Celotna Poljska postala “posebno gospodarsko območje” z davčnimi spodbudami za vlagatelje

Foto: iStock

Spodnji dom poljskega parlamenta sejm je potrdil zakon, s katerim celotna država postaja posebno gospodarsko območje. Gre za status, ki zagotavlja davčne spodbude tako majhnim kot velikim vlagateljem, poroča poljska tiskovna agencija PAP.

Trenutno ima Poljska 14 posebnih gospodarskih območij, ki pokrivajo 25.000 hektarjev površine oz. 0,08 odstotka celotnega območja države. V skladu z novim zakonom bodo vlagatelji upravičeni do davčnih spodbud glede na lokacijo in naravo investicije ter kakovost delovnih mest, ki bodo z njo nastala. Prednost bodo imele investicije v srednje velikih mestih in manj razvitih regijah.

Zakon naj bi predvsem malim in srednjim podjetjem prihranil težave s selitvijo v posebne gospodarske cone, poudarja poljska vlada. Kot so dodali, so z vzpostavitvijo prvih posebnih gospodarskih območij pred 20 leti želeli pritegniti kapital in ustvarjati delovna mesta, danes pa so cilj zahtevnejše in dobro plačane pozicije.

Ugodnejši pogoji poslovanja bodo lahko podeljeni za obdobje od 10 do 15 let. Z novo zakonodajo želi Poljska ohraniti svojo privlačnost za vlagatelje.

C. Š.

 • xtc

  Čehi,Poljaki in Madžari in še kdo od tam,bodo uspeli zvleči tja jedro EU industrije,tudi s temi ukrepi bo Slovenija še bolj nazadovala.

 • skorpijon93

  poljaki,čehi, madžari tudi muslimanov nimajo, so zelo varne države

 • xtc

  Z rastjo gospodarske moči Višegrajcev,pa bo Bruselj izgubil moč,kajti ravnovesje se bo spremenilo.

  • McBobo

   Gospodarstvo se bo iz zahoda preselilo na srednjo in vzhodno EU.

   • šmentanamuha

    Super, zakaj pa ne?

    • McBobo

     Točno tako, zakaj pa ne.

 • Franc Šink

  Kaj hočemo. Če niso na oblasti komunisti se vse razvija tekoče.

 • Olga_10

  Bravo Poljaki! Tako dela desnica!

  • Burek Burecki

   Samo slovenska desnica ne. Slovenska desnica sere v lasten jusni lonec. Zaradi janeza so bile firme prikrajsane milijonskih poslov kot tudi delavci prikrajsani za sluzbo. Patrija je dober primer. Pa ne mi srat, da ni bil obsojen ter, da ni bilo dokazov. V avstriji so bili pravnomocno obsojeni z istimi dokazi katere so pri nas sodniki iz janezovga zepa zavrnali. To se je zgodilo tudi na finskem…
   Ce janez pride na oblast bo narod se bolj kruha lacen kot sedaj…

   • cosmosjasnovidec

    Kot oseba katera nikoli nima dlake na jeziku in ne govori nasprotno od tistega kar misli ti do neke mere tokrat moram potrditi kar nekaj točnih podatkov v tvojem komentarju.
    Na žalost je res bilo zaprtih kar nekaj velikih firm oziroma tovarn.
    Mariborčani so jezni zaradi propada TAMA prekmurci zaradi MURE in mislim,da tudi PANONIJE nisem siguren vem pa,da jih ogromno Janezu jebe mater zaradi tega kar pa ogromno vpliva tudi na volitveno podporo z teh območij.
    Mene osebno sploh ne zanima kdo bo na volitvah izbran bitno mi je le,da to ne bo spet nekdo od levičarskih tovarišev saj upam,da je tovariš “cmeravec”bil zadnji in je skrajni čas,da zadeve prevzame desnica,če se bo seveda držala tistega kar ponuja in obljublja.
    Naseljevanje kamelotrajbarskih musličev je eden prvih faktorjev katerega je potrebno najprej urediti.
    Iskreno povedano pa jaz več ne verjamem nikomur torej ne enim ne drugim,ker so vedno obljube bile in bodo vsak pa gleda samo za svojo korist in ne za korist državljanov.
    Taka in nič drugačna je dejanska resnica kar je tudi že velikokrat dokazano saj so že na vladi bili kot eni tako drugi pa nekih ravno velikih koristnih razlik razen za njih same ni bilo.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

   • xtc

    Ja Patrija je izvrsten primer kako levaki,ker ne morejo krasti naredijo miljonsko škodo,mednarodno sramoto in narodu pustijo pufe in odplačilo odškodnin po krivem obtoženim.

 • Hun

  Slovenci ne bodo spilal Kitajce k Poljaki k je najcenej delovna sila v EU

  • cosmosjasnovidec

   In kaj hočeš z tem povedati?
   Morda tole,da bi Slovenci morali delati skoraj zastonj kot Kitajci samo za to,da si bo levuharska lopovska golazen še bolj na njihov račun polnila lastne žepe?
   Ali navadni delavci že sedaj ne delajo skoraj zastonj,da je čudež,da sploh preživotarijo čez mesec.
   In naj Slovenci še bolj delajo za balkansko leno drhal katera je vsa na sociali (razen nekoliko normalnih balkancev) in katerim še bo sedaj levuharska golazen v vladi dvignila podpore tako,da se še bolj nihče ne bo spravil delat?
   Se ti sploh zavedaš,da nekateri delavci delajo za cirka 500 eurov na mesec nekateri posamezniki na sociali pa dobijo pomoč eden 700 eurov (poznam kar nekaj takih).
   Ali pa kot tudi poznam družine (mešane Slo-bosna in podobno) v katerih član sploh nima SLO državljanstva (ne vem kako imajo urejeno tole mislim pa,da so se poročili v bosni in drugje).
   So po 4.članska družina starši na sociali otroci šoloobvezni prejemajo še otroške dodatke ter razne ugodnosti od denarnih naprej.
   Starši nenehno vlagajo za neke dodatne pomoči mesečno skupaj naberejo čez dobrih najmanj 1200 eurov samo pomoči (je bosanka razlagala ženi ni pa povedala na kakšen način) potem terjajo za zimsko kurjavo itd.
   Doma poležavajo po cele dneve razen,ko tu in tam gredo na črno kaj fušat,če je dober zaslužek.
   Imajo zelo dober odličen avto (ne bom navajal) poleti si postavijo bazen,otrokoma so takoj kupili tiste neke električne rolke ali nekaj podobnega,ko so komaj prišle ven z dvema rezervnima akumulatorjema ena ta rolka oziroma neka električna deska za vožnjo po asfaltu je pa prišla cirka 520 eurov.Pa,da ne naštevam naprej.
   In sedaj malo premisli preden pišeš take bedarije kaj se v Sloveniji dejansko dogaja.
   Sicer ne vem ali si tudi ti na sociali ali ne mi je popolnoma vseeno,če pa si kje delavec pa si tole vzami za primer,da vlada tudi tebe in tebi podobne čeprav ste na levaški strani jebe v mozek enako kot vse ostale državljane.
   Za njih ste oziroma smo vsi le število na papirju katero jim še zdaleč ni pomembno še najmanj pa zanimivo.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

  • Anton

   ubogi um, ki ni zmožen “videti” dlje od ovinka

   sarkazem press

  • xtc

   Ne mi bomo špilal hlapce Kitajcem zaradi levakov.

 • šmentanamuha

  Tako delajo pametni.

 • garfi

  VSI NA REFERENDUM-DUM DANES !!!
  TO JE DOLŽNOST !!!
  vsi PROTI volišču !!!
  brez upora murgelski udbomafiji ne bo višjih plač in pokojnin

 • lauraas

  Na zahodu ne bo delovne sile kljub migrantom, kajti muslimani in Afričani so lenuhi, večina jih bo na podporah in bo gospodarstvo upadalo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!