fbpx

[Video] Kaosu ni videti konca: Že drugo noč zapored streljanje v CHAZ! Vsaj ena oseba ranjena!

Foto: Twitter

V kontroverzni avtonomni coni, ki so jo ustvarili protestniki iz Seattla, že drugo noč zapored poročajo o izbruhu streljanja. Vsaj ena oseba naj bi bila zaradi hudih ran hospitalizirana, policija pa zaenkrat dela na preiskovanju poročil o več strelih. 

“Eno osebo so v nedeljo zvečer po domnevnem streljanju znotraj avtonomne cone Capitol Hill prepeljali v mestno bolnišnico Harborview,” je sporočila policija v Seattlu in dodala, da so policijske sile preučevale nepotrjena poročila o ločenem incidentu, ki je vključeval streljanje na tem območju.

Lokalni mediji, ki se sklicujejo na tiskovnega predstavnika bolnišnice, trdijo, da se je žrtev znašla v “resnem stanju”. Posnetek nadzornih kamer, ki se je znašel na družabnih omrežjih, je pokazal tisti trenutek, ko je izbruhnilo nasilje. Za več kot ducat glasnih pokov se zdi, da gre za strele. Prav tako je bilo mogoče videti ljudi, ki so se po tem razbežali, da bi našli zavetje.

Tudi Shawn Whiting je na kamero ujel incident. Na posnetku, ki ga je v živo predvajal, je mogoče videti, kako hodi po ulici preden zasliši strele. Potem, ko se je uspel umakniti na varno za konkretno barikado, je Whiting svojim gledalcem razložil, da je bilo slišati “veliko strelskih strelov” in klice na pomoč po zdravniški pomoči. Nato je k njemu od zadaj pristopil neznani moški in ga vprašal, ali je oborožen. Whiting je odgovoril, da nima orožja, nato pa mu je bilo v nekem trenutku naročeno, da naj ostane tam, kjer je, in zatrdil, da ni varno, da poskuša zbežati z območja.

Po besedah enega očividca je bil strel posledica streljanja, ki je bilo usmerjeno na protestnike, ki so korakali po mestu. Po incidentu naj bi bil telefon Whitinga domnevno ukraden s strani tako imenovane varnostne službe, ki deluje na tem območju. Enega izmed moških je mogoče slišati, kako vpije: “Zbriši to sranje!”, preden je ta zgrabil telefon. V nadaljevanju je Whiting zatrdil, da so mu telefon vrnili in da je imel lažje telesne poškodbe, vendar je na varnem.

Nasilje je tako zaznamovalo že drugo noč v avtonomnem Capitol Hillu. Ena oseba je bila ubita v zgodnjih jutranjih urah v soboto, druga pa resno ranjena. Protestniki so bili tarča kritike, ker so blokirali policijo, da doseže žrtve. Ne glede na to, pa protestniki oblast obtožujejo, da ta naj ne bi hotela pomagati, poroča Russia Today.

Hana Murn