Bruselj odločil: Hrvaška izpolnjuje pogoje za vstop v schengensko območje – Na potezi je Šarec – Bo vztrajal pri arbitraži in sosede blokiral ali pa varovanje meje EU raje prepustil sposobnejšim?

Marjan Šarec in Andrej Plenković. Foto: STA.

Evropska komisija je po neuradnih podatkih odločila, da Hrvaška izpolnjuje vse tehnične pogoje za vstop v schengensko območje. Omenjeno dejstvo bi tudi za Slovenijo predstavljalo veliko zmago. Pa ne samo zaradi manjše gneče na mejnih prehodih na slovensko-hrvaški meji, ampak tudi zaradi razbremenitve slovenskih varnostnih organov, ki predvsem po zaslugi nesposobnega predsednika vlade Marjana Šarca in notranjega ministra Boštjana Poklukarja ne zmorejo učinkovito braniti slovensko-hrvaške meje pred ilegalnimi migracijami. Hrvaška policija je namreč že večkrat dokazala, da je svoje meje zmožna bolj striktno varovati pred ilegalnimi migranti. Tako bo zagotovo bolje poskrbela tudi za varovanje schengenske meje, ki bi se po tem scenariju premaknila na meje Hrvaške s Srbijo, Bosno in Hercegovino ter Črno goro.

Evropska komisija je po neuradnih podatkih, ki temeljijo na diplomatskih virih, odločila, da je Hrvaška izpolnila vse tehnične pogoje za vstop v schengensko območje. Hrvaški, predvsem njenemu notranjemu ministrstvu, je tako uspel izjemno zahteven in obsežen proces uvajanja prilagoditev, ki so potrebne za vključitev v območje odpravljenih notranjih meja držav Evropske unije.

Predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker je že ob obisku na Hrvaškem dejal, da Hrvaška ima podporo za vstop v schengensko območje. Uradna potrditev o omenjeni temi se sicer pričakuje septembra letos, potem ko bo Evropska komisija zaključila s počitnicami. Ob tem velja poudariti, da gre pri vsem skupaj ne glede na vse za politično odločitev. Hrvaška bo namreč za svoj dejanski vstop v schengen potrebovala še odobritev Sveta EU in vseh njenih članic. Ne glede na vse je jasno, da je že potrditev Evropske komisije izredno pozitiven znak. Gre torej za veliko zmago hrvaške diplomacije in zunanje politike. Ravno vstop Hrvaške v schengen je namreč ena prednostnih nalog hrvaške politike. Predsednik vlade Andrej Plenković si je tako zastavil cilj, da Hrvaška vstopi v schengenski prostor do leta 2020, ko bo tudi predsedovala Svetu EU.

Andrej Plenković in Jean Claude Juncker (Foto: epa)

Bo Slovenija nasprotovala hrvaškemu vstopu v schengen?
Glavni problem Hrvaške pri vstopu v schengensko območje bi lahko bila ravno Slovenija, ki je že večkrat nakazala, da bi svoje soglasje lahko povezovala s hrvaškim sprejemom in uresničevanjem arbitražne odločbe, ki pa je, realno gledano, za našo državo izjemno neugodna. Tudi sicer bi bilo z vidika najnovejših razmer na slovensko-hrvaški meji, ki jasno potrjujejo, da Slovenija ni zmožna zadovoljivo varovati schengenske meje pred ilegalnimi migranti, bolje, če bi v schengen vstopila tudi Hrvaška. Tako bi se namreč vsaj deloma razbremenilo slovenske varnostne organe, ki predvsem po zaslugi nesposobnega predsednika vlade Marjana Šarca in notranjega ministra Boštjana Poklukarja, ne zmorejo učinkovito braniti slovensko-hrvaške meje pred številnimi prebežniki, ki posledično v velikem številu nenadzorovano vstopajo v našo državo in na njenem ozemlju povzročajo škodo.

Boštjan Poklukar in Marjan Šarec (Foto: STA)

Pogačnik: Slovenija naj vstop Hrvaške v schengen podpre izključno, če je to v njenem zunanjepolitičnem interesu
O tem, ali bi Slovenija morala podpreti Hrvaški vstop v schengensko območje ali ne, smo se pogovarjali s strokovnjakom za mednarodno pravo Miho Pogačnikom, ki meni, da mora biti naša država pri tem zelo previdna. Po njegovo bi namreč Slovenija vstop Hrvaške v schengen morala podpreti le, če je to v njenem zunanjepolitičnem interesu ter ji daje diplomatsko in zunanjepolitično oportunost. “Podprtje ali nepodprtje hrvaškega vstopa v schengen je po eni strani politično vprašanje, zelo pomembno in občutljivo zunanjepolitično vprašanje, glede katerega bi morala Slovenija zavzeti enotno in jasno stališče. Po drugi strani pa je tudi strokovno vprašanje za varnostne in obrambne vede, tako da je tukaj težko dati enoznačen odgovor. V vsakem primeru bi morala Slovenija reagirati zelo previdno in imeti zadostne garancije, da bi Hrvaška na bodoči novi zunanji meji schengenskega režima stvari dosledno spoštovala,” je povedal Pogačnik.

Ob tem je opozoril na dejstvo, da bi morala Slovenija tudi v primeru hrvaškega vstopa v schengen ohraniti nekatere rezervne ukrepe za zaščito slovenskih meja, zlasti v zdajšnjih pogojih, ko smo ves čas pod pritiskom migrantskega vala. “S Hrvaško je treba imeti dobre odnose, da se z njo lahko rešijo tudi nekatera druga vprašanja, ampak seveda ne na račun varnosti in zanesljivosti slovenskih zunanjih meja,” je še zaključil.

Miha Pogačnik (Foto: STA)

Hrvaška bi bolje poskrbela za varovanje schengenske meje od Slovenije
Hrvaška policija je sicer že večkrat dokazala, da je svoje meje zmožna odločneje varovati pred ilegalnimi migranti kot Slovenija. Migranti, ki so jih Hrvatje vrnili na ozemlje Bosne in Hercegovine, so namreč večkrat v preteklosti poročali o tem, da so hrvaški varnostni organi po tem, ko so na nedovoljen način prečkali mejo, z njimi strogo postopali. Index.hr je pred kratkim med drugim poročal celo o tem, da so nekateri ilegalni migranti pri tem utrpeli hujše poškodbe, med drugim tudi zlome rok in nog. Jasno torej je, da Hrvaška že sedaj strožje varuje svoje meje kot Slovenija. Tako bi zagotovo bolje poskrbela tudi za varovanje schengenske meje, ki bi se po vstopu Hrvaške v Schengen premaknila na njeno mejo s Srbijo, Bosno in Hercegovino ter Črno goro.

Rajko Golob

 • PLavi-mil

  Narobe, Hrvaška ne izpolnjuje vseh pogojev.

 • Basileus

  Šarec naj bi blokiral, Janša bi držal s Plenkovićem, ker so skupaj v EPP. Razumi kdor mora, domoljubna stranka primarno za partijski interes, Bog ve kdaj je v domovinsko dobro.

  • Jan Kovalski

   Izmišljuješ si in polemiziraš s svojo izmišljotino.

  • tramal

   A je butast šarec na oblasti ,ali Janša?

   • Basileus

    Hrvati so politično enotni, ko se gre za isti problem.

 • Marko Slavič

  bruselj je reku da gre lahko v šengen ,tako da naši bodo samo prikimal,ker nemajo prava da glasujejo

  • antimur

   Pravico že imajo, nimajo pa jajc.

   • učko

    … in ne ne pameti ter zavesti !

  • Borut Stari

   A bomo tko pametni kot pri soglasju vstopa Hr v EU?Tudi tokrat bo morala slovenska kura počepniti pod pritiskom iz Bruslja.

 • Marko Slavič

  mi smo brez hrebtenice,kdo je že reku ZA HLAPCA ROJENI,ZA HLAPCA VZGOJENI.

  • antimur

   Mimogrede, da ne boš nevednež, to je bil naš Cankar, katerega pa levi fašisti ignoirajo in nam raje vsiljujejo razne Vojnoviće in ostale čefurje oziroma njihove naslednike.

 • marker

  Če dobro premislimo, je za nas bolje, da nimamo schengenske meje, ker je ne obvladujemo. Arbitraža je pa že itak zaključena drago plačana napaka po zaslugi Pahorja, stricev iz ozadja in levice.

 • antimur

  Karkoli bo naredil Šarec in rdečezvezdaška banda, bo proti Slovencem, to nam kažejo izkušnje zadnjih desetletij.

 • Nata

  Lepo prosim, samo arbitražo naj pustijo pri miru !! Generalno so ga posračkali in sedaj je čas samo za pogovore. . . . Žal pa se napake po navadi – plača.
  Naj gredo v Schengen, pa še mejo jim lahko pomagamo varovati.Ali pa celo zapreti. Če si bodo upali ?

 • Morala

  Tudi brez, ne da bi bili Hrvati v schengenskem območju, bi lahko varovali svoje meje…pa jih ne, ker čez njihovo državo prihajajo ilegalci v SLO…ne zaslužijo si kar tako vstopa….

 • Black_hawk

  Pohlevni slovenčki se nič ne razburjajo sedaj ko so tapravi gor, če bi tako delal kdo drug bi iz njega naredili harakiri.

 • lokec

  Seveda je pravilno, da Hrvatje varujejo schengensko mejo. Prepričan sem, da jo bodo bolje kot Slovenci. Seveda pa bo morala Slovenija še okrepiti nadzor na meji. Po principu sit. Od goste do (naj finejše “Italija”)

  • gorenc

   Hrvati zelo slabo nadzorujejo meje,tako kot Slovenci,zato bi Slovenci morali neprodusno zapreti mejo s hrvasko,tako bi hrvaska postala migrantski zep.

 • Jan Kovalski

  “Hrvaška bi bolje poskrbela za varovanje schengenske meje od Slovenije”
  ================
  To je neumnost!
  Hrvaška stalno dokazuje, da ni sposobna varovati svoje meje, od kod pa potem teh zadnjih cca 200 ilegalcev v Sloveniji? Torej, to stalno govorjenje, da je za Slovenijo dobro, da se spusti Hrvaško v Šengen je slaba tolažba. To ne bi nič spremenilo, saj se Hrvati zavedajo, da niso ciljna država in bi vse ostalo tako kot je, saj so Hrvati celo pred kratkim dejali, da ne bodo postavljali ograje, kot drugo pa so Hrvati pristali na prerazporejanje migrantov po EU, torej tistih, ki bi se zatekli k njim.
  Sprejetje Hrvatov v Šengen bi bila še ena napaka s strani slovenske politike.
  Edina rešitev je močna meja s Hrvaško.

  • FORT WORTH

   ++Se zelo strinjam !!

 • GverilaStyle

  Nerazumem zakaj EU ne pošlje po 50 vojakov iz vsake EU države na šengen mejo???? Sej smo vsi skupaj EU….?????

  • Stajerka

   2015 so imeli idejo, pa je bil Cerar proti……

  • tramal

   Saj so hoteli ,pa je butast šarec rekel ,da zmoremo sami.

 • Anton

  važn je da je Trump idiot, tko pravjo naši levičarji z Edvardom Žitnikom na čelu.

  sarkazem press

  • samotoje

   To nam je res lahko v tolažbo.

 • Nepotizem komunizem

  Super fajn bomo s Hrvati spet uskoki in varovali habsburzane in nemce

 • Franc Šink

  Kar bo rekel Bruselj to se bo tudi zgodilo.Šarec in njegova kamarila naj kar skače v luft.

 • Mitja Mazini

  Če bi Hrvati boljše skrbeli za meje, pri nas ne bi bilo beguncev. Janez zgleda spet hoče prkazat Slovence nesposobne in pri tem spet dela uslugo Hrvatom. Vse za oblast. Bolano.

  • Imperial Commando

   Kdo ima juzno sengen mejo, mi ali hrvati? Malo razmisli, preden pises levicarske debilizme.

   • opazovalec

    In če bodo Hrvatje dobili Šengensko mejo, bo ta naenkrat kot po čudežu vodotesna? Daj malce razmišljaj, administrativno preimenovanje še ne spremeni stane na terenu!

    • Imperial Commando

     Hrvati so bolj resen narod kar se varnosti svojih tice. Vi levi fasisti bi itak svojo mat prodali, posiljate pa po par 10 vojakov na mejo za predstavo za ljudstvo, ces saj neki pa delate. Itak pa se vam ne gre za to, vi jih zelite imeti, uboge prebeznike. Zato ne seri

     • opazovalec

      Trenutno ravno niso preveč resni, če se črede beguncev sprehajajo preko Hrvaške…. Sprememba imena/statusa tega pač ne spremenila. Vse ostalo je pa standardni pofl!

  • tramal

   Butl,a je Janša na oblasti ali bebec šarec .Ti hočeš da opozicija varuje mejo .Res si pravi debil.

  • macon

   Vsepovsod prehajajo meje, ker ni zadosti rigoroznih ukrepov proti njim in ker vedo, da jih čakajo migrantski domovi in pravice. Drugače ima pa Hrvaška nekam dolgo mejo proti Bosni in že zato težko za nadzirat.

  • montyamp

   A bi moral lagati in trditi da ste sposobni , medtem ko vam vse crkuje na obroke .

  • Schemva Miro

   Nesposobna je Slovenska oblast,ne mešaj vseh Slovencev v to,bedak.

 • Antonius

  Zdaj bodo celo najbolj zaplankani spoznali, da slovenski volivci najbolj pomemben državni interes prepuščajo izvoljenim komedijantom. Pahor je med objemanjem s Kosorjevo igral največjega balkanskega mirovniškega politikanta, Šarplaninec igra pa miličarskega zidarja, ki je zaščitno ograjo postavil na meji svojega dvorišča v kamniški občini.
  Piranski zaliv bi morali preimenovat v Pahorjev kretenizem, svoj kretenizem bo pa na slovensko mejo s Hrvati pridodal še šarplaninški Šarec.

  • SIMON ROZIC

   Hrvati so prav poceni prišli do vsega, kar imajo, z našim
   ozemljem vred! Komu to mar? Bedastemu Šarcu, bedastemu
   Erjavcu, bedastemu Cerarju , bebcem iz Levice, debilni samovšečni
   šivilji, tumastemu bademajstru ali onemu blebetavemu Pikolinu….
   Frajer Sekolec in Hrvati so dobro in poceni dogovorili “rešitev meja”,
   vendar ne za poljube kot naivni Pahor, ampak za denar, velik denar!
   Res se nam lahko režijo naslednje pol stoletja, potem bomo pa
   itak vsi Alahovi otroci in bo “mir” . Naših umazanih ZK velikanov
   ne bo več na zemlji, ne na tej in ne na oni strani, v onostranstvo
   se bojo oni in njihove družine, s svojimi “prihranki” popeljali z
   limuzinami, jahtami, avioni in hitrimi vlaki….
   Ti boš pa doma ostal, pral plenice za Alahovim pomladkom svojih
   hčera in skrival sinove v bunkerjih, predno jim ne bojo izvensodno
   kar pobili Ahmedi, Seadi, Sulejmani ….

   • Nata

    Jojmene. . . . .to je pa strašna in čisto mogoča prerokba !!
    Zato se moramo poizkusiti s hrvatarji zmeniti. Dogovoriti. Pa ne s figo v žepu, ampak preklemano resno, da zaščitimo svoje meje.

    • cosmosjasnovidec

     In kdo se bo z njimi zmenil???
     Pa ja verjetno nisi mislila na njihove hlapce v naši vladi in predsedstvu.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

     • Nata

      Imaš prav. Tukaj je kavelj !!
      In problem vseh teh let. Ljudstvo neumno pa kar čaka, da mu mana z neba pade v usta !!

   • cosmosjasnovidec

    Imaš prav razen kar se tiče mene in mnogih drugih v moji bližini ne bo prebival niti en sam alahov muslimanski prašič to je garantirano.
    Če ga ne bom kar enostavno pospravil se mu pa bodo pričele dogajati take zadeve,da bo preklinjal dan,ko se je skotil ter se z nadzvočno hitrostjo z veseljem pobral daleč,daleč stran.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

    • SIMON ROZIC

     Ne govori tako naglas, te bojo kar “pospravili”, nič
     vprašali!

   • Franjo Trojner

    Hrvati so edini, ki so po drugi svetovni vojni povečali svoje ozemlje, žal tudi na račun Slovenije.

    • Viljamus

     Prej so se naši komunisti udinjali Beogradu in so mislili da bodo večno in so to večnost prenesli v svojo novo državo. Mi butli smo pa naivno verjeli da se bodo ti volkovi v domače pse prelevili.

  • učko

   Kaj je tle Pohar kriv tud ne vem. JaJo je imel veliko priložnosti, pa se ni hotel komurkol zamerit zaradi “nepomembnih” interesov Slovenije. Za farške interese se že malo bolj grebe, samo farških šol mi davkoplačevalci NE BOMO FINANCIRALI !!!!

   • antimur

    Kaj baraba rdeča, misliš, da mi ne plačujemo davkov, mi, katere po udbaško zmerjaš s “farškimi”. Ne boste si prisvojili Slovenije po kučanističnih željah, saj samo kradete in ropate, proti takšni kučanistični okupaciji se bom boril do zadnje kaplje krvi.

    • zokispoki

     Itaq !

   • me

    neumnost levuharjev je brezmejna

    • učko

     Jah, glede na to, da so še vedno na oblasti in kradejo neumnim desnuharjem in vsem nam milijarde, že niso tolk neumni, ne?!

     • tohuvabohu

      Eh. Kradejo tudi takrat, ko niso na oblasti. Takrat še bolj, saj ne čutijo nobene odgovornosti, pa tudi zato, da nagajajo.

     • učko

      Oni kradejo kadar se jim kurac dvigne, al pa tud takrat, ko se jim ne. Nesposobnost in neumnost desnuharjev je, tako kot vesolje, brezmejna, le da za vesolje nismo čisto prepričani, prosto po Einsteinu.

     • tohuvabohu

      Ponavljaš se, miško.

     • cosmosjasnovidec

      Saj kradejo tudi vam levuharsko komunajzerskim hlapčevskim ovcam pa ste vsi od strahu posrani pred njimi in prav je tako.
      Naj še vas bolj gulijo kreteni zabiti saj vam drugo ne leze po pritegnjenih bučah kot pasjejebstvo v garažah in drugod pa vaše buzerantske ter lezbaške LGBT orgije.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

   • tohuvabohu

    Za farške šole dosedaj ni šel niti evro. Sploh pa ne od vas klošarjev.

   • cosmosjasnovidec

    Kdo je pa spustil hrvate v EU ter jim prodal SLO ozemlje namesto izdajalca tovariša “pahorja ter erjavca” ??????????????
    Očitno ti še do sedaj ni jasno,da je tovariš “pahor” podpisal takratni Kosorki papirje za predajo Piranskega zaliva ter ostalega obmejnega območja kar ve že skoraj vsak otrok v vrtcu razen tebe in tebi podobnih pasjejebskih levuharskih komunjar.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

  • cosmosjasnovidec

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

  • črnaovca

   Imeli smo dober sporazum Račan-Drnovšek katerega je prav veliki Janez poteptal ko mu je skorumpirani Sanader nekaj namignil, da je pozneje Pahor pristal na arbitražo je kretensko a kaj čmo eni se bojijo papirčkov drugi nimajo pameti ampak želijo biti lepi in všečni

 • joza joza13

  Vsekakor Hrvati veliko bolje vedo, kaj je zunanja politika, kot pa naši rdeči troli…

  • Den456

   Levi volilci so napačno razumeli volitve. Izbrali so vole brez jajc in glupe kot govedo.

   • samotoje

    Pri nas je standard za izvolitev precej nizek: fleten?? mora biti pa po domače mora povedati. In da ni Janša.

  • SIMON ROZIC

   Od nekdaj so imeli Hrvati in Srbi dobro diplomacijo, mi pa
   le nekaj zapitih bebavih pijančkov!

  • Common Sense

   To drži. Pri nas smo na mesta zunanjih ministrov postavljali bolj kot ne klovne in pijance ter bebave neodločneže.

 • Stajerka

  ….no, verjamem, da so Hrvatje že sklenili biznis in bodo schengen hermetično zaprli – samo, da našim zaprejo gofljo…..ta prepustnost migrantov in ilegale, nesposobnost slo vlade, je samo eden izmed dobrih argumentov hrvatov, da morajo pod nujno v schengen…….10:0 za Hrvate……jaz jim nisem fauš, bolj sem jezna na naše nesposobneže…….

  • opazovalec

   Čuj to Štajerka, vi ste tako sposobni, zakaj že enkrat ne zmagate, in to tako da lahko začnete vladati! Tako pa samo blebetate o nesposobnežih, vas pa pravzaprav ni videti….

 • hle

  Verjetno je Orban postavil ograjo na Hrvaško mejo zato ker Hrvati bolje nadzirajo mejo kot mi in najbrž jo bo z vstopom hrčkov v Shengen takoj odstranil glede na dolžino zunanje meje RH mora biti vsakomur jasno da tako majhna in šibka država kot je Hrvaška takšne meje v teh pogojih ni sposobna nadzirat enako velja tudi za Slovenijo

  • Stajerka

   ….Hrvati bodo znali zlobirat in dovolit, da bodo članice skupaj zaprle schengen……našim pač ne zaupajo, saj ne vedo kdo bi branil mejo, Nato ali Rusi…….pri lewakih nikol ne veš…..

   • hle

    Mogoče je pa to načrt Bruslja z tem ko moraš klicati na pomoč tuje sile ti trpi tvoja suverenost vprašanje je kakšne pristojnosti imajo tuje sile na tvojem ozemlju o tem kake ima denimo Italijanske policija na skupnih patruljah ne vemo nič med tem ko za tisto peščico Slovenskih vojakov na južni meji vemo le to da edino kar lahko počnejo je da nabirajo gobe

    • Stajerka

     ….suverenost je uničena s tem, ko ti vsiljujejo nepovabljene goste…..ti migranti bodo raztrgali EU, ne da ne bi ene Slovenije……tukaj smo pogrnili, dokaz je vzpostavitev notranjih mej izven schengna…..

     • hle

      Suverenost je uničena ko ti drugi z pomočjo domačih izdajalcev diktirajo kaj boš počel v svoji hiši in Viktor se je zadeve lotil na pravi način najprej je začel tolči po domačih izdajalcih

 • tramal

  Končno,da nam bodo vsaj hrvati varovali našo mejo če so naši nesposobni ,mi jo pa tako samo Italijanom z svojimi miličnikami.

 • montyamp

  Blesavi cmerar je nasprotoval pomoči EU pri varovanju meje .
  Murglosrbska golazen je pa za varovanje meje dobra toliko kot za gospodarstvo , zdravstvo , bančništvo , šolstvo , krivosodje , hanza žurnalizem , ………..

 • montyamp

  Hrvati nimajo toliko murglosrbov kot mi , zato bodo prej splavali kot murglosrbija – slovenistan .

 • branči

  mešane hrvaško-hrvaške patrulje bodo poskrbele za nemoten pretok migrantov iz bih! vsezkoz pravim, da kjer so evri se tudi volja najde!

 • montyamp

  Murglosrbija poleg koke uvaža tudi migrante , saj vse plačajo butasti slovenistanci .

 • igor

  Ce SDS misli, da lahko bolje varuje meje kakor so, pa me zanima ce lahko najbogatejše tudi prepricajo, da pošteno plačujejo davke. Ker to nam dela bistveno vecjo skodo.

  • Common Sense

   Kdo so zate “najbogatejsi”? Kdo je zate bogat? Da slisimo to definicijo.

   • Janez Korenjak

    Najbogatejši so rdeče barve in to Igor dobro ve. Zato pa uspejo vedno znova na vsakih volitvah podtakniti nove lutke, ki jih branijo. Bebav folk pa tuli, da je treba bogate obdavčiti in da je za bedo kriva opozicija.

 • Stajerka

  …s tem pa se ukvarja aktualna vlada……

  ‘Naš skupni zgodovinski spomin je jamstvo za ohranitev miru’
  Vršič, 27.07.2019, 12:33 | Posodobljeno pred 39 minutami
  AVTOR
  STA / M.S.
  Ruska kapelica pod Vršičem je postala več kot kraj pietete in simbol globokega prijateljstva med slovenskim in ruskim narodom. “Postala je del naše moralne in civilizacijske zaveze, da tej in prihodnjim generacijam zagotovimo mirno in varno življenje,” je na slovesnosti ob 103. obletnici kapelice izpostavil predsednik DZ Dejan Židan.
  https://www.24ur.com/novice/svet/nas-skupni-zgodovinski-spomin-je-jamstvo-za-ohranitev-miru.html

 • freedomfighter

  Ce bi hrvati branili svojo juzno mejo mi ze danes nebi imeli tezav z migranti tako da tole ne bo spremenilo prav nic…razen ce popustimo in jih spustimo v sengen brez da spostujejo arbitrazo…ce naredimo to bomo izgubili se zadnjo moznost da hrvare prisilimo v spostovanje mednarodnega sodisca

 • samotoje

  Ne vem, ali je pametno tako odpreti mejo proti Hrvaški, čeprav bi bilo za Slovenijo ceneje in bolj koristno, če bi Hrvaška nadzorovala zunanjo mejo EU. Pa bi jo res? Ali pa bi šengensko mejo izkoristila za “prijateljsko” napredovanje na slovensko ozemlje? Torej: dubito ergo cogito ergo sum (Descartes)

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE JE OK SMER,
  DO REALIZACIJE PA OPOZARJAM
  NA
  DOBER PREDLOG – SLS M. PODOBNIKA !
  Kot
  sem ŽE omenil je ex TITO KOMUNISTIČNO STALINISTIČNA YU, SFRJ IMELA OD 1945 DO CCA 1990
  NON-STOP
  NA NJE MEJAH S PRAVIM OROŽJEM IN S PRAVIMI NABOJI OBOROŽENE
  JNA, JLA
  VOJAKE T.I. JLA GRANIČARJE.
  Kaj se R. SLO STRANČICE IN R. SLO VLADA – SPRENEVEDA.
  S
  SV – SLOVENSKO VOJSKO – NAJ ORGANIZIRA PRAVO “GRANIČARSKO” VAROVANJE MEJE.
  Tako je moje osebno mnenje Janeza Kepic-Kerna
  in mnenje mnogih poštenih, delovnih Slovencev.
  Če t.i. VLADA R. SLO – takega varovanja meje naše države – NI ZMOŽNA ORGANIZIRATI
  NAJ
  PAČ – ODSTOPI.
  Nikogar od sedanje ekipe, ne M. ŠARCA ITD.
  – NE BOMO NIČ POGREŠALI.
  Ko oddide “žal minister Karl E. – iz politike
  BOMO PA ORGANIZIRALI VSESLOVENSKO – V E S E L IC O,
  MI
  POŠTENI PENZIONISTI – JO BOMO ORGANIZIRALI. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Artur

  Ma zaman smo optimisti glede dokazano bolj učinkovitega ukrepanja Hrvatov na premaknjenem Schengenu proti vse bolj intenzivnem vdoru migrantske nasilne parazitske gamadi, naši narodno izdajalski komunjazli so iznajdljivi, bosta pa glede na to za njih grozečo spremembo luka Koper in Brnik bolj obremenjena da zadostijo svojim marakeško šarija-multikulti potrebam.

 • samurai

  Da se bo to kmalu zgodilo, je bilo pričakovati takoj, ko je Ursula vod der Leyen po izvolitvi namenila svoj prvi obisk na Hrvaško. Sploh si Hrvatje zelo prizadevajo zasesti čimveč pomembnih položajev v EU – mi pa capljamo in vse to samo “občudujemo”, da njim tako hitro in dobro uspeva.
  Vse, kar si je janša v EU uspel pridobiti za Slovenijo, bodo tile nesposobneži, ki nam vladajo za njim zapravili. :(
  Ne pozabimo tudi, da je podpredsednica hrvaške vlade in ministrica za zunanje zadeve Marija Pejčinović Burić, postala nova generalna sekretarka Sveta Evrope…….

 • Imperial Commando

  Je pa to se en poraz za SLO diplomacijo, noben nas ne jebe 5 posto, itak, ce pa posiljamo same klovne v Bruselj (ki je po novem glano mesto nizozemske lol), doma pa volimo radikalno nesposobne komedijante in ostalo levasko zalego. No, jaz in mnogo drugih jih ni volilo, jim je pa uspelo dobesedno ukrasti volitve. Na naslednjih volitvah bodo spet novi obrazi, premier pa bo Irfan Sulejmani iz fast fooda v Siski.

  • Borut Stari

   Za razliko od Slovenije,ki je politični pofl je Hrvaška suverena država.

 • Basileus

  Jasno je danes kot beli dan, da je Plenković jezutski vazal. Zato nas Đunker ni jebal pri realizaciji arbitražne razsodbe.

  • xtc

   Arbitraža je Ferbei,kdaj boste levi butli dojel to?

 • xtc

  Nov hud poraz SLO leve diplomacije,Hrčki bodo šli v Schengan,pa naj Slovenci počno kar hočejo,na koncu bomo zopet dobili dolg nos ,če bomo blokirali Hrčke in izpadli prepirljivci in tečneži ,ki jih nihče ne mara.

 • Common Sense

  No, jaz mislim, da Hrvate nic ne ovira, da branijo svojo mejo ze sedaj. Ocitno neuspesno, torej je vprasanje kaj bo potem tako zelo drugace? A Schengena si zelo zelijo. To bi veljalo izkoristiti, kakor so nas ze veckrat nasadili tudi sami. In imamo vse argumente, da jim ne verjamemo. Vse.

 • Luiggi

  Tudi sicer bi bilo z vidika najnovejših razmer na slovensko-hrvaški
  meji, ki jasno potrjujejo, da Slovenija ni zmožna zadovoljivo varovati
  schengenske meje pred ilegalnimi migranti, bolje, če bi v Schengen
  vstopila tudi Hrvaška.

  Tale zapis se mi zdi,da je pac najvecja oslarija,ki se lahko zapise kjerkoli,zakaj?..Le od kot migranti prihajajo v Slovenijo,iz lufta ali iz Hrvatije???.Ce bi Hrceki bili tako sposobni varovati svojo (Sengensko) mejo,nebi ilegalci prihajali v Butale,masovno iz Hrceklanda!

 • Tedo Medo

  Drek. Schengen je naša zadnja prednost. Ampak ker so naši politiki
  kot pokorni sužnji, se ne bodo uprli sprejetju Hrvaške v schengensko
  območje in tako nas bodo lahko Hrvati še bolj zajebavali.

 • Miha

  Komunisti so že večkrat kapitulirali pred težkimi izzivi in problem preložili na koga drugega oz. državljane.
  Njih zanima samo oblast.

 • učko

  Šaro se bo usral in pustil Hrvate na miru. Tako kot so se doslej še vsi “naši” politiki usrali !

  • Common Sense

   Verjetnost je res visoka, vsaj glede na track record naših politikov. Še vedno so jih Hrvati nategnili.

 • Novakec1

  A pa mislite da bodo hrčki šli v Schengen, malo morgen, razen če so tolko butasti kot sloovce. Arbitraža je pri tem brezpredmetna, sloovce so popušile na cel front

  • stajerc5

   Se bojim, da imas prav.

 • Olga101

  Če bodo Hrvati dobili Šengen, bo v Slovenijo vstopilo manj divjakov ups levičarskih potencialnih volivcev…

  • Stric iz ozadja

   A Madzarska ima pa ograjo zaradi Slovenije?

   • stajerc5

    Pa ne, da si milslil, da verjame Orban nasim rdecim pizdekim? Seveda jo je postavil, ampak ne zaradi Slovenije, ampak zaradi rdece Zlovenije!

    • Stric iz ozadja

     Na meji s Hrvasko in Srbijo jo je postavil zaradi tega? Ima pa rdeca Zlovenija sirok vpliv.

   • Olga101

    Ja, ker Šengen ne deluje ravno v Sloveniji!

    • Stric iz ozadja

     Khm Grcija …

 • Ros

  Leta 1991 je EU Jugoslaviji ponudila odpis vseh dolgov in takojšen sprejem v Evropsko unijo. Pa so nekateri (večina) vodilni komunisti raje izbrali vojno, revščino in bedo. Vse zaradi boja za oblast in vojno dobičkarstvo. Vse v stilu; “bolje rat nego rad”. Dajte že enkrat mir. Ker smo vsi skupaj nerazviti zaostali reveži. Kitajci v Srbiji odpirajo tovarne, ker je delovna sila pol cenejša, kot na kitajskem.
  Noro je, da danes vodilni v slovenski politiki razmišljajo v tej smeri. Nič se niso naučili v 28 letih. Vse za navidezno oblast, državno vozilo in foto termin na Pop Tv in RTV.
  Kdo sploh hoče imeti kaj s takšnimi budalami? Norci.
  Le mafija in kriminal dobro uspeva v takšnih pogojih.

  • stajerc5

   Kako pa drugace? Se ti je rdeca, na riti tetovirana rdeca zvezda mogoce vnela!???
   PS:: Ko gres domov, pozdravi yugovino!

  • xtc

   ?????????????
   A si ti kej čudnga pojedel?

  • macon

   Vse smo probali, vse stopnje represije in državnih dekretov. Nismo probali samo tistega, kar je na zahodu edino res delovalo: liberalizacije in manjšanja davkov in države, ker bi preveč barab ostalo brez državne pipice. Zato se razrašča korupcija in vulgarnost levega režima.

   A lahko dobim link na odpis dolgov in takojšnji sprejem v EU?

   Kitajci ravnokar rezljajo Gorenje v Titovem Velenju, ker so ga komunajzarjit ako izropali, da je moral dol po Savi kot še marsikaj drugega. Ali to ali pa bankrot čez nekaj let.

 • stajerc5

  To, da nas kockasti resijo sengenske meje, je tako ali tako zadnja moznost, da se ostanemo notri(PREDNO NAS VRZEJO VEN!), ne samo tu, tudi iz EU-NATO- in tudi zadnja moznost, da se se da pritoziti v Strassburgu na rezultate “nasih” sodisc!!!

  • Stric iz ozadja

   ECHR nima nic z EU, niti s clovekovimi pravicani, saj se je prodala Rusiji.

 • Vlado Lorbek

  Dajte ga no srat! Že sedaj preko NDH dnevno prihaja na stotine migrantov. A zdaj naj pa še mejo odpremo? Od kje pa potem vsi migranti, če so hrvati tako sposobni? Da o Pogačniku ne izgubljam besed….Poturica….

 • Rotar Jakob

  JUNKER JE KURĆANA POŠLATAL ZA RIT DA MU OHRANI UDBOMAFIJSKO HUNTO!

 • Dragan Krstič

  Pahor je človek ki je Sloveniji od osamosvojitve naprej povzročil toliko škode kot vsi ostali politiki skupaj.

  • macon

   Borat je pretežno neškodljiv lolek, kake osebne korupcije niti ni sposoben, je pa naredil veliko sranja z neumnostjo in nesposobnostjo kot predsednik vlade 2008-2011. Zaradi Simone Dimic bi moral iti pred sodnike in končati kariero, bebčki pa so ga nagradili s predsedniškim foteljem.

   Ultimativno zlo zadnjih 30 let je kučan. Nacionalni interes in F21 tajkunizacija ter veliki rop bank je iz njegovega brloga. Po mojem vsaj posredno tudi pravni nered, uzurpacija medijev ter leftardska izobraževalna greznica.

   • tretjerazredni

    Oprosti, ampak na Pahorju ni čisto nič smešnega.
    Nehaj nabijat o Kučanu, ki je že več kot 20 let politično mrtev, zadnji predsednik komunidtov in njegov naslednik je bil in je še vedno Pahor.
    Ampak sledilci Janše si ne boste nikoli pogledali v dušo in si priznali, da že 30 let verjamete v palčke, čeprav si očitno inteligenten, smpak toliko pa spet ne zgleda.
    Celo za Janšo dvomim, da si bo kdaj prišel gor, da so mu izdajalski komunisti oprali glavo in ga rekrutirali k hrvatom, medtem ko Kučanovi miličniki še vedno kontrolirajo celo državo in bodo postali edina sila, ko bomo razpustili opravilno nesposobno vojsko.

  • tretjerazredni

   Mirno lahko zraven šteješ tudi izdajalski parlament ljudske stranke, ki nas je prodal nacistom in uničil, Pahor je slabši celo od njih.

 • Janez Kepic-Kern

  F. TUNEK in VALTER BRANISLAV
  STA ČISTO – ONEMELA.
  To je znak, da je smer razreševanja SCENGENA – KAR OBETAVNA.
  ŠALA

  TUNEK IN VALTER STA NAMREČ ZA OŽIVITEV 40 LET MRTVEGA T.I. MARŠALA TITA
  IN
  VERJETNO ZA SPREMEMBO T.I. SV – V NEKAKŠNO – JNA, JLA. Se zdi.

  KONEC ŠALE

  TOLE JE OK SMER,
  DO REALIZACIJE PA OPOZARJAM
  NA
  DOBER PREDLOG – SLS M. PODOBNIKA !
  Kot
  sem ŽE omenil je ex TITO KOMUNISTIČNO STALINISTIČNA YU, SFRJ IMELA OD 1945 DO CCA 1990
  NON-STOP
  NA NJE MEJAH S PRAVIM OROŽJEM IN S PRAVIMI NABOJI OBOROŽENE
  JNA, JLA
  VOJAKE T.I. JLA GRANIČARJE.
  Kaj se R. SLO STRANČICE IN R. SLO VLADA – SPRENEVEDA.
  S
  SV – SLOVENSKO VOJSKO – NAJ ORGANIZIRA PRAVO “GRANIČARSKO” VAROVANJE MEJE.
  Tako je moje osebno mnenje Janeza Kepic-Kerna
  in mnenje mnogih poštenih, delovnih Slovencev.
  Če t.i. VLADA R. SLO – takega varovanja meje naše države – NI ZMOŽNA ORGANIZIRATI
  NAJ
  PAČ – ODSTOPI.
  Nikogar od sedanje ekipe, ne M. ŠARCA ITD.
  – NE BOMO NIČ POGREŠALI.
  Ko oddide “žal minister Karl E. – iz politike
  BOMO PA ORGANIZIRALI VSESLOVENSKO – V E S E L IC O,
  MI
  POŠTENI PENZIONISTI – JO BOMO ORGANIZIRALI. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  • tretjerazredni

   Ne JNA, slovenska vojska nima nič z osamosvojitvijo, saj to niso veterani TO in ljudski miličniki, organizirani so kot hrvaška JNA, ki je izdala SFRJ in nas napadla.

 • tomven

  Šareni je na dopustu, ne ga motiti, ko pije svoj encijan…

 • karpelec

  Spet bomo svetu dokazali, da imamo smrad v gatah.

 • Get2 Business

  Blokada!

 • cosmosjasnovidec

  Da se primerja Slovenska vlada,predsednik Slovenije itd. z Hrvaško sploh ni niti najmanjše logike niti nikakršnega smisla.
  Hrvaška predsednica Kolinda je na Švedskem ter vsepovsod drugod podala izjavo,da hrvati z ilegalno muslimansko golaznijo več ne in ne bodo šli z njimi v rokavicah ampak je potrebno pri tej muslimanski golazni uporabljati tudi določeno fizično silo.
  Hrvaška policija jih z batinami stira oziroma odpravi nazaj v BIH kakor se tudi za policijo spodobi in je po zakonu tudi pravilno.
  Da opišem našo vlado ter predsednika v primerjavi z Hrvaško???Hahahahahahahahahahahahahahahaha
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Srbe na vrbe

   Kolinda ima toliko pristojnosti kot Pahor. Pomembno je kaj bo delal Plenković.

   • tretjerazredni

    Pahor je uvedel izredne razmere in vojski podelil posebna pooblastila, dejansko lahko ščiti državni interes in ukazuje demokratično izvoljeni civilni vladi, vsaj v nekem omejenem obsegu, a vendarle.

   • tretjerazredni

    Koljinda kontrolira hrvaško vojsko, ki bdi tudi nad našo nuklearko, imajo pa v glavnem samo kmrtijdko predelovalno industrijo, dodane vrednosti in tehnike proizvedejo izredno malo.

 • Borut Stari

  Vstop Hrvaškev schengensko območje ima pri EU komisiji vso prijoriteto in pdporo. Hrvaška je strateško pomembnejša od Slovenije, ki napačno, goji veliko prijsteljstvo z državo pod embargom EU, Rusijo.Nas nihče ne mara, Še vreme ne.

  • tretjerazredni

   Hrvaška naredi vse, kar jim rečejo.
   Ne marajo nas odkar smo se spajdašili s takimi, medtem ko je Evropa kronično odvisna od ruskih energentov.

   • Borut Stari

    Odvisnost je dvosmerna. eni rabijo resurse drugi pa denar.Kaj češ, energenti, denar in orožje niso hrana. Če imaš denar s katerim nimaš kaj kupiti (hrano) si lahko z njim rit brišeš

 • tretjerazredni

  Slovenija si je sama zapečatila usodo, ko smo prostovoljno legalizirali meje, vzpostavljene z nasilno ustaško okupacijo in fašistinim komunizmom. Hrvaška še v Dalmaciji in Istri ni obstajala, tam do bile vedno italijanske oziroma mediterske mestne državice. Dejansko se je v Dalmacijo selilo veliko slovanov, saj so mejili na hrvaške dežele, ampak v Istri so živeli slovenci, ki so jih v zanjem stoletju uničili italijani in adimilirali hrvati. Mogoče smo s tem izgubili nacionalni vpliv na lokalno prebivalstvo in ne moremo zahtevati Istre, ki bi nam pripadala tudi po uredbah kraljevine SHS, nedvomno pa bi morali vztrajati pri frjstvih, da je bila hrvaška NDH fašistična, sovražna tvorba in bi se morale meje že zato zaokrožiti v korist Slovenije. Tudi Slovenija je bila nacistična, izdal nas je lasten,deželni parlament, vendar Slovenija zato ni več obstajala, zavedni slovenski domoljubi pa so se dejansko upirali okupatorjem iz izdajalski oblastem, kar za ustaše zagotovo ni mogoče trditi.

  Podobno je madnarodna politika reševala problem Trsta in Gorice, po pomorskem pravu, bi meja morala potekati po sredini Koperskega zaliva, ker pa je bilo treba vsaj malo kaznovati fašistično Italijo, so se odločili za izjemo in morsko mejo orestavili na italijansko stran rta, s čimer smo dobili vse pravice, ki nesporno pripadajo pomorskim državam. Isto moramo zahtevati od Hrvaške in mejo določiti po Savudriji, sicer bo hrvaška vojska zasedla Piran, saj morajo zapreti Shengen tudi na morski meji.

 • tretjerazredni

  Hrvati se mi nič ne smilijo, ker so itak militariziran narod, taki sami sebe tepejo, zato sem celo zelo vesel, da se bo vojaško policijski aparat selil ven iz Slovenije.
  Slovenci smo s tem izgubili tudi carinsko službo in lahko počasi razpustimo vojsko, ker nimamo več kaj cariniti in braniti, kmalu bomo v celoti in sbdolutno odvisni od nekoč okupatorskih sosedov.
  Verjetno bo šla po gobe cela nacionalna logistika, železnice bodo kupili nemci, tovornjake pa italijani, hrvati in madžari.

  Shengen ni prinedel Sloveniji nobene koristi, pa veliko slabega, kakšen pekel bo nastal šele na meji s pravoslavjem, islamom in albanskimi otomani.

 • FRANC3

  Komunisti NIKOLI niso bili dobri gospodarji in dobri politiki. VSE SO ZAFURALI!

 • cosmosjasnovidec

  Preden bo tovariš “šarac ” zavozil tako kot je tovariš “pahor” se ga mora stirati iz vlade na lep ali grd način po potrebi z gorjačo po njegovi zabiti buči.
  Sicer je pa tudi povsem jasna lopovska zadeva hrvaške nesnage v policiji katera namenoma pošilja muslimansko golazen v Slovenijo ter jim celo pokaže kje morajo prečkati mejo.
  Če bi hrvaška policijska golazen bila sposobna varovati njihovo mejo potem tudi v Slovenijo ne bi mogla prilesti muslimanska drhal.
  Tako,da je to trden dokaz,da hrvaški fašisti ilegalce ali namerno spuščajo v Slovenijo ali so pa prav tako povsem nesposobni mejo varovati še najmanj pa sposobni stopiti v Schengen.
  Pa pizdo materino mi ni jasno kako ta šiptarski dihur tovariš “šarćević” nima niti toliko pameti,da bi to povedal na zasedanju Europske komisije????
  Sedaj ali je res še bolj zabit kot se je vedelo ali pa sledi ponovno izdajalstvo Slovenije kakršno je bilo storjeno za časa tovariša “pahorja ” ko je bil predsednik vlade in hrvaški predsednici Kosorki prodal SLO ozemlje.Torej sledi ponovna katastrofa kakršna je z izgubo ARBITRAŽE oziroma Slovenskih obmejnih območij vključno z Piranskim zalivom katera bodo za vedno ostala tako kot trenutno so vrnitve pa garantirano ni nazaj saj je tovariš “pahor” Kosorki podpisal dokumentacijo hrčkarje pa še zraven izdaje spustil v EU.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Ros

  Naj Marjan Šarec naroči 2. 000. 000 krst. Najbolje da, kar pri Zoran Janković s. p. Ker jih boste rabili. Pa da braćo malo zaradi.

 • Franjo Trojner

  Cepci v levi Šarčevi vladi bodo Hrvate spustili v območje schengen, ti pa nas bodo ša naprej filali z ilegalnimi migranti, kot to počno že od leta 2015.
  Upam, da vam je jasno, da bo zaradi levičarskih kretenov na oblasti meja med Slovenijo in Hrvaško potekala tako, kot jo bodo zarisali Hrvati! Za JAJCA je HRVATE držo že Pahor, pa je z idiotsko potezo, ko je Kosorci ponudo arbitražo še dodatno poglobil, namesto za vedno razrešil mejni spor! Če bi Pahor takrat imel vsaj trohico pameti v glavi še danes Hrvati ne bi bili v EU, če ne bi pristali na pravično razmejitev, tako pa vidite sami kaj pomeni kreten na oblasti.
  In kreten tipa Pahor je tudi Šarec, ki bo kmalu v svojih javnih nastopil na dolgo tvezil kako je nujno potrebno Hrvate spustiti v območje schengen, ker bodo Hrvati pol na zunanji schengenski meji popolno zaustavili ilegalne migracije, kar je seveda neumna pravljica za lahko noč.
  Zakaj pa te on Šarec ni zaustavil ilegalnih migracij na zdajšni zunanji schengenski meji, ki poteka med Slovenijo in Hrvaško? Zakaj ilegalnih migracij ne zaustavljajo Grki ???
  In še nekaj BALKANCI, tako Hrvati, kot Srbi, Slovencem nikoli niso bili brati in tudi Hrvaška, kot Srbija, ne prej, ne zdaj Sloveniji nista prijateljski državi in tudi nikoli ne bosta!

 • Franjo Trojner

  Nesposobni, podpovprečneži in popolni politični amaterji so se uspeli vriniti na čelo naroda, države, kar za naš slovenski narod in državo pomeni pravo katastrofo.
  Zapomnite si, z politično levico na čelu države ni napredka in tudi blagostanja ne, temveč samo kaos in nato zagotovo sledi še teror.
  Naštejte osebne dosežke Šarca, Cerarja, Židana, Rjavca, Bratuškove in Mesca, pa vam bo takoj jasno, da od teh ljudi kaj pametega in koristnega za blagor naroda in države nikakor ni za pričakovati!
  A ste naivneži res mislili, da bo slabo poznan podpovprečen komik brez dokončane KLASIČNE GIMNAZIJE v vlogi predsednika vlade Slovenijo in s tem vse nas popeljal na pota blagostanja polne, pravne in demokratične države?? Ha, ha mater ste naivni!

 • črnaovca

  Bejžte no da so hrvati sposobnejši varovati meje, če bi bilo to res ne bi imeli mi na njihovi meji vsak dan nekaj sto migrantov razen če jih namerno spuščajo in pošiljajo v Slovenijo. Šarec če je pameten, kar verjetjo a vprašanje če si upa bo pać zahteval najprej ureditev meje potem pa vstop v šengen. Spustiti hrvate v šengen pomeni tvegati da nam bodo iz same zlobe pošiljali begunce