fbpx

Cesta prelita s krvjo: V Londonu zabodli najstnika – to je že 60. letošnja žrtev krvavega napada

Foto: iStock

Ponoči se je v vzhodnem Londonu dogajala prava grozljivka. Do smrti so namreč zabodli najstnika, ki je bil na mestu mrtev. Do sedaj niso aretirali še nikogar …

Britanska policija je potrdila, da je v vzhodnem Londonu, natančneje v soseski Forest Gate, ponoči, okrog 22.50 po lokalnem času, umrl 18-letni fant, ki je bil žrtev napada z nožem. Eden izmed uporabnikov Twitterja je razkril, da naj bi eden od policistov “neprofesionalno” izjavil, da je kri “po vsej cesti”. Tiskovni predstavnik policije pa je izjavil, da je bil 18-letnik razglašen za mrtvega na prizorišču napada ob 23.27, več o njegovi smrti bo razkrila obdukcija. “Policijska preiskava je v teku, na tej zgodnji stopnji ni bil aretiran še nihče.” Pozval je tudi morebitne priče in vse druge, ki bi imeli kakršne koli informacije, ki bi pomagale pri preiskavi, naj se zglasijo na policiji.

18-letnik je letošnja že 60. žrtev napada v Londonu. Le nekaj ur pred njim sta umrla mladi očka in ženska v 30-ih, zgolj v razmaku pol ure. Prvi je 26-letni Raul Nicolaie – prav tako je umrl zaradi posledic vbodnih ran. Za seboj je zapustil 6-mesečnega sinčka, ki ga je po pripovedovanjih njegovih prijateljev naravnost oboževal. V Veliko Britanijo je prišel pred petimi leti iz Romunije, poročajo britanski mediji. V njegovem primeru so aretirali žensko, staro okrog 20 let, žrtev pa naj bi poznala.

Nicolaie je bil zaboden ob 18.00 po lokalnem času, le pol ure za njim pa so do smrti, prav tako v Londonu, zabodli še žensko, ki je bila v 30-ih letih. Ženska naj bi umrla na naslovu stalnega prebivališča morilca, so razkrili pretreseni sosedje. Umor se je zgodil v elitni soseski, kjer se cene hiš gibljejo okrog 1,5 milijona evrov.

Grozljiva statistika zabodenih žrtev v Londonu v letu 2018 (vir: Daily Mail):
– januar: 12 mrtvih
– februar: 14 mrtvih
– marec: 23 mrtvih
– april: 9 mrtvih – in smo šele na sredini meseca …

J. G.