fbpx

Chicago zaznamoval krvav konec tedna: Poročajo o vsaj 100 žrtvah streljanja!

Slika enega izmed osumljencev streljanja v Chicagu (Foto: Twitter)

Iz Chicaga poročajo o grozljivi statistiki, zaradi katere zaledeni kri v žilah. Tekom vikenda, ko so v ZDA praznovali očetovski dan, z nadaljevanjem v ponedeljek, je bilo namreč ustreljenih kar 100 ljudi, od tega jih je 14 tragično izgubilo življenje. Prelivanje krvi, ki se je pričelo v petek popoldan, sodeč po številu žrtev, kar ni imelo konca ne kraja. 

Prvo streljanje, ki za žrtev ni bilo usodno, se je po poročanju Chicago Sun-Timesa dogodilo v petek okrog 18:30 ure, ko se je vozilo ustavilo poleg 35-letne ženske. Streljanje se je pričelo in ženska je utrpela strelno rano v ramo, zaradi česar je bila nemudoma odpeljana v bolnišnico na zdravljenje.

Prvi primer usodnega streljanja se je dogodil v petek zvečer, natančneje ob 21:52 uri. V tem incidentu sta bila ustreljena 34-letni in 43-letni moški. Streljanje se je na račun hudih poškodb izkazalo kot usodno za mlajšega moškega. Zadnji primer streljanja, kjer je prišlo do smrtne žrtve, se je dogodil tik po polnoči v ponedeljek zjutraj, ko so se nasilneži v avtu s streljanjem spravili na mimoidoča najstnika, stara 15 in 16 let.

Nasilje ni od včeraj
Do zadnjega primera strelskega napada, ki za žrtev ni bil usoden, je prišlo, ko se je v ponedeljek okrog 12:30 ure 18-letna ženska, vozila po ulicah avenije South Calume. 21. junija je Breitbart News poročal, da je bilo v Chicagu samo do nedelje zjutraj ustreljenih vsaj 56 ljudi. Od tega je umrlo devet žrtev streljanja. Prejšnji vikend je bilo ustreljenih več kot 30 ljudi, dve osebi pa sta izgubili življenje. The Sun Times je poročal, da je v zadnjem tednu maja prišlo do 85 primerov streljanja, življenje pa je izgubilo kar 24 ljudi.

Hana Murn