, da ta beseda tule ni prepovedana) mi je žal za otroka, da sta doživela čudovito, glede na mojo sanjsko mladost, in da bosta zdaj kot odrasla padla v leta, ki smo jih že z veseljem za večno odpisali.

   • TrumptrainEU

    se in izključno zato da ZDA prepreči kakršenkoli vpliv Rusije na Evropo.Nameščanje okupatorske NATo vojske na ruske meje je namenjeno temu,da se ob kolapsu Evrope Baltske države ne bodo mogle ponovno združiti z Rusijo.

  • razerznak

   noben v slo noče juge, no tisti Združeni lizanci pa cmerarci, , če bi bla desnica pametna, bi mal pogledla v rusijo, v gospodarske smeri, drugo pa ni potreno, vsak denar je dober

  • Lord H.

   Brace for impact.

  • tarantela

   SDS in desnica igrajo na višegrajsko temo, vendar jih je premalo, vladna koalicija tega noče!!!

   • soc

    Njet, niti ene višegrajske note nisem zaznal v mnenjih SDS, NSI ali SLS, vse je ubrano na “naša draga EU” note. Ko bodo dojeli, da je EU mrtva, bo prepozno!!!

    • tarantela

     Danes je bilo na programu RTVSLO 3. program TV, zasedal je odbor za notranje zadeve itd. o tem so govorili desni člani komisije, koalicija je sklep o tem predlogu z veliko večino zavrnila

     • soc

      Iskrena hvala za info, rezultat je seveda predvidljiv, saj je parlamentarna večina izrazito protievropska, jugotežna in rusofilna. Me pa veseli, da je desnica končno pograbila idejo, ki jo nekateri posamezniki naivno zagovarjamo že od nastanka Višegrajske skupine, ob prihajajočem razpadu EU pa v njej vidimo edinega poroka za obstanek slovenstva.

 • samsara

  A zdaj naj bi pa evropski davkoplačevalci, poleg Grkov, plačevali še za te polpismene, neuke, kričave, agresivne tujerodne osebke, nesposobne kakršnegakoli koristnega dela in vedenja.
  Od**** Bruselj!

 • Jožef

  Naj plača tisti ki jih je povabil.

 • Veritas

  Prav vidi se, kako je bilo vse skupaj načtrovano in sforsirano. islam bodo torej namerno uporabili preko teh ekonomskih migrantov za delanje novih ZDA…

  Logična analogija: kdor se iz bruseljskega parlamenta in vseh tistih evrobirokratskih teles ne gre borit v sirijo naj plača isto vsoto!!!!!!!!!!!!

 • althar

  Kaj če bi Bruselj izstopil iz EU namesto Velike Britanije? Oznaka Brexit lahko ostane, referendum pa v vseh državah članicah.

  • tarantela

   Referenduma vladna koalicija noče!!!

 • tomven

  Kar se mene tiče velja samo tole: No trespassing violators will be shot. Survivors will be shot again. Jasno kot pasulj pri belem dnevu.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  to da je bruselj nor, se ve ze nekej casa…

 • janez.pokoncni

  Sicer sem (bil) velik ljubitelj EUja, ampak zadnje čase je ta res iz tedna v teden bolj gnila. V kolikor ga bodo še naprej tako biksali, bomo morali začeti tudi mi razmišljati o novi verziji resničnostnega šou-a ; Gremo mi po svoje.

 • rubec

  “Bruselj je ponorel”

  Soseda ima psička po imenu Bruselj s katerim že tri leta hodi k nekemu pasjemu psihologu. Do sedaj sem zmotno mislil da una dva nekaj šmerata.

  • dob

   Sem kar nekajkrat videl Brgleza, da gre sam na skret. Prepričan sem, da neki šmira.

 • totex39

  Saj to ne more biti res, nima smisla, da te norci v Bruslju še obstajajo in odločajo o posameznih državah, vse skupaj ukinit in konec.

 • samsara

  No, pa računajmo kolikšen mnogokratnik denarne vrednosti kar naenkrat predstavlja neki Abdulah iz tam nekje, napram Slovencu Janezu Novaku, intelektualcu, delavcu, upokojencu, študentu, šolarju…
  Kdo je tisti, ki nas hoče na domačih tleh tako razvrednotiti in tako poveličati neke tujerodne primerke?!?

 • Franc Novak 1979

  Evropska komisija mora najprej pokazati zakon, na osnovi katerega bi lahko kaznovala katerokoli članico, ki zavrne ilegalne migrante, begunce, azilante, ekonomske migrante in ostale teroriste z BV, Afrike in Azije. Takega zakon v evropskem pravnem redu ni, saj bo to šele v spremenjenem azilnem zakonu, ki bo vložen 4. maja: The EU Commission plans to impose fines on countries that refuse to take refugees under revised EU asylum laws to be put forward on Wednesday (4 May). In kakšen pravni red je v EU, če katerakoli članica NOČE sprejeti v svoj pravni red spremembe zakona o azilu? če govorimo stalno o tem, da so človekove pravice pred vsemi zakoni, se bo morala Evropska komisija spustiti na realna tla in ugotoviti, da s sprejemom take spremembe lahko prizadene človekove pravice ljudi v članicah EU !! Kot sem že nekje omenil, slovenska letna kvota je 400 migrantov, torej bi morali plačati 100 milijonov letno. naredimo štiri partitno kompenzacijo z Grčijo, ki nam dolguje dve milijardi, mi avansiramo ti dve milijardi za 20 letno slovensko kvoto migrantov, pa jih 20 ne sprejmemo NIČ, Grki pa so 2 milijardi namesto am, dolžni Evropski komisiji. Mislim, da je to najbolj pošteno. >Če pa to ne bo šlo, pa damo Rusom za 250 milijonov + vsi stroški/leto v najem za 50 let letališča Maribor in Cerklje za letalski bazi in Gotenico za raketno bazo. A bo potem Evropska komisija dala Sloveniji 250 milijonov za vsakega migranta, ki ga sprejmemo?

  • avtohtoni neandartalec

   Pozabil si, da je EU ena največjih izvoznic delovne sile in storitev, medtem ko se v Evropi nahaja mogoče 20 milijonov emigrantov iz neevropskih dežel, je danes ni več države na svetu kjer belci ne bi gradili svojih kolonij in spreminjali cele regije, po svojih predstavah in željah. Že po turistih se vidi, arabce lahkoprešteješ na par prstov, Evropejci do vrha polnijo hotele, povsod v tretjem svetu. V redu, mogoče malo karikiram, ampak točno to bi se zgodilo, če nekdo ne bi začel blažiti sindrome šovinističnih izpadov, revne dežele bi se zaprle, vzpostavile prave diktature in EU ne bi ostalo več drugega, kot da jim napove totalno vojno in jim z vojaško silo poberemo naravne vire ter jih zasužnjimo, ampak tega seveda noben diplomat noče povedat naravnost.

   • sprehajalec

    Kje jih jemlješ, ha, ha, ha. Me že trebuh boli. Se vidi, da v življenju nisi povohal gospodarstva. Določenemu delu EU (zahodnemu) se ponuja cel svet kar ima pač za ponuditi v menjavo, pa ponavadi nima veliko za ponuditi. Kakšni naravni viri, kakšno zapiranje vase, ha, ha, ha. Se vidi, da ti je bilo edino čtivo s tega področja v življenju Marxova analiza položaja Industrijskega delavca v Angliji 19tega stoletja.

   • Franc Novak 1979

    Ne verjamem, če so tvoje trditve točne. V EU je 26 milijonov brezposelnih Evropejcev, zdaj pa jim lahko dodamo še tvojih 20 milijonov neevropejcev, kar bo vplivalo na vse socialne izdatke držav, ki že svojih 26 milijonov ne morejo pošteno obravnavati. Slovenija je na tem področju najslabša, to vedo celo migranti, ki se v čim večjem loku Sloveniji izognejo,razen pod prisilno preselitvijo. V neevropskih državah je vse manj Evropejcev (razen vojaških plačancev), ki bi bili pripravljeni delati v nevarnem okolju. To, da Evropejci ne bi več polnili hotelov v tretjem svetu ne predstavlja za Evropo nobenega problema, prej za tiste, ki so te hotele zgradili in bi jih radi imeli polne. Kar se pa dela tiče, si pravilno ugotovil, leni Arabci se dela težko primejo, zato rabijo Evropejce, da delajo, dobiček pa se steka v žepe vladarjev in bogatašev s tega področja in ne več v katero od evropskih držav. Še več, nafto z lahkoto pridobivajo za 30 US$, nam pa so jo 50 let prodajali po povprečno 130 US$ za sod, torej pri sodu so nas okradli za 100 US$ x 76 miljonov sodčkov je 7,6 milijard US$ na dan kar znese 138 BILIJARD US$ v petdesetih letih so Arabci “pobrali” od zahodnih držav, kar je tudi ena oblika kolonialnega izkoriščanja.

 • Gr8_1

  Kaj mislijo imeti begunce 25 let, da je takšna kazen??

 • resnicaboli

  Nič čudnega če vidimo kakšni ljudje vodijo EU samo Junckerja pogledaš in njegov nos pa veš kaj ima rad pa komisarka iz Slovenije…. Bog nam pomagaj.

 • avtohtoni neandartalec

  Orban nam želi samo dobro,kdor se z njim ne strinja,bo pa že dobil svoje. Tudi Madžari so se najprej režali zarukanemu šalabajzerju, danes so vsi tiho kot miške.
  Sedaj se kaže veliko neznanje Evropskih ideoloških medijev, medtem ko EU verjetno govori o beguncih, se totalitaristi derejo o emigrantih,kar niti slučajno ni isto. Begunec je nastanjen v varnih deželah zgolj začasno, da ni zunaj, emigrant se seli v neko deželo, na podlagi zakonov,vsi ljudje na svetu smo moralno dolžni pomagati posameznikomv stiski, za migrante obstajajo jasna pravila in pravni postopki, ki jih nihče ne more in ne sme kršiti, niti Evropska unija.
  Koga bo potem doletela kazen, tiste države, ki jim vladajo fašisti, kjer s svoj nacistično ideologijo širijo paniko in strah, da lahko utrdijo vojaško policijsko diktaturo, ali normalni narodi, ki so že doslej naredili vse kar lahko človeštvo od njih pričakuje, čeprav so pri tem tudi edini plačali zelo visoko ceno, verjetno Bruselj ne bo udaril po Francozih in Belgijcih, po Orbanu je bil pa že skrajni čas. Vse so razgnali, Timoschenkova je bila celo zaprta, samo Orbana še tolerirajo, ne bo več dolgo, saj zato pa grize in laja na vse kar gre mimo njegove izolirane in obubožane džamaherije,ki se je znašla tik pred državnim udarom ali kar mu bodo že namestili Madžari, da se ga končno znebijo.

  • dragon fly

   kolikim slovencem v stiski si p že ti pomagal?

 • garfi

  Tej norosti se moramo upreti.
  Kako je pa neznanka.

  • fmg9

   Ja taka neznanka spet ni no… Je pa težko govorit o tem…

 • Lord H.

  Po britanskem referendumu bo EU razpadla kot hišica iz kart. Za Slovenijo to pomeni tudi prehod nazaj na svojo valuto in povprečna plača bo s tem padla za najmanj 30% proti konvertibilnim valutam. Čehi bodo v hipu daleč pred Butalci.

  • sodnikisozločinci

   Katera valuta bi bila po tvojem mnenju rešitev za prihranke, v primeru ukinitve evra?

 • dob

  Naslednji korak je, da če se ženska ne pusti posiliti, plača odškodnino.
  Tako se bodo evropski narodi hitreje naturalizirali in asimilirali. Po možnosti pa tudi fermentirali.

  • ljubinica

   “Naslednji korak je, da če se ženska ne pusti posiliti, plača odškodnino.”
   Saj …
   Sarkozy: Prišlo bo do mešanja ras, zlepa ali ZGRDA ….

   • Razocarana

    Sarkozy je enak hinavec kot cela Bruseljska garnitura, ki na veliko propagira in vsiljuje Francozom medrasno razmnoževanje, medtem pa ima za partnerico belko.

   • Peter

    Hm, še ne vem, za kaj bi se odločil. Dnar je le dnar, no.

  • Slovenka

   Zakaj pa ne? Samo da se rešimo klovna Pahorja, ki bo po ponesrečeni drugi kampanji spet lahko služil državljanom tako, kot najbolj zna: zabaval jih bo s klovnovskimi točkami.

 • Lord H.

  Spomnimo…

  (A unified) ‘Europe’ is the result of plans. It is, in fact, a classic utopian project, a monument to the vanity of intellectuals, a programme whose inevitable destiny is failure: only the scale of the final damage done is in doubt.” — Margaret Thatcher

  (On The European Union) “What we should grasp, however, from the lessons of European history is that, first, there is nothing necessarily benevolent about programmes of European integration; second, the desire to achieve grand utopian plans often poses a grave threat to freedom; and third, European unity has been tried before, and the outcome was far from happy.” — Margaret Thatcher

  “The European single currency is bound to fail, economically, politically and indeed socially, though the timing, occasion and full consequences are all necessarily still unclear.” — Margaret Thatcher

  • Danda

   Tekoče govorim Angleško,Nemško in jezike naših južnih narodov,a nimam volje na SLOVENSKEM portalu čitat angleščine….S tem nikakor ne kažeš svoje izobraženosti….

   • Lord H.

    Tvoj problem.

    • 1234

     Jaz bi se pa z @Danda strinjal. Govorim Nemško, Rusko, Angleško………pa se mi tudi ne da čitati v Angleščini! če bi bilo v Nemščini ali Ruščini bi se lotil.

 • tramal

  Res potrebujemo enega orbana,ne pa cmerarja in komunističnih vampirjev.

 • Duhec

  Kaj se ta EU igra nekega sv humanitarca??? Ce ze…. naj bojo pol vsi, vse drzave na svetu. Me prav zanima kolk jih bo pristalo v Ameriki al pa … bolani evr politiki.

  • Kapucinka

   Tako je, če se Nemčija že hoče iti solidarnost, bi lahko v prvi vrsti pomagala brezposelnim mladim Špancem, Grkom, Ukrajincem, oni bi bili hvaležni za kakršnokoli službo – nič zastonj. Še tukaj bi lahko odprli tovarne, ko vse samo zapiramo.

 • Kapucinka

  Ali so zmešani, mislijo za vsakega migranta kupiti hišo s tem denarjem? Razpad EU se bliskovito približuje.

  • Duhec

   Tle je vsteta se zepnina…

 • Igor Kavalar

  Gremo ven iz te tiranske tvorbe!

  • fmg9

   Ja, samo kam? Najbolje bi se bilo pridružiti Višjegrajskim državam.

   • xtc

    Tudi one so EU:

    • fmg9

     ja sej. Kvečemu znotraj se lahko borimo (skupaj z njimi), ne od zunaj.

    • Kapucinka

     Če misli Bruselj tole kazen obdržati, bodo hitro zapustile EU.

     • fmg9

      Upam. Upam, da bomo potem šli skupaj. Ampak dokler se še da od znotraj kaj narediti se splača potruditil.

   • Igor Kavalar

    Točno to povežemo se z njimi, ampak samo pod pogojem da se pri nas odloča ljudstvo o vseh pomembnih zadevah, ne pa nek kancler tretje države, naš predsednik vlade ali nek bruseljski komisar.

    • fmg9

     Odlično. Te že dolgo berem. Zelo dobra razmišljanja.

     • Igor Kavalar

      Hvala.

  • dob

   Ne hiti. Kamorkoli gremo, ne smemo nositi kučana s sabo in reševati njegove riti.
   To smo sedaj počeli.

   • fmg9

    Ja… Ta problem bo prav tako potrebno nekako razrešiti…

   • Igor Kavalar

    Vse je treba pomest, pa ne pod preprogo da ne bo nesporazumov.
    To hlapčevsko vlado, unijo. In vse za nazaj sankcionirat, za vse p… kar so jih naredil.

 • 1234

  TO PA JE NEKAJ ZA CERARJA, MRAMORJA IN VIOLETO!
  Ta predlog je potrebno samo še dopolniti! Iz te kazni gre ta denar tistemu, ki te “uboge begunce” sprejme! In ker sta Violeta in Hanžek trdila, da mora Slovenija sprejeti 200.000 “ubogih” beguncev, bi lahko lepo kasirali! TAKOLE 50 miljard Eurovčkov! To bi bilo za Mramorja in Cerarja ravno zadosti, da bi preživela še eno leto! Mi bomo pa tako in tako v tem času pocrkali!
  By Petrovc

  • 1234

   Moj Fuhrer Adolf, je rekel, da je vsaka država ali skupnost vredna le toliko, kolikor skrbi za svojo nacijo! In za mene je Bruselj vreden toliko, kot lanski sneg!
   By Petrovc

   • Duhec

    Hahaha tvoj Fuhrer Adolf….

    • 1234

     Ha, ha, ja, takim levakom in bedakom, kot so v Bruslju, ga privoščim!
     By Petrovc

   • sodnikisozločinci

    Priljubljena pesmica tvojega Fuhrerja Adolfa (ima dve pikici na u, enako kot presvitli Danilo združenonarodni):

    https://www.youtube.com/watch?v=KA1FZgcyoPA

    Nekateri ga imajo radi, nekateri ne, vsi pa se strinjajo, da je oseba, ki je bistveno preoblikovala zgodovino 20. stoletja. Kakor blaženi Tito Prvi Kumrovški.

 • Unikatna

  To pomeni razpad EU!!! Izsiljujejo naj kar sebe!!!

 • Duhec

  Čas, da crkne tud EU…

 • xtc

  Mislim ;da je tale župa malce prevroča:

  Zelo vprašljivo je ;če to Bruselj sploh lahko doseže in druga težava je ;ali to n popmeni odhoda nekaterih držav iz EU;kar bi dejansko sesulo EU;PREJE BI REKEL ;DA GRE ZA OBUPNE POIZKUSE uradnikov z strašenjem;kajti:če ne bo uspelo in bi se začela eu DROBITI LAHKO GREDO LE ŠE DOMOV:
  Nikakor pa si Bruselj ne more privoščiti upora večih članic:

  • baubau

   xtc:Mogoče,ampak v vsakem primeru gre vsaj za poskus diktata svobodnim državam?kar pa ni-oz.oz.ne bi smelo biti dopustno za nikogar v Evropi…

   • xtc

    Ljudje ste hudo naivni;pedno vidite drevo in ne gozda:
    Kaj torej je v igri?
    tEŽAVA JE ;DA JE VSATEŽAVA V ZJ**** evropski priseljenski politiki in ne samo zdajšnji in nihče ne upa tega povedati na glas(ravno zaradi teh kilavosti je Evropa parkrat že končala v vojni)
    Podivjana levaška politika;granje lažne humanitarnosti in igranje všečnosti;ko zadeva zaide v slepo ulico in to je že;se skuša s papirnimi diktati(ki nimajo možnosti) to pomalem vedo že nekateri politiki;večina še upa ;da se bo ustrahovanje obneslo ;a BO PRINESLO ŠE HUJŠI UPOR:
    Realnost pa je kruta in zelo jasna in ima le dva največ tri izhode vsi pa so slabi:
    Prvi je neumno vztrajanje BIROKRATOV IN RAZPAD EU ;DRUGA JE USPEH BIROKRATOV IN ŽIVOTARJENJE in gnitje EU(MANJ VERJETNO) IN TRETJA;ki je nekaterim že bolj ali manj jasna in ne glede v bistvu hitrejša druga z postavitvijo dimnikov in rešitvijo problema tako in definitivno se večina zaveda ;da je zadnj opcija rešitev;ki bo prevladala(pa to EU POLITIKI ŽELELI ALI NE):EU POLITIKI SO STVAR ZAVOZILI DOKLERR SE JE LE DALO;sedaj je edina realnost in rešitev vojna in čiščenje;ravno zaradi neumnosti EU POLITIKE in to ne upa povedati nihče od politikov;da je zadevatako zavožena ;da brez vojne enostavno ne gre več:

 • PIA PlA

  Evropa kot nebesa:
  policaj je Britanec, ljubimec je Italijan, kuhar je Francoz, inženirji so Nemci in vlada je švicarska.

  Evropa kot pekel:
  policaj je Nemec, ljubimec je Šved, kuhar Britanec, inženir Francoz, finančnik Grk in vlada je slovenska.

  • indijanka

   Nasmejala sem se do solz. Najboljša. Izjemno ustvarjalna.

   • Peter

    Podarjam ti glasbeni biser.
    Biseri so krhki, uporabljaj ga nežno:
    https://www.youtube.com/watch?v=eKNQSSNNag8

    • indijanka

     Bom..hvala. Neizmerno lepa in prvič jo poslušam.

     • Peter

      Ta je za večere…lepe večere.

     • indijanka

      Sanjam sem se prepustila ob njej. Lepo je bilo. Hvala.

     • Peter

      Spet prvič. Čeprav je maj že mimo.
      Prvi.
      Lepo.

     • indijanka

      Prvega nikoli ne pozabiš…:). Grem na komp..ti eno pripnem, ki si jo prepevam že par dni, pa ni rock komad in še multikulturna je.

     • Peter

      Ampak ta Jarret, ta je za dobri stari stereo, ki ti v pozni noči napolni sobo z zvokom. Tega kompi ne znajo, jebat ga.

     • indijanka

      Ja..lepa muska je drži.

     • indijanka
  • ney

   +++++++++++++:)

  • Peter

   What happens when a fly falls into a coffee cup?

   The Italian – throws the cup and walks away in a fit of rage
   The Frenchman – takes out the fly, and drinks the coffee
   The Chinese – eats the fly and throws away the coffee
   The Israeli – sells the coffee to the Frenchman, the fly to the
   Chinese, buys himself a new cup of coffee and uses the extra money to
   invent a Device that prevents flies from falling into coffee.

   The Palestinian – blames the Israeli for the fly falling into his
   coffee, protests the act of aggression to the UN, takes a loan from the
   European Union for a new cup of coffee, uses the money to purchase
   explosives and then blows up the coffee house where the Italian, the
   Frenchman, and the Chinese, are trying to explain to the Israeli why he
   should give away his cup of coffee to the Palestinian.

 • b434241

  In potem nekateri na vsak način zagovarjajo EU. Solit naj se grejo. Bruseljska diktatura nič boljša od beograjske.

  • fireblade

   EU ja, blentava birikracija in sluzasta kaviar politika pa je največji problem te celine

 • fireblade

  migrante v Bruseljski parlament!! tam naj se lepo multikulti integrirajo…

  banda parazitokratska … naj gredo ti blentavi uradniki v Sirijo in okoliške države pomagat ubogim ljudem, ne pa da zganjajo populizem. Jaz sem za to, da se vsem EU birokratom prepolovi plača in na turško-sirski meji zgradi varovano mesto .. problem rešen

 • zaton

  Zakaj Bruselj Evropi vsiljuje migrante? Kakšno korist bo imela Evropa od njih?

 • tarantela

  O tej kazni 250.000 evrov sem že včeraj pisala, pa je samo en komentator reagiral.

  • fmg9

   Ja čak… premalo podatkov za 1x za komentirat… (Ne razmišljaš pa slabo.)

 • Brutus

  Očitno ti bruseljki troti res delajo na tem, da razbijejo EU. Drugače si zdrava pamet ne more pojasniti tako butastih sklepov. Začne se z vabilom migrantom, nadaljuje pa z laganjem svojim ljudem, prepovedjo pisanja o pizdarijah ki jih multi kulti zganjajo v EU, nazadnje pa še neke kazni, ki nimajo nobene zveze z demokratičnu EU! Ti troti res prosijo za novega dolfija, pa naj bo ta anglež, feancoz, nemec, šved itd..!

  • berendy

   Če samo pogledamo koga vse smo mi pošiljali v Bruselj, po domače povedano sam škart, potem nam je lahko takoj jasno zakaj so tam takšni troti.

  • Franc Šink

   Tokrat je res Nemčija kriva.Oni rabijo dolfija ne pa ostala Evropa.

  • Nova24TV Mod 2

   Opozorilo: Izogibajte se prostaškosti. #pizdarije

 • Diverzant

  Vcasih JUGI so rekli da gremo vsako leto samo 1milimeter navzgor,no danes gremo na leto 1centimeter dol.

 • tarantela

  Naj napišem še enkrat (spodaj sem že) danes je bil prenos RTVSLO 3. TV program, zasedanje odbora za notranje zadeve itd. desni člani odbora so predlagali višegrajsko skupino, referendum itd. koalicija je z veliko večino vse predloge zavrnila!!!

  • Slovenka

   Pričakovano ravnanje.

  • zaton

   Normalno, saj si levica močno želi migrantov.

  • Igor Kavalar

   Saj drugega ne moreš pričakovat, do sedaj so pokrivali mafijske interese v bankah in delali na naš račun za ilegalce. Ni časa čakat na volitve, ta vlada mora pasti ker bruseljski klečeplazci si drugega ne zaslužijo!

 • zaton

  Na podlagi česa je Bruselj postavil “tarifo” 250.000 € na migranta? A zato, ker so med njimi sami doktorji in inženirji?

  • Slovenka

   Dodana vrednost zaradi visokokvalificirane delovne sile?

  • berendy

   Med njimi je kar nekaj doktorjev, ki znajo z eno samo potezo telo skrajšati za glavo. Prava kvalificirana delovna sila.

   • zaton

    Veliko je tudi inženirjev pirotehnike.

    • indijanka

     :)

  • alojz

   Ja toliko so dejanski stroški za vsakega migranta v treh letih.

   • tarantela

    To pomeni, da 60 letnik porabi 5 milijonov v svojem življenju? Ne ga biksat!

 • miha57

  Bruselj je leglo levo fašistične mafije !

 • antimur

  Kar tako naprej Merkel, Juncker, Holand in ostali totengroberji EU. Če sem še pred časom bil vnet zagovornik unije, sem zdaj nasprotnik te levofašistične združbe, pred katero sem menil, da me bo demokratična EU obvarovala, tako pa hvala bogu, da gre vsa EU v maloro.

 • tarantela

  Naj povem še tole: Občasno, kadar se spomnim in imam čas, odprem tv in gledam prej omenjeni program in večkrat zasledim zasedanje kakšnega odbora. Že pred časom sem z zanimanjem gledala sejo takega odbora za finance. Poslanec Logar je podal zahtevek za vpogled v poslovanje banke, sodnica je že prej to onemogočila, češ, da je to bančna tajna, poslanec je poskušal pri parlamentarni komisiji, da bi izglasovali zahtevek za vpogled, vendar je ta komisija to zavrnila. Pol leta je trajalo, da so dobili dovoljenje, v tem času pa so seveda vpleteni imeli vso možnost, da zabrišejo, kar niso hoteli razkriti. Predlagam, da si vzamete čas in pogledate te prenose, da boste vedeli, kako zadeve potekajo in da desni poslanci še kako poskušajo urediti stvari na bolje, vendar so skoraj v vseh zadevah preglasovani. Seje odborov so običajno med 10 in16 uro, lahko pa včasih tudi prej in trajajo dlje. Za spored pa ne vem, kdaj je kakšna seja, če kdo ve, kako priti do njega, naj napiše, bo vsem prišel prav! Hvala!

  • Igor Kavalar

   Gledamo skoz in ti povem da je to mafijska ne pa demokratična država zato je pa vse bančna tajnost. Samo takrat k je treba lukno zapolnit, delat in plačevat davke nas rabijo.

 • 1234

  Nam, Europejcem, pa tudi Ruskim, je potreben center Europe, pa ne v Bruslju, v Berlinu! Pa ne z Merklovo in ostalo levakarsko navlako, temveč z klenim desničarjem (tipa Orban). PA BREZ ANGLIJE!
  In nam je potrebno, namesto Anglije, ki jo je potrebno iz Europe ZBRCAT, v našo zvezo priklučiti Rusijo! NAJ ŽIVI, DESNA, EUROAZIJA! Z finančnim in gospodarskim centrom v Nemčiji in viojaškim in političnim v Rusiji!!
  By Petrovc

  • xtc

   Odidi ti z Rusijo EVRAZIJO IN Putinom in podobnimi divjaki iz Bruslja v božjo mater:

   • 1234

    Se ti zahvaljujem za prijazn nasvet! Pa še kdaj!
    By Petrovc

    • xtc

     Pa lep večer ti želim:

     • 1234

      Jaz tebi tudi! Če se v nečem ne strinjava, pa se v celoti strinjava, kar zadošča! Mar ne?
      By Petrovc

     • 1234

      PRJATLI: jaz Rusko dušo dobro poznam! Rusi nas, Ruropejce, občudujejo in cenijo, da ne rečem, ljubijo! Kadar Rus hoče kaj primerjati kot najboljše, reče, da je iz EU! Putin je z velikim upanjem sprejemal in obiskoval Merklovo! V Moskvi sta govorila Rusko, Merklova zna tekoče. V Nemčiji je Putin govoril Nemško, govori tekoče! BILO JE LETA 2008, ki je bil Putin v Nemškem mestu, kjer je kot KGB-jevec služboval In Zjutraj je ob 05:00 odšel, nostalgično, v kavarno, malo, zakotno, delavsko, kjer je včasih vsako jutro pil kavo in jedel rogljiček!
      In sedel je sam, na stolu jedel in se skrivnostno smehljal. jasno sta ga dva takoj spoznala! Pristopila sta in bilo je snidenje, Putin je govoril Nemško, bilo je snidenje obojestranskega spoštovanja in naklonjenosti!
      By Petrovc

     • Nova24TV Mod 2

      OPOZORILO: Držite se teme prispevka. [Ključne besede pod člankom.]

  • tarantela

   Ideja niti ni slaba, morda bodo naši zanamci dosegli večje razumevanje med narodi Evrope i Rusije.

  • bukefalos

   Upam, da EU čimprej razpade, a lepe sanje se redko uresničijo

 • Duhec

  Izsiljujejo… mevzasti pred vlad bojo pa tko na vse pristali.

 • sunday

  ven iz evrope in to takoj že včeraj, ne jutri ali danes!!!

 • katra

  Najprej naj Nemčija povrne EU državam škodo, ki jim jo je povzročila s tem njenim neumnim manevrom. Zgleda, da Merklca igra na karto, da “napad je najboljša obramba”.
  Fuj baba bl…

 • 1234

  Ministrstvo za kulturo bo finansiralo pohod okoli okupirane Ljubljane in to v četrtek, petek in soboto! tako se dela! Predlagam, da finansirajo tud pohod v Dražgoše! Pa v Franjo, pa ….našlo bi se še kaj!
  By Petrovc

 • zaton

  Z migranti bodo sami stroški, koristi od njih pa nobene. Vse nazaj poslat.

  • katra

   T A K O J !

 • sprehajalec

  Bruselj je ponorel: Za vsakega zavrnjenega migranta bo morala neposlušna članica plačati 250 tisoč evrov kazni

  Tudi prav, vendar ob korenitem novem pristopu. V zaprtih varovanih ustanovah pa fizičnem delu. Izsuševanja, gradnja ceste na Kredarico, popravila obstoječih cest, gradnja protipoplavnih bankin in podobno. Da se zasluži za namestitev in hrano. Pa kakšne cigarete zraven. Če moram jaz, zakaj ne bi še oni. Nič postopanja po mestih in grabljenja po ženskah.

 • tarantela

  Imam predlog: Na Kotnikovi so se rinile v ospredje naše eminence in izrekali dobrodošlice migrantom, sedaj naj jih pa vzamejo, če ne, pa kazen plačajo!!!

 • SDFBSFKWBNMASDFBSNDMFNREBW

  Bruselj je ponorel? Tisti, ki so v Bruslu so navadne copate brezhrbteniračji lopovi in izdajalci ta ukaz je prišel direktno z Wašingtona Američani in židje hočejo preplaviti evropo z migranti.

  • xtc

   in ti to imaš pismeno črno na belem?

   • rubec

    To obstaja samo ustno, v barvah. To je slišal na PTB dnevniku.

 • xtc

  Vse preveč panične je treba malce opozoriti;da gre tule za par dilem;ki pač niso tako enostavne in da vreščanje in histerija pač niso ravno na mestu:
  Zakaj?
  Najprej EU NI FEDERALNA;DRUGIČ MOŽNOST RAZPADA IN TRETJIČ PODPIS TAKE ZADEVE;BI NATO OMOGOČAL PERMANENTNO TALANJE PRIŠLEKOV NE GLEDE NA KOLIČINO:TAKO;DA TULE NI VELIKE MOŽNOSTI SO PA VELIKA TVEGANJA IN IZSILJEVANJA;KI LAHKO POVZROČIJO RESNE ZAPLETE:

 • Slovenija moja dežela

  Kolikokrat sem že rekel,da je v Bruslju ogromno bedakov in nesposobnih neumnežev.
  Če bi voditelji držav imeli kaj jajc in bi ne bili prodane duše bi vsi zavrnili to največjo neumnost od obstoja EU.Te bedake(Bruseljske) je treba poslat delat in jim ne dopustit več lenarit. Potrebna je evropska vstaja da se prevetri Bruselj in se tem pohlepnežem izniči ugodnosti ki jih uživajo za nedelo. Sramota človeštva in za poštene ljudi je ta Bruselj

 • zaton

  Bruseljski kravatarji in Merklova bodo uničili Evropo.

  • SDFBSFKWBNMASDFBSNDMFNREBW

   Bruseljski kravatarji in Merklova so izdajalci Evrope drugače ukazi prihajajo z Washingtona.

  • antimur

   Mi je pa nerazumljivo, zakaj ti evro norci vabijo k širitvi EU, če ti isti počnejo vse, da bi EU razspadla.

   • zaton

    Ti norci so za to še plačani.

 • marker

  Zakaj pa ne bi sprejeli migrantov? To so sami inženirji, zdravniki in piloti.
  Kultura iz petega in enaindvajsetega stoletja nista kompatibilni. Islam je religija, ki se ne prilagaja drugim.

  • zaton

   Ja res, veliko je kirurgov, specializiranih za rezanje glav, ginekologov in inženirjev pirotehnike.

   • 1234

    Ja, pa koliko je šele študentov, saj veste kaj študirajo, noč in dan! Pa garačev, ki komaj čakajo, da dobe v roke kramp in lopato in začno deleti!

 • SDFBSFKWBNMASDFBSNDMFNREBW

  V Ameriki je 8 miljonov židov. V Ameriškem senatu je polovica senatorjev židov. In kdo najbolj sovraži Evropo???
  Židje so tisti, ki najbolj podpirajo migracije v Evropo, ker ne marajo bele rase čeprav sami zahtevajo, da se pa židovska rasa ne meša.
  George soros je žid

  • 1234

   Tako je govoril že moj furer!

   • zaton

    Sionisti.

  • xtc

   GLEJ če skušaš izpasti bedak ti uspeva:
   Smo za info;Judje so belopolti enako aRABCI IN Turki:
   Torej tvoja reorija pade v šupu:

   • SDFBSFKWBNMASDFBSNDMFNREBW

    Beli so samo ne marajo bele Evropejske rase tako kot ti ne maraš levičarjev pa so tudi beli ti je zdaj kaj bolj jasno?

    • xtc

     Seveda marajo pa črno EU IN črne ZDA IN OBOJE ŠE MUSLIMANSKO _SPOKAJ NO ČUDAK:

     • SDFBSFKWBNMASDFBSNDMFNREBW

      HAHAHAHA OVCA NAIVNA

  • Nova24TV Mod 2

   Tema prispevka?

 • Svinsk zrezk

  Se prav da bo cenej da pol vse migrante uzamemo pa jim stanovanja kupmo ker je cenej jaojao

 • SDFBSFKWBNMASDFBSNDMFNREBW

  EUROPEAN Union supporter George Soros has claimed Europe should take “at least a million”

  refugees every year and let them choose where they want to live.

  http://www.express.co.uk/news/world/616541/European-Union-Migrants-Refugees-George-Soros-Hungary-Viktor-Orban-Europe

  In kje živi ta Soros? Soros tudi plačuje kampanijo Hiliey clinton. sosor tudi plačuje leve aktiviste v Grčiji, da šuntajo migrante, da poiskusijo prečkati mejo z Makedonijo.

 • 1234

  PRJATLI-RAZUMNI: velik pravni strokovnjak, Virant je včeraj na TVSLO povedal, da je referendum nesmisel! Mislim, da se z g. Virantom GLOBOKO strinjam! V tej državi, po ustavi, ima oblast ljudstvo! In ker vsi vemo, da je naše ljudstvo bebavo, glede na volilne rezultate, je treba to ljudstvo zaščititi pred njegovimi, lastnimi, škodljivimi, dejanji zoper telo in duha, lastnega! Za to je Brglez prepovedal referendum. kajti vsi indici kažejo, da si bo ljudstvo samoškodovalo, treba pa ga je zaščititi! PRAVILNO! In sedaj gremo dalje! Piše se konec leta 2017. Na vrsti so državnozborske volitve! In ker je nacija bebava, to vemo, bo pametni Pahor ocenil, da so volitve samomor za nacijo! In bo volitve prepovedal in ostala nam bo, do konca, naša sposobna in dobrohotna vlada Cerarja&!
  TAKO SE DELA!
  By Petrovc

  • 1234

   Predlagam, zastonj, iz ljubezni, da Cerar ustanovi še eno policijo! tako kot jo je Mao nekakšno moralno-politično policijo! Ta bo hodila in z rdečo knjižico opametila nacijo!
   By petrovc

 • južnificirana_si

  EU ne bo zadovoljna dokler SLO ne postane en velik kamp za begunce

 • AlojzZ

  Uf, to pa diši po razpadu EU! Ne morejo se Nemci obnašati kot diktator!

 • SDFBSFKWBNMASDFBSNDMFNREBW

  Merkolova in Bruselski kravatarji so vodeni z Washingtona in Washington je voden z strani židov.

  Six Jewish Companies Control 96% of the World’s Media

  “You know very well, and the stupid Americans know equally well, that we control their government, irrespective of who sits in the White House. You see, I know it and you know it that no American president can be in a position to challenge us even if we do the unthinkable. What can they (Americans) do to us? We control congress, we control the media, we control show biz, and we control everything in America. In America you can criticize God, but you can’t criticize Israel.

 • drzavljanslo

  No, sedaj so bruseljski levičarski uničevalci povedali koliko stane vsak begunec, 250.000€. In Slovenčki, ki brezumno volijo svoje komunistične lorde bodo to z veseljem plačali. Ne kazni ampak, socialno podporo, stanovanje, … 60% Slovencev cele dneve dela za 800€, otroci morajo po kruh v tujino, da lahko prej omenjena izdajalska oblast migrantom šenkuje tisto kar so prigarali zaposleni v gospodarstvu. Ti so pa tako mentalno leni in splošno neizobraženi, da zraven vsega tega sploh ne hodijo na volitve, plačujejo sindikate (ki se borijo samo za javnosektorske pijavke) ali pa celo podpirajo prej omenjeno izdajalsko oblast. Nora država in narod; sedaj se je povsem zmešalo še EU.

 • xtc

  Sedaj pa resno vprašanje ADMINISTRATORJU:
  Ali Nova POSTAJA antisemitistična ;nacional socialistična in komunistična propagandna zadeva?
  Zakaj?
  Tule je vse več antisemitizma(Judje krivi za vse) na svetu) ob tem se vam dogaja zanimiv paradox(ki to niti ni);kako vam proruski komentatorji podpirajo neonacizem in antisemitizem(seveda vsi trezni vemo ;da so bili Judje za NACIONAL SOCIALISTE državni za komuniste _socialiste pa razreden sovražnik):
  ZATO VAS POZIVAM ;DA MALCE PODROBNEJE preverite komentarje;ki letijo;preden se znajdete v resnih težavah;kajti pojavljka se vam že videna naveza komunist*oboževalci Adolda v spregi in to povsem odkrito:
  Pustimo ob strani sedaj kilavo EU POLITIKO;VENDAR TOLE NE PELJE NIKAMOR ALI PAĆ?
  Glede NA VIDENO BI REKEL ;DA GRE ZA PROVOKATORJE;KI NAMENSKO PIŠEJO TAKO Z NAMENI UKINITVE PORTALA;KOT ANTISEMITISTIČNEGA:

  • SDFBSFKWBNMASDFBSNDMFNREBW

   LOL takoj jokat k administratorju to pa zato, ker si voden od njih tako kot ostala AMerika ,ker si OVCA

  • Igor Kavalar

   Jaz nimam nič proti židom. Vem kdo je kriv za današnje stanje. In to so naši oblastniki slovenci in evropski izdajalci, ki odpirajo vrata islamskim teroristom.

  • 1234

   Tako se govori! sami antisemiti, antilevaki, anti Cerarji, anti Brglezi! Madona, predlagam, da se pritožiš na ravbarkomando zaradi holokavsta nad levaki v SLO!
   Daj, pomiri se.
   By Petrovc

  • Ya Aswess

   Bom samo pustil enih par terminov tukaj če se komu da guglat, vidim da veliko ljudi ne ve nič o ničemer…Kalergi Plan, transfer agreement, zionism, cultural Marxism, jews did 9-11

  • Nova24TV Mod 2

   Ne.

 • Franjo

  po čem je kila migranta in koliko košta kila azilanta? a je to živa vaga ali brez kosti?

 • Janez

  Odločno proti !!
  Kateri konkretni EU birokrati – pa to predlagajo ? To je treba vsekakor ugotoviti !! L.r. zapis Janez Komenda

  P.s. za velikimi imeni kot je npr Slovenija, Evropa – vedno stoji ponavadi ?
  Le par konkretnih ljudi, ki bi radi terorizirali in vsiljevali svojo voljo ljudem !! S katerimi birokrati nimajo? Nič !!

 • jankoslav

  Če je temu res tako, potem je to začetek konca EU.

  Državo imamo prav zato, da ščiti državljane (prebivalce), njihovo ter skupno oz. državno lastnino. Ena od temeljnih funkcij države (njena suverenost) je nadziranje migracij, predvsem je tu mišljeno priseljevanje (in ne toliko odseljevanje). Če so lahko stare članice zavračale državljane EU novih članic, je popolnoma jasno, da lahko vsaka država zavrača tuje državljane, ki niso državljani EU. Če to ne velja, potem nimamo kaj delati v EU.

 • samsara

  Vrhovi EU, ki jih davkoplačeavlci bajno plačujemo in zasipamo z ugodnostmi, izvajajo sabotažo, vsem na očeh, pri belem dnevu. Tile uničevalci (izvrševalci) imajo svoja imena mar ne?

 • SDFBSFKWBNMASDFBSNDMFNREBW

  Se pravi če bo Slovenija zavrnila 100 ali 1000 migrantov bomo bankrotirali. Bi bilo mnogo cenejše če izstopimo ven z EU

  • Kapucinka

   Če kaj poznam naše politike, jih ne bodo zavrnili. Sploh če bo Bruselj nudil finančno pomoč za vsakega migranta, bodo naši politiki naročili še večjo pošiljko kot samo 600 ali kje smo zdaj …

   • novaknovak

    in kdo bo to plačal? bruselj? al bodo še mal davke nabil, pa jih bomo sami plačeval?

    • Kapucinka

     Večina davka se porazgubi po bogatejših/večjih članicah, zato se naši politiki ne sekirajo.

 • SDFBSFKWBNMASDFBSNDMFNREBW

  Češka je že obsodila to potezo EU, da gre za izsiljevanje

  https://www.youtube.com/watch?v=kPSnPYeY1_o

 • 1234

  MADONA, pa ima Cerar vir denarja! mađarom bodo zaračunali po 250.000 na 80 kg (Ergo cca.: 3.300 na kg žive teže! Cerar od Europske komisije kupi kakih 10.000.000 kg žive teže, z malo popusta, tudi mešetar mora zaslužiti, Brusel in dobimo potrebne miljarde!
  By Petrovc

 • Franci

  zaradi mene lahko uvedejo nazaj mejo in kontrole in obenem ven iz EU, pa saj jo vodijo sami butli. Ne moreš verjeti kakim trotlom je zaupana tako odgovorna naloga kot je vodenje združene države Evrope. Pa kaj ti nimajo otrok in sploh ne mislijo na bodočnost ampak očitno samo svojo korist – denar. Sramota

 • tanja

  JUGA se ponavlja, cas je za razpustitev te diktatorske tvorbe. NE BOJO NAM UKAZOVALI, samo zato, ker niso imeli jajc obranit zunanjo mejo pred navalom muslimanskih hord! Naj *ebena zahodna evropa sama ostane not skupaj z miljoni teh primitivnih povabljencev. Visegrajci in upam da tudi mi SE NE GREMO VEC!!!

 • Rožle

  1 svinjska glava…..250 tisoč evrov….!

 • novaknovak

  tile pacienti prav silijo v razpad EU..pa koji k**** so ta evropska komisija? da jim j**** vse po spisku..levaki, to je fašizem, ne pa kao desnica

 • novaknovak

  a bodo tud amerom računal? banda ušiva…

 • novaknovak

  vemo kaj pravijo Madžari, kaj poljaki…kaj pravijo pa naši pacienti v vladi in Bruslju?

 • novaknovak

  fantje..imena, imena..kdo so ti v evropski komisiji? kdo jih podpira in jim štango drži? nova 24, boste to povedal, raziskal, objavil?

 • pokvarjeniSvet

  Sem vam rekel da je EU samo globalistično/ameriška kolonija…EU je sociaistična/komunistična tvorba kjer vladajo neizvoljeni birokrati ….ma kakšni demokrati in izvoljeni predstavniki lepo vas prosim.

  Je g.Nigel Farage lepo povedal da je EU nova Sovjetska zveza – 100% komunistična tvorba isto kot ZDA. Pardon popravil se bom korporacijska tvorba…da pa je zelo tanka meja med korporatizmom in komunizmom pa tisti razgledani že dobro veste.

  Videi kjer g. Nigel Farage pove kaj je EU v resnici nedemokratična komunistična tvorba – v bistvu korporatizem na deseto potenco….

  https://www.youtube.com/watch?v=JPhilPEqIyo

  https://www.youtube.com/watch?v=HJKNeH4cs6E

  https://www.youtube.com/watch?v=yR-lz5YON5E

  https://www.youtube.com/watch?v=sw-IepIEemw

  https://www.youtube.com/watch?v=B1rfNlJMsFw

 • pokvarjeniSvet

  EU je nova Jugoslavija.

 • Rožle

  Zanimivo o enonogem diktatorju pa ni bilo nič govora na 4. maj…..

 • pokvarjeniSvet

  kratko in jedernato obrazloženo kaj je EU:

  https://www.youtube.com/watch?v=B1rfNlJMsFw

  • avtohtoni neandartalec

   Noam Chomsky, napovednik Rekviem za Ameriške sanje, ta hip zastonj kroži po torrentih cela verzija: – https://youtu.be/N0Cfd9YXUSg

 • pokvarjeniSvet

  Kje je zdaj @AvtohtonNeadertalac, kateri je trdil da migranti samo gredo mimo nas in da noben nebo ostal tukaj…če bo globalistična EU tako rekla in zahtevala bomo te barbare imeli tukaj.

  Vsak migrant bo raje ostal v Sloveniji, kot pa da bi se vrnil nazaj, če jih Zahodna Evropa nebo hotela….bodo z veseljem ostali v Sloveniji ker je še vedno 100000× boljša kot BV in Afrika.

  Za poslilit, krast in socialno pomoč bodo še vedno tukaj pri nas najšli in tega se migranti zelo dobro zavedajo.

  • avtohtoni neandartalec

   Tu sem, pomiri se, tako je, nikjer ni nobenega arabskega migranta, edino begunci prehajajo naše ozemlje, k nam pa se še vedno selijo predvsem Hrvati, bosanci in Albanci,ne glede kakšne zakone EU sprejema, ker o migracijah VEDNO odločajo posamezni narodi.
   Meša se vam, nič drugega se ne dogaja, očitno spremljate medije samo zato,da vam ni treba razmišljati, oni se pa norca iz vas delajo, kar je tudi edino prav, če jim brezpogojno sledite in zaupate. Saj zato jih zgleda plačujete, da razmišljajo namesto vas, zdaj pa samo še poveži kako smo se znašli tu kje smo in je vse jasno.
   Arabci so normalni ljudje, povsod so migracije zaželjene, predvsem v Nemčiji,več imajo migrantov, več zaslužijo in bolj napredna družba postajajo, mi se držimo samo določenih in smo na dnu. Nemci niso bedaki, arabce sprejemajo zato, da bodo lahko nagnali balkance.
   Kradejo, posliljjejo in uničujejo pri nas predvsem fašisti, kdo je pa polnil črno kroniko pred tem valom, če ne se ve kdo, o tem ni nobenega dvoma, poskusi kaj, pa boš takoj videl če si njihov ali nisi.

   In še enkrat, Slovenija je kup gnoja, pri nas je diktatura, še mi se komaj prebijamo iz dneva v dan, ga ni normalnega človeka na planetu, ki bi se selil k nam in ga še dolgo ne bo, razen določenih sosedov, za katere smo itak samo del njihovih nekdanjih kolonij, so ja migranti iz balkana pri nas zasedli vse vodilne položaje, pred 25 leti jih ni bilo nikjer.

   • pokvarjeniSvet

    povej to žrtvam posilstva v Evropi, katere so ti pritepenci posilili. So to tudi storili fašisti ?? ali zgolj ščitiš zločince in preusmerjaš pozornost ?

    problem teh migracij je da so vsiljene in da se namerno ščiti kriminal in zločine teh migrantov. To da se ščiti kriminalce in zločince pod krinko rasizma oz antirasizma je zame zelo resna stvar ki kaže da očitno postaja v Zahodnem svetu zločin vrednota. To je najhujša oblika vladanja v katerem jaz osebno nočem živet, iz razloga ker sem sočuten do žrtev, ker sam nočem biti žrtev, ker nobenemu drugemu ne privoščim tega in ker delati zločine, prikrivati, ščiti in častiti zločine in zločince SRAMOTAAAA to je SRAMOTNO dejanje…če to dopustimo pol je brezveze da sploh imamo zakone in da se gremo neko civilizacijo…Pol smo si pekel na zemlji sami ustvarili.

    Ti mogoče nimaš ne žene in hčerke…mogoče tvoja mati ne živi več…ampak razmisli malo na tiste ki imamo to, nam ni vseeno če tebi to je.

    To da se ščiti zločince in da se vsakega ki na to opozarja oz želi kaj storiti proti temu označi za rasista, je to zame fašizem na 100 potenco.

    V bistvu pa gre za beli genocid.

    • avtohtoni neandartalec

     Ne bi se čudil, če so tudi za re režirane zločine odgovorni fašisti. Ne pozabi, posilstva so v Evropi običajna anomalija, s prihodom arabcev se ni kriminalna statistika skoraj nič spremenila, kar pomeni, da niti milijon čobanov iz najboj revnih predelov sveta ni tako slabih kot naše kmečke mafije. kakšna posilstva, kdo pa slika punce po bazenih in si ga meče na roko pod plaščem pred študentskimi domovi za dekleta, sami Slovenci, tujcu še na kraj pameti ne pride kaj takega. A rabijo slike nagih bab mogoče,kot da jih ni za pol interneta.

     Kako nočeš živet v takem svetu, v Jugoslaviji ti ni pasalo, pa ni bilo skoraj nobenega kriminala, v Evropi ti spet ne ustreza, v Siriji je dovolj prostora, če bi še tam rad poskusil. TI imaš ženo in hčerko, vprašaj ju, če imata rada arabce, kako so jima kaj všeč pa Hrvati, bosanci in Albanci, ne mi jamrat, če hodite na morje in obiske k sosedom, če za vas delajo na črno emigranti in se prehranjujete s kebabom.
     Beli genocid, hej, Pahorjeva nato soldateska je okupirala dele Iraka, Afganistana, Kosova, Libanona in Sirije, niti eden od njih nas ni napadel ali vsaj kaj osiral, pa jih je skupaj sto milijonov, kljub temu naši plačanci pri njih doma širijo teror, rop in uničenje, so se morali pa res hudo zameriti nekomu pri nas.

     • pokvarjeniSvet

      a misliš da je kdo vprašal ljudstvo EU in ZDA, ali bomo napdali vse te naštete države ?? nihče, ker živimo v diktaturi teh ljudomrznežev.

      Tako da jaz osebno nisem kriv in nobeden od nas, jaz in mi vsi smo krivi ker smo apatični in samo gledamo kako ti ljudomrzneži v našem imenu delajo vojne po Svetu.

      Misliš da sem jaz glasoval za NATO ?? če bi moj glas kaj veljal mi NIKOLI nebi bili člani te ljudomrzniške fašistične organizacije to ti 100% garantiram.

      Dajmo še enkrat referendum o NATO paktu pa da vidimo kako bodo ljudje po Evropskih državah glasovali. Isto naredimo z EU na referendum o izstopu.

      Niso vse ženske v EU krive da so tem čobanom zbombadirali domovino. Za to so krivi neizvoljeni ljudomrzneži na drugi strani Atlantika in naši domači izdajalci politiki. Naj se gredo njim maščevat, če se hočejo in iščejo krivce za to.

     • avtohtoni neandartalec

      Tokrat ti pa ne bom repliciral, ker nimam kaj dodati, točno tako je kot si napisal.

     • pokvarjeniSvet

      objasni to če ne gre za namerno prikrivanje zločinov in kriminala s strani priseljencev Arabcev in Afričanov

      http://nova24tv.si/svet/21-letni-kenijec-z-zelezno-palico-brutalno-pretepel-in-umoril-54-letno-zensko/

      14 × obsojen za kriminal in zločine a še vedno na prostosti in še vedno lahko živi a Avstriji, namesto da bi ga izgnali in mu doživljensko prepovedali vstop v državo, če ga že nebi dosmrtno zaprli v zapor in ga dali na prisilno delo da odsluži družbi z družbeno koristnim delom.

      lep primer da beli genocid ni teorija zarote. Takšnih zgodb je na tisoč in milijone nemogoče, da so vsi prirejeni s strani fašistov.

 • Jožef

  Nafto, naravne vire ,ozemlje si bodo razdelile velesile izropan sirski narod pa bomo fojtrali mi .Pa kdo v Brislu ima pravico sploh odločat o kazni.Zdaj še mislijo ukinit vizo za Turke res bo jih treba it vprašat po mentalnem zdravju.

  • avtohtoni neandartalec

   Če so Hrvatom in Albancem ukinili vize, jih lahko tudi Turkom, niso take barabe.

 • pokvarjeniSvet

  Upam da Britanci na 23. Junija rečejo NE EU…in da bo pol prišlo do domino efekta in bodo tudi ostale članice začele izstopat ven iz komunistične/globalistične/diktatorske EU…pričakujem izstop višegrajskih držav in Avstrije.

  • avtohtoni neandartalec

   Višegrajske države ne obstajajo že sto let, če te slučajno to dejstvo kaj moti v razmišljanju.

   • pokvarjeniSvet

    Ne gre se zato koliko let obstajajo. Ampak gre se zato kako dolgo še mislijo obstajat, znotraj takšne EU kot jo imamo danes prav gotovo ne dolgo, če bodo vse požrli kar jim bodo EU antiEvopejci/diktatorji/globalisti ponudili je njihov propad zagotovljen.

    • avtohtoni neandartalec

     Avstroogarsko cesarstvo je razpadlo predvsem zato, ker so se umaknili Turki in vojaška naveza ni imela več smisla, v Evropo se valijo danes arabci, ne Turki, njim gre doma odlično. Ni isto, ne bo več Višegrada, kar je nenazadnje v redu, naj vsaj tujci ne bodo tlačili in slačili, z domačimi fašisti bomo itak morali opraviti sami.

     • pokvarjeniSvet

      Avstro-ogrsko so uničili zionisti ! Ker niso hoteli imeti take uspešne države z kapitalizmom in neodvisne od njihovih bank. Saj je Astro-Ogrska bila bolj razvita od ZDA takrat.

      Astro-ogrski monarhi se niso bili pripravljeni podrediti tem ljudomrznežem, zato so plačali s splanirano 1. Svetovno vojno. Enako velja za Nemško Cesarstvo. Ruse so pa tako ali tako mrzili ti ljudomrzneži, zato tudi splanirana akcija boljševikov kateri so strmoglavili Carja in so ustvarili in razširili kugo poimenovano komunizem.

      Dandanes pa itak nimamo več kapitalizma ampak korporatizem.

      Dandanes ti isti ljudomrzneži kontrolirajo EU in ZDA…z željo ustvariti novi svetovni red.

     • avtohtoni neandartalec

      Avstroogarsko so postavili zionisti na noge, brez judov, bi bili severna Afrika in bližni vzhod za njih nedostopni. Kakšno moč so pa imeli judi, če so jim lahko čez noč vse pobrali, zgleda so imeli smao tisto, kar so jim dali gospdaorji v upravljanje, pravi lastniki niso bili nikoli.

      Nemčija je v desetih letih padla iz najbolj razvite družbe na svetu, na samo dno človeške civilizacije, to je neuspeh brez primere, ki se mu bomo mogoče približali edino mi, samo malo nam še manjka.

      Zakaj se ti zdijo teorije zarote zmeraj bolj verjetne kot gola dejtsva, narod je imel dovolj, niso več podpirali vojske in policije, in fevdalizem se je začel rušiti. Jim ni bilotreba, nastale so močne mašine in številna orodja, pa kdo bi še potem poslušal tiste verske fanatike in duševne bolnike, če so si lahko začeli pomagati sami.

      Tole je “Nov svetovni red” v resnici: – http://www.predsednik.si/up-rs/uprs.nsf/objave/446B426026DF8D14C1257EAF00489343?OpenDocument

     • avtohtoni neandartalec

      Tule je še ena zanimiva strokovna debata, Slovenska konferenca o Represiji med 2.sv in po njej, čeprav so površni, lahko hitro vidimo zakaj imamo danes eno najbolj represivnih in krivičnih sodnih praks na planetu, ki ni in ne more dati nobenih dobrih rezultatov: – https://youtu.be/ALvy4a69YM8

      Tako je to, če kmetavzarji in delavčki, pravičneži in poštenjakarji pišejo zakone, za druge.

     • pokvarjeniSvet

      to pišejo izdajalci, sebičneži, oblastiželjneži, požrešneži, delomrzneži in ljudomrzneži.

      To ne delajo normalni kmetje, delavci in vsi ti omenjeni so zgolj tako kot jaz in ti, hlapci teh banditov.

      Naš problem je ker se ji pustimo, zakaj se jim pustimo ?? Naša apatija nas ubija.

      >> Da zlo zmaga je potrebna samo apatičnost dobrih ljudi.<<

     • pokvarjeniSvet

      V bistvu je to da vsaka država ki je neodvisna od teh ljudomrznežev in psihopatov, z njihove strani uničena na takšen ali drugačen način.

      Čar je v tem da se je že zdavnaj vsa Evropa takrat transformirala v kapitalizem…razen Rusija je zaostajala in nekatere Balkanske države…Vsa ostala Zahodna, Severna Južna in Srednja Evropa se je že preusmerjala v obrtništvo- v velike male in srednje velike firme.

      Da boš videl da ne nakladam si poglej letnice večine teh firm…recimo Slovenskih od Alpine, Ete, Elan, Laško, Union, Krka…itd. polno Slovenskih, Avstriskih, Čeških, Madžarskih, Hrvaških, Slovaških firm ni nastalo po 1945 ampak že pred 1. Svetovno vojno…nekatere celo v 19. stoletju…tako da je to dokaz da jaz ne nekladam in da je takrat res cvetel tisti pravi kapitalizem. Edino kar je še takrat bilo v povojih in še ni prišlo na plano so to natačno delavske pravice in točno določeni delovni uranik….Ampak kot vidiš danes vse te pravice izgubljamo oz smo jih izgubili zaradi korporatizma ki pa nima več nič skupnega z pravim kapitalizmom.

      To kar vidiš danes je 100% korporatizem….male in srednje fime crkavlejo kot muhe…

      https://www.youtube.com/watch?v=Vc6PK7aqTO0

      https://www.youtube.com/watch?v=VRQCbcZtu_c

      V korporatizmu ni svobodnega trga, ampak temelji na povezavi vlade in lastnikov korporacij…vse obrazloženo v videiih.

      Regulacije trga nam delajo korporacije primer tega je sporazum TTIP. Uničujejo malo konkurenco s pomočjo zakonov. S TTIP bi bili celo kaznovani če ne kupujemo pri korporacijah.

      Kapitalizem je zakon, prosti svobodni trga je zakon !!!

      Korporatizem je sranje in poguba = neka različica komunizma in omejevanje trga

     • kokobily

      Daj ga ne sri ! Avstro-ogrska se sesula, ker je imela okostenelo strukturo oblasti, skoncentrirano v ozkem krogu okrog ostarelega cesarja, in si je domišljala, da je neka velika sila. Ko bi “ta starega” vprašali zakaj se je sploh podal v vojno s Srbijo (dejansko v “Veliko vojno” (1.svetovno)), bi edinole lahko odvrnil, da zato, ker je tako hotel njegov bratranec (ta švabski). Vloga cesarja je, da vsaj ohrani ozemnje cesarstva in blaginjo ljudi, če že ne zna ali ne zmore položaj cesarstva izboljšati (zavezniki, trgovina, ++). Franza je pa cesarstvo sesul ! Končno. saj so se vojskovali sami neki izrojeno zakompleksani tipi in babe izvirajoč iz iste familije.
      Kaj je že bilo značilno. za njihovo “demokratično usmeritev” ? Aha, UKAZI !
      Z ukazi so vodili drzavo… Sedanja EU “komisija” ??? Spet UKAZI !!! FUČ !!

     • pokvarjeniSvet

      No kakorkoli…sedaj živima v smrdljivi globalistični, ljudomrzniški, totalitarni/diktatorski, klientalistični, mafijski, komunistični EU…kaj bomo ukrenili proti temu

     • pokvarjeniSvet
   • Viktorh

    Višegrajska skupina je politična zveza srednjeevropskih držav in ena od dveh tovrstnih skupin srednjeevropskih držav. Vanjo so združene države Madžarska, Poljska, Češka in Slovaška. Zveza je nastala 15. februarja leta 1991, ime pa je dobila po madžarskem mestu Višegrad, kjer je bila skupina ustanovljena.

  • opazovalec_

   Komunistične? A zdaj je vse slabo v EU kar komunizem? Pa pokojni TITO je za vse krif že na Evropski ravni?

   • pokvarjeniSvet

    Tito je mrtev, glavni kreatorji komunizma so še nekateri živi, medtem ko potomstvo še vedno vodi banke po Svetu.

 • avtohtoni neandartalec

  Begunci, za begunce sprejemao bolj kritične in manj posplošene ukrepe, ne za migrante, migracije ostajajo v domeni posameznih držav ,nihče ne more prisliti nobenega naroda, da koga sprejme medse, ker sicer narodi ne bi več obstajali, a ne.

  • pokvarjeniSvet

   vprašaj se kdo je tem “beguncem” uničil domovino s kakšnim namenom.

   • avtohtoni neandartalec

    Yep.

   • macon

    V glavnem so si jih nasilni idioti in primitivci uničili lepo sami, dobili so samo še dodatno zunanjo pomoč in spodbudo in tu so zadaj svetovne sile in velesile.

    • pokvarjeniSvet

     kar pogumno povej, kaj se bojiš ZDa je delala vojaške avanture bo BV in to že celo pred letom 2001, po njem pa še bolj.

     Nikogar niso vprašali ne prebivalce EU, ne prebivlace ZDA, ne prebivalce BV….ti diktatorji in fašio-komunisti so sami začeli se vmešavat in netit vojne kot da so oni Bogovi na zemlji in odločajo kje bo vojna in kje ne.

     • macon

      Pogumno povem, da je po svetu kup držav katerih državljani niso dovolj zreli, da bi jih sploh imeli. Nekaj jih ima tako umetne od kolonialistov nekoč zarisane meje, da razpadajo od znotraj, večina pa ima butasto pokvarjeno prebivalstvo, ki od pamtiveka vdano časti diktatorje in kriminal.

      Na to tradicionalno podlago korupcije in represije šele pridejo ZDA in ostali predatorji, ki si režejo kos pogače. Če bi bili domorodni butci malo manjši butci, bi si jo težje ali pa sploh ne.

 • neny

  Me resno zanima zakaj so poslanci 28-terice, ki zastopajo države EU sploh v evropskem parlamentu. Bodo pokimali temu predlogu ali se bo našel kdo, ki se bo uprl in potegnil za sabo še ostale? Futranje naroda po portalih ne bo pomagalo. Kaj pa lahko narod, kot narod z izvoljenimi predstavniki v EU doseže? Nameravate novinarji postaviti kako vprašanje našim poslancem npr? Ali so tam samo za to, da se kobilijo na visokih plačah in sprejemajo zakone brez da bi mignili s prstom, ovce doma se pa naj nažirajo vsiljenega dreka v domači reki, ki se pretaka po portalih…

  • drzavljanslo

   Lahko recimo ljudje ob evropskih volitvah ne volijo levičarskih socialističnih ekstremistov, na primer :) (namreč ti počnejo te neumnosti).

   • neny

    bajno.

 • opazovalec_

  Človeška neumnost je brezmejna!! Živi dokaz je politika!!

 • Feriss.H

  Za tole je brez dvoma kriv Putin, izvaja pritisk na Brussels in ta nima kam, mora ukrepati kot najbolje zna in zmore…pa še to, diktator Putin ne dovoli kritizirati politiko Brusselsa, in zažugal je tudi da bodo sankcije če se bomo v EU šli kakšnih referendumov na temo “imigrantov”. Washington pravi da je tu nemočen.

 • Antonius

  Kot zgleda, samo naivnim političnim parketarjem v Bruslju še zdaj ni jasno, zakaj je razpadel ves vzhodni socialistični blok. Beograd je bil samo pomanjšana kopija ruskega politično revolucionarnega nasilja v razpadli Jugoslaviji.
  Zdaj se v Bruslju z nesprejemljivim vsiljevanjem in grožnjami neodgovorno lotevajo suverenih držav združene Evrope po enakem vzorcu. Pridruženim evropskim državam vsiljujejo reševanje težav z nesprejemljivimi multi-kulti azilanti, ki si jih je z nespametno politično odločitvijo in povabilom šeriatarjem v Nemčijo, nakopala Merklova.
  Združena Evropa je na poti v maloro. Nemčija je politično zaribala celo Evropo. Ceno njenim pretiranim bančnim kreditom Grčiji in gospodarsko egoistični pragmatizem zaradi Kitajskega trga, Bruselj rešuje na plečih cele Evrope. Na koncu bo z napovedovanim razpadom združene Evrope visoko ceno plačala tudi sama Nemčija. Prezadolžena Slovenija je morala zaradi kreditnega pretiravanja Nemčije, po nalogu Bruslja, prispevati Grčiji 250 milijonov evrov. Dvomim, da bi nemške banke, mimo zdrave pameti, zmetale toliko denarja v Grčijo, če bi imeli še vedno svojo marko.
  Prezadolžena in brez nujnih reform, izsiljevana *cerarjeva vlada, skrito pred javnostjo, že sprejema predpisano število vsiljenih azilantov, ne, da bi nas kaj vprašala.
  Z nezaželenimi mejami prihajajo tudi kulturno povsem nesprejemljivi šeriatarski azilanti. Allahu Akbar in njihov multi-kulti se, od Bruslja vsiljevano, širi po krščanski Evropi.
  Pozabljeni potni list se z mejami zopet vrača v evropsko “modo”.

 • plamen100

  Mislim da je s to potezo, še enkrat konec Evrope. Kaj pa Angleži?? Za njih to ne velja, ker prav Angleži so se zaradi tega uprli in grozijo z istopom. Sicer pa kdo je videl London, mu lahko gre na bruhanje kaj za enega naroda, lenuh do lenuha, postopač do postopača, kriminalec do kriminalca….to je London in nekaj 10.000 migrantov gor ali dol za london ne spremeni stvari, ker je že pred 20 leti izgubil svojo dušo, enako kot Pariz, Bruselj!

 • plamen100

  Cerar s svojo koalicijo rdečega zlas pomeni za Slovenijo to, kar pomeni Merklova s svojo koalicijo za Evropo!

 • dob

  LINK:

  http://realitysandwich.com/75652/greatest_epidemic/

  Odlomek:

  A Disease of Civilization

  Wetiko/malignant egophrenia is a disease of civilization, or
  lack thereof. To quote Forbes, “To a considerable degree, the development
  of the wetiko disease corresponds to the rise of what Europeans choose to call
  civilization. This is no mere coincidence.”[vi] The unsustainable nature
  of industrial civilization is based on, and increasingly requires violence to
  maintain itself. Genuine “civilization,” in essence, means not
  killing people. Referring to the lack of “civility” in modern society,
  Gandhi was asked what he thought of Western civilization and responded by
  saying, “I think it would be a good idea.” It makes sense that native
  people would know about malignant egophrenia, as they were both oppressed by,
  but weren’t, at least initially, under the “curse” of modern
  civilization. Being under the sway of modern civilization can feel like
  something foreign to our nature is being imposed upon us, as if we are living
  in an occupied land. Modern civilization suffers from the overly one-sided
  dominance of the rational, intellectual mind, a one-sidedness that seemingly
  dis-connects us from nature, from empathy, and from ourselves. Due to its
  disassociation from the whole, wetiko is a disturber of the peace of humanity
  and the natural world, a sickness which spawns aggression and is capable of
  inciting violence amongst living beings. The wetiko virus is the root cause of
  the inhumanity in human nature, or shall we say, our seemingly inhuman nature.
  This “psychic virus,” a “bug” in “the system,”
  in-forms and animates the madness of so-called civilization, which, in a
  self-perpetuating feedback loop feeds the madness within ourselves.

  Forbes continues, “this disease, this wetiko (cannibal)
  psychosis, is the greatest epidemic sickness known to man.”[

  A Parasite of a Different Order

  When people are infected by the wetiko virus, Forbes writes,
  they are “the host for the wetiko parasites.”[x] The wetiko germ is a
  psychic tapeworm, a parasite of the mind. Just like certain computer viruses or
  malware infect and program a computer to self-destruct, mind-viruses like
  wetiko can program the human bio-computer to think, believe and behave in ways
  that result in our self-destruction.

  • Feriss.H

   Potegnu si na plano zanimivo temo. Malo sem pogledal za kaj gre, in mislim da je kot teorija zanimivo, a nekaj na to temo je že bilo, sicer drugače, obdelano v Celestinskih Prerokbah, kjer je osnova relacij med ljudmi nadzor in črpanje energije enih drugim. Mislim da je marsikdo opazil kako določeni ljudje delujejo razdiralno, nepojasnjeno se lahko v bližini takega “vampirja” počutiš izčrpanega, ali naveličanega, in edina želja je da se ga znebiš.

   Nasprotno takim, pa se v bližini določenih ljudi lahko počutimo “energizirani”, sploh pa je optimalno če pride do izmenjave dobrih energetskih polj, po hipijevsko good vibes.

   Jaz že od nekdaj to najraje tolmačim z efektom ki je znan pri epidemiji stekline pri lisicah. Ugotovili so da več kot dve lisice na, mislim da šest km2 , se steklina zna nepojasnjeno pojaviti, in če lovci slučajno postrelijo nekaj lisic in s tem zreducirajo število na že omenjeno kvoto, steklina enako mistično izgine sama od sebe.

   Preneseno na ljudi, in iz lastne izkušnje mi je dalo misliti naslednje – spomnim se še v petdesetih, ko je avtocesta proti Zagrebu bila končana in kadar koli smo v vožnji srečali nasprotno vozeči avto, smo si veselo pomahali eni drugim. Ko so ceste postale nabasane, so vesela mahanja zamenjale žugajoče pesti in “bem ti matr” in podobno.

   Prevedeno v finančno sfero, pretirana emisija denarja ga razvrednoti “nepojasnjeno”, in enako “nepojasnjeno” mu se vrne vrednost ko se emisija omeji. Ta trik uporablja tudi FED ko regulira vrednost prevelike količine dolarjev v obtoku. Po tej logiki se očitno ravna vse živo. Če bi živeli v okolju kjer bi vsak prvega soseda imel šele na recimo vsakih sto ali celo več kilometrov, še kako bi bili veseli eden drugega. Ker nas je že preveč, si gremo prej na živce kot pa obratno, in tako s pretirano “emisijo” enostavno razvrednotimo sami sebe, ter nam narava namesto stekline, kot pri lisicah, sproži destruktivne ali samo-destruktivne nagone ki se manifestirajo v nasilju in vojnah.

   Mož bit da je tako, mož bit pa da tudi ni, who the fuck knows.

   • dob

    Sam imam podoben ali enak odnos do tega, kot ga imaš ti. Mnogi stvarem in pojavom dajejo neke svoje oznake, da laže razmišljajo, s tem ni nič narobe! Tako tudi laže pojasnijo stvari sebi in drugim.

    Na koncu je pomembno, da to nekako povežeš s svojimi izkušnjami, da imaš primerjavo z resnico oz. s tistim, kar je tebi resnično. Tale “wetiko” je najbrž neko duševno stanje, ki so ga zaznali že severnoameriški
    Indiojanci, zdaj pa ga je opazil še Paul Levy, ki je napisal o tem knjigo z
    naslovom Wetiko. Na prvi pogled šamanska zadeva, moral bi se globlje spustiti v to, vendar se mi ne da, ker poznam krajše poti do znanja, kot pa da bi zdaj študiral teorije. Ni časa.

    Ne, da ga jaz nimam, pač pa preprosto Planet nima več toliko časa, da bi ga kaj dosti srali s teorijami. Dovolj jih je bilo in kam smo prišli?! Do tega da dvomimo v vse in nas neki smrkavci iz arabskih dežel, brez 4 razredov osnovne šole, peljejo scat! Do sem smo prišli.
    Pa naše teorije tudi z nami vred.

    To stanje, »wetiko« se obnaša tako, kot si tu opisal, na razdaljo. Ne da bi sami vedeli kako. Vplivi so zunaj naše kontrole.
    Tudi sam verjamem, da so naša telesa “vezna posoda” in da se informacija, takšna in drugačna, prenaša po tej vezni posodi. Smo le pretežno iz vode. Brez naše izrecne volje, torej tudi mimo zavesti se ta prenos izvaja, samo prostor pripravimo, da se vanj vsebina vseli.
    Da ne vemo ne kako ne zakaj.

    Jezus, ki je Srce, pravi, da ta prostor nastane kot vakuum, ko prostor ostane brez Ljubezni. Potem pač vakuum posrka vase, kar pride mimo, kar je na voljo. Ne torej tistega, kar mu je namenjeno po
    božjem načrtu. Ko ne dobiš tistega, kar hočeš, vzameš tisto, kar lahko.

    Ne vem če poznaš štorijo o 100-tih opicah in o pravilu, ki se ga je po
    eksperimentu prijelo ime “princip stotih opic”.

    Japonski znanstveniki so študirali obnašanje opic na nekem otoku. Bilo je več otokov, ki so bili dovolj narazen, da skupine na njih živečih opic niso imele stika z drugimi opicami na sosednjih otokih. Dovolj so bili oddaljeni drug od drugega, da opice niso mogle preplavati na sosednji otok.

    S helikopterja so metali opicam hrano na obalo v pesek. Opice so hrano pobrale, jo površno obrisale in pojedle. Opazili pa so, da je ena opica – samo ena! – vsakokrat hrano pobrala, nesla k morju in jo umila,
    preden jo je pojedla. Od vseh opic, le ena!

    Čez neklaj časa so videli, da so jo druge opice začele v tem posnemati. Minilo je nekaj časa in so vse opice na tem otoku počele enako. Hrano so pobrale, jo odnesle k vodi, ji tam izmile pesek in jo pojedle.

    Tedaj so opazili nekaj zanimivega. Opice na drugih otokih, ki niso imele fizičnega stika z opicami s tega otoka, so začele posnemati obnašanje
    opic, ki so umile hrano, preden so jo zaužile. In to ne da bi jim tega kdo pokazal!

    Sklepali so, da se informacija, ko preseže določeno število osebkov iste vrste, prenese še na ostale osebke iste vrste. Brez fizičnega
    stika! Od tod izraz »princip stote opice«.

    Če se nismo razvili iz opice, imamo priložnost, da se pa zdaj.
    Zaenkrat civilizacija časti in posnema idiote brez srca.
    Kmalu bo civilizacija ugotovila, da jo peljejo v smrt in bo nehala s tem.

    • Feriss.H

     Domnevam da bo prej smrt, ker se civilizacijske ovce vedejo kot divjad zmedeno-ujeta na cesti v soju avtomobilskih reflektorjev

     • dob

      Moram priznati, da se civilizacija res tako vede. Vendar sem optimist. Zaradi opic.

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Govoriš o “kolektivnem nezavednem”. Govoriš o tem, kot je rekel Tesla na vprašanje od kje mu ideje, da dobi ideje iz vseprisotne nezavedne sfere ki nas obdaja a se je večina ne zaveda, je ne dojema, ne zaznava.

     • dob

      Kaj pa vem, težko nekaj med sabo kar tako povežem, ker nimam prav preveč informacij o tem, kako so na to ljudje skozi zgodovino gledali. Eni so temu rekli vera, drugi usoda, tretji spet kako drugače. Večinoma je za človeštvo to postalo znanost, ko so jo znali razložiti. Pred tem pa so rekli temu čarovnija.
      Tesla prav za gotovo ni imel strahu pred tem, da je lahko delal, kar je delal. Razmišljal, se igral, ustvarjal, užival, ko je to delal. Sam sem prepričan, da je sproti “delal” čarovnijo, da si jo je izmislil in je tako postajala resnična. Na nek način, je naravo organiziral na način, da je postajala podobna njegovim željam. Pogovarjal se je z njo, bi temu še najlaže rekel.
      Bil je prevoden (če uporabim električarski izraz!) za Ljubezen, v to sem skoraj prepričan.

     • Ta “čarovnija” je staro znanje, tudi zapisano pred časom, ali pa iz ust do ušes, in zajema mediriane, čakre, bioenergijo (ali kakor to pač imenuješ), vedenje o vseobsegajočem polju znanja, višjih entitetah, nivojih zavesti, zmožnosti človeka na plivanje/delovanje brez fizičnega stika, in tisoče ostalih zadev.. ki jih ljudje širom sveta uporabljajo/izvajajo ves čas, in še dolgo ne bodo del znanosti, ker smo še vedno na stopnji ko znanost/in večina ljudi/ šele debatira o teh stvareh na nivoju ali vse to sploh obstaja.
      Kar se tega tiče smo zaviti v peno pozabe skozi katero le stežka vidimo, in v tej nevednosti v kateri večina hodi sem ter tja in išče, sluti da je nekaj več, smo za predniki /in določenimi novodobniki/ nekje daleč zadaj..

 • Kdo je to določil, to, o plačevanju nekih kazni?

  Smo ga mi izvolili ?

 • karlina

  Sedaj mi ni pa več jasno, ali zivim še v Evropi, ali mogoče na Vzhodu, to je absurd, ljudje bozji, pa saj nam lahko naprtijo tisoče migrantov, kam bomo pa mi potem šli, samo vprašam, osli neumni.

  • Živiš v Evropi, kjer se vse centralizira, kjer o vsem odločamo vedno manj, živiš v Evrop kjer bo vse pod eno komando. Nemčija zelo močno dela na tem.

  • TrumptrainEU

   To je zadnji udarec amero-muslimanskega predsednika Obambe,da destabilizira Evropo in jo pokori s še dodatno škodljivim TTIP-jem,pomagajo mu pa merkalizirana bruseljska elita.
   Zgodovina bo pokazala,da je bil Obambo ključen za konec Evrope kot je danes poznamo.

 • nevtrino

  Se mogoče komu zdi, da ima podlago, da lahko s svojo gnilo solidarnostjo in iznakaženo človekoljubnostjo, posiljuje z migranti še ves ostali folk, ki je drugačnega mnenja ?

 • bojan

  Ja čedalje bolj vrjamem da nam v bruslju vladajo norci

  • karlina

   Seveda nam, v vsakem primeru, s pijančkom in klovnom na čelu.

 • tarantela

  Ha, me prav zanima, kako bo Bruselj izterjal ta znesek, kar nekaj lepih milijonov evrov, pravzaprav milijard od Orbana!? Mu bo rubilo ali ga celo deložiralo na kakšen nenaseljen otok? Ma, sej tisti, ki je to predlagal, nima vseh koleščkov.

 • mojadezela

  No kje ste sedaj vi pametnjakoviči ala XTC, ki tako zagovarjate neke zahodne “vrednote”. Vas ni tiho kot riti ste ob tej novici.

 • mojadezela

  Jebem ti jaz to bedno spletkarsko EU in vse njene neizvoljene spletkarske birokrate v EU komisiji. Zažgal bi ta Bruselj do tal in vse mini državice ala Luxenburg, San Marino, Monako, Belgija itd., kjer se goji ta nesnaga. Prej nam je Beograd sral po glavi, sedaj nam serje smrdljivi Bruselj.

  • Nova24TV Mod 2

   Brez prostaškosti, prosim.

 • Resnica

  Čas je zrel za referendum o izstopu iz EU! Bolje nam bi bilo brez te banditske tvorbe!

 • Martin Herman

  Coudenhove-Kalergi načrt je v polni realizaciji