Kdo od Jankovićev želi spraviti starleto Ursulo Gawish v zapor?

Datum:

Jankovićevi ne poznajo sramu: ne glede na to, da smo v tretjem mandatu župana Jankovića videli največ afer doslej, je ta nedavno napovedal kandidaturo še za četrti mandat. Medtem pa je po propadlem poslu z nepremičninami njegovega sina Damijana prek Electe le nekaj dni po njegovem osebnem stečaju samostojno podjetništvo registrirala njegova partnerka Ursula Gawish.

Nedavno je ljubljanski župan Zoran Janković oznanil ponovno kandidaturo za župana Mestne občine Ljubljana, in to kljub “aferi farmacevtka”, v okviru katere je bilo razkrito, da je izkoristil stisko matere dveh otrok – ponudil ji je namreč službo v zameno za spolni odnos. Ker pa za nekatere sodni procesi potekajo drugače kot za običajne državljane, so bili prisluhi kot dokazno gradivo kmalu sodno uničeni in zadeva ni doživela sodnega epiloga. Zoran Janković pa se žal ni ustavil pri ženskah, za doseganje ciljev je namreč začel izkoriščati tudi otroke. Za svojo osebno in politično promocijo je v teh dneh prek svojih glasil začel širiti fotografijo, na kateri je z otroki v šoli. Kaj je bil razlog za njegov širok nasmeh, ne vemo, jasno pa je iz fotografije razvidno, kaj si o njegovem početju mislijo otroci.

Janković v politične namene zlorabil otroke. Vir: facebook stran Glasila Ljubljana

Tudi sin ne pozna sramu in ne zbere poguma, da bi priznal pogrom
Podobno kot oče sramu ne pozna niti njegov sin Damijan Janković, ki se očitno želi igrati poslovneža kljub svojemu osebnemu stečaju. Kot poroča portal Požareport.si, je zasebna partnerica Damijana Jankovića Ursula Gawish le nekaj dni po uvedbi osebnega stečaja svojega partnerja pridobila status samostojne podjetnice. Da je zadeva še bolj bizarna, je naslov opravljanja dejavnosti registrirala v neposredni bližini naslova družbe Electa ter v bližini ljubljanskega Magistrata. Če ste že med branjem uvodnih vrstic predvidevali, da so tudi pri Gawishevi v igri nepremičnine, ste imeli prav. Registrirane dejavnosti, s katerimi naj bi se ukvarjala Gawisheva, so namreč trgovanje z lastnimi nepremičninami, oddajanje in obratovanje lastnih ali najetih nepremičnin, posredništvo v prometu z nepremičninami, upravljanje nepremičnin za plačilo ali po pogodbi ter drugo podjetniško in poslovno svetovanje. Verjetno nam ni treba poudarjati, da gre za hudo sumljive podobnosti s posli, s katerimi se je prek podjetja Electa že do sedaj ukvarjal njen partner. Le ugibamo lahko, ali bo tudi samostojno podjetniško pot Gawisheve doletela enaka usoda kot podjetniško pot njenega partnerja. Glede na njene aktivnosti na družbenem omrežju Instagram predvidevamo, da s podjetništvom ni preveč zasedena, prav tako pa ugotavljamo, da nepremičnine niso osrednje področje njenega zanimanja.

Zadnja fotografija Ursule Gawish. Foto: škandal24

Naj spomnimo še na neuspešno podjetniško pot nekdanje partnerke Damijana Jankovića, Mete Logar. Njen kozmetični salon Bodi, ki se je nahajal v centru Ljubljane, je hitro propadel, prav tako hitro pa so propadli poskusi družine Janković, da bi ji uredila službo v državni upravi – na stroške davkoplačevalcev, seveda.

Želi nekdo od Jankovićev Ursulo Gawish spraviti v zapor in ob vse premoženje?
Pri vsej zgodbi pa je najbolj bizarno to, da se je Ursula Gawish registrirala kot samostojna podjetnica, kar pomeni, da bo za morebitne dolgove odgovarjala z vsem svojim premoženjem kot tudi to, da bo za morebitne nepoštenosti, storjene v svojem imenu, kazensko odgovorna. To pomeni, da lahko s plačilno nedisciplino, ki jo imajo Jankovići očitno v krvi, pristane tudi v zaporu, čemur pa bi se izognila, v kolikor bi se namesto samostojnega podjetništva odločila za registracijo npr. družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), kjer bi za dolgove odgovarjala le z vloženim kapitalom, je pa potrebno za ustanovitev d. o. o. zbrati 7.500,00 evrov ustanovnega kapitala.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Ruski vojaški častnik poškodovan v eksploziji avtomobila v Moskvi

Visokemu poveljniku ruske vojske je v eksploziji avtomobila v...

Morske radosti so se sprevrgle v hudo nesrečo – ženska ostala brez noge

Da se lahko brezskrbno poletno rajanje hitro preobrne v...

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...