fbpx

“Če bo Donald Trump postal ameriški predsednik, bo mrtev v enem tednu”

Foto: EPA

Donald Trump se je moral že od vsega začetka soočati s hudimi kritikami. V začetku svojega boja za republikansko nominacijo se je soočal s posmehovanjem, nato z žalitvami, sedaj pa so se naboru orožij za diskreditacijo pridružile še grožnje s smrtjo. 

Na političnem shodu v San Diegu, mestu v zvezni državi Kaliforniji, kjer je skoraj 30 odstotkov prebivalcev latinskoameriškega rodu, so izbruhnili hudi protesti, na katerih ni manjkalo žaljivk in zbadljivk na račun nepremičninskega mogotca. “Trump je sin k…e”, “f…š Trumpa,” so sporočali bolj nedolžni plakati v rokah radikalno levičarskih protestnikov.

V rokah enega protestnika se je znašel plakat, na katerem je bilo napisano, da bo Trump mrtev v tednu dni, če bi se primerilo, da bi zmagal na splošnih predsedniških volitvah v novembru. Zraven je še pripisal, da “kartel” ne bo prenašal njegovega s….a.

Beseda “kartel” se verjetno nanaša na mehiškega narko kartele, organizacije za proizvodnjo in tihotapljenje nedovoljenih substanc, navadno kokaina. Pogosto se z besedo “kartel” naslavlja vodstvo Wall Streeta, kjer se nahajajo številne investicijske banke, bogate donatorke predsedniški kampanji Hillary Clinton

Sodelujoči med protestom so divje mahali z mehiškimi zastavami, na najhujši točki protesta pa so proti policiji celo letele steklenice, zaradi česar so policisti aretirali več oseb, piše ameriška spletna stran Breitbart. Protestniki so izdelali tudi lutke Donalda Trumpa, ki so jih nato “pretepli” s palicami, eno izmed lutk pa so celo obglavili. Shod v podporo Donaldu Trump je minil relativno mirno, čeprav so morali policisti s prostorov, kjer je potekal shod, odstraniti tri podpornike demokratičnega socialista Bernieja Sandersa.

Ž.K.