fbpx

Čas za resen razmislek: V Franciji vsak dan napadene vsaj tri cerkve!

Foto: Twitter

Po poročanju spletne strani Breitbart so v Franciji vsak dan napadene povprečno tri cerkve. Včerajšnji požar katedrale Notre-Dame je le zadnji v nizu požarov, ki zajemajo francoske cerkve.

Kako je to mogoče? Kaj se je spremenilo v Franciji v zadnjih nekaj letih, kar bi lahko to pojasnilo? Ali temu botruje množični prihod ljudi iz neke druge civilizacije, ki verjamejo, da so kristjani med “najbolj zlobnimi ustvarjenimi bitji” (Kur’an 98: 6)? Ali bi bilo tudi to”islamofobično”, da bi razmislili, ali je kaj na tem?

Francoske cerkve postajajo vse bolj izpostavljene napadom, v obdobju zadnjih treh let so povprečno skoraj tri cerkve dnevno izpostavljene vandalizmu. V poročilu Centralne kriminalistične obveščevalne službe (SCRC) žandarmerije je bilo ugotovljeno, da je bilo od leta 2016 do leta 2018 na tisoče primerov oskrunjenja in vandalizma v cerkvah, ki so dosegli vrh v letu 2017 s 1.045 primeri, poroča Le Figaro.

V enem tednu vandaliziranih 12 cerkva
Po mnenju francoskega ministrstva za notranje zadeve je na ta seznam potrebno dodati tudi pokopališča in druga območja z verskimi obeležji, skupno število dejanj vandalizma pa se je povečalo na 1.063 leta 2018. V začetku tega leta je bilo v Franciji v samo enem tednu opustošenih dvanajst cerkva, vključno z zadnjim primerom napada na cerkev Saint-Sulpice v Parizu, ki so jo skušali zažgati.

V Nimesu je prišlo do še bolj grozljivega napada, vandali so razmazali fekalije na steni cerkve Notre-Dame des Enfants in ukradli dragocene predmete z oltarja. Marca je bila napadena tudi več kot 800 let stara bazilika na območju Saint-Denis v Parizu, pri čemer je bila ladja bazilike močno poškodovana, okna pa so bila razbita. Okraj Saint Denise je pariško območje, gosto naseljeno z migranti, še poroča Breitbart.

“Ocenil sem, da je naša država kolonizirana ekonomsko, versko in politično s strani migrantov, ki prispejo k nam,” je lani za medije povedal francoski politik Dupont-Aignan. Čeprav je Koran jasen glede cilja o svetovni prevladi in zasužnjevanju vseh, ki se upirajo islamu, se odgovorni politiki v Franciji z Macronom na čelu še izmikajo soočenju z resno nevarnostjo islamske kolonizacije, ki grozi Franciji.

M. V.