fbpx

Bruselj, prestolnica evropskega džihadizma – policija s streli ustavila napadalca z nožem

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Na območju, ki je znano po zbiranju številnih nelegalnih migrantov, sta policista šele s streli uspela obvladati napadalca z nožem, ki ju je zahrbtno napadel.

V ponedeljek zgodaj zjutraj, ko je bruseljska policija pred rednim čiščenjem pomagala prazniti park, ki je sicer znan po tem, da se v njem množično združujejo nelegalni migranti, je dva policista nenadoma z nožem napadel napadalec. Napadalec je po besedah prič afganistanskega oz. egipčanskega izvora, poroča Breitbart. Priča je še dodala, da je migrant policista napadel na zahrbten način, saj je izkoristil trenutek njune nepozornosti, ko sta se pogovarjala. Policista sta se hitro odzvala in si rešila življenje s streli. Napadalec je bil hudo poškodovan in je trenutno v bolnišnici.

Območje napada zaradi migrantov postaja nevarna no-go cona
Maximilien Park, v katerem se je napad zgodil, se sicer nahaja v neposredni bližini bruseljskega World trade centra ter mestne imigracijske pisarne. Migranti, ki sicer ne želijo ostati v Belgiji, so v parku le začasno, upajoč na možnost preselitve v Veliko Britanijo. Prejšnji mesec je belgijski minister za priseljevanje Theo Francken kritiziral bruseljske oblasti, ker so dovolile nevladnim organizacijam, ki podpirajo priseljevanje, da park spremenijo v zbirališče več sto izključno ekonomskih migrantov, ki le čakajo na odhod v Veliko Britanijo. Takrat je še predlagal, naj oblasti migrante raje zaprejo in izženejo nazaj v njihove države izvora. Na Twitterju je še zapisal, da če bi bil župan Bruslja, bi bile težave rešene v dveh tednih.

J. Ž.