fbpx

“Coca Cola, končaj z LGBT propagando na Madžarskem!” Coca Cola umaknila plakate, na katerih se objemata moška

Foto: Facebook

Na Madžarskem je Coca Cola po nasprotovanju državljanov umaknila plakate, ki prikazujejo dva moška med objemanjem. Na spletu so v peticiji proti oglaševalski kampanji nasprotniki zbrali prek 40 tisoč podpisov, vodja peticije pa je državljane pozvala k bojkotu Coca Cole.

Na Madžarskem je za veliko razburjenja poskrbela Coca Cola s svojo oglaševalsko kampanjo, v okviru katere je v Budimpešti postavila plakate, ki prikazujejo objemanje dveh moških. Na platformi CitizenGO so državljani po poročanju portala Index.hr sprožili peticijo za umik teh plakatov, v kateri so navedli, da Coca Cola z njimi “promovira homoseksualnost in ogroža moralo javnosti, saj so homoseksualni odnosi v nasprotju z zakoni narave in morale, medtem ko je družina temelj preživetja naroda”. Zbrali so 40.900 podpisov, Coca Cola pa je potem omenjene plakate umaknila.

Državljane je vodja peticije pozvala k bojkotu izdelkov Coca Cole
Čeprav je Coca Cola reklame, ki so zmotile del državljanov, umaknila, je vodja peticije Eszter Zaymus za medije povedala, da njihovo delo še ni zaključeno, saj so se namesto plakatov z dvema moškima zdaj pojavili plakati s sporočilom “ljubezen je ljubezen”. Zaymusova je državljane zdaj pozvala k bojkotu Coca Cole, ki po njenih besedah spodbuja homoseksualnost. Na očitke se je odzval tudi predstavnik Coca Cole, ki je po poročanju CNN dogajanje komentiral: “Kot dolgoletni zagovorniki skupnosti LGBTQI verjamemo, da ima vsak pravico ljubiti osebo, ki si jo izbere. Kampanja, ki trenutno poteka na Madžarskem, odraža te vrednote.”

Foto: Facebook

K bojkotu pozval tudi poslanec Fidesza
Poslanec vladajoče stranke Fidesz Boldog István je ob dogajanju na družbenem omrežju Facebook zapisal: “Dobili smo bitko! Boj in bojkot se nadaljujeta! Coca Cola, končaj z LGBT propagando na Madžarskem!” Stranka Fidesz sicer ni podprla poziva svojega poslanca k bojkotu, sporočili so, da naj se Madžari sami odločijo, ali bodo pili Coca Colo ali ne.

Kot še navaja Index.hr, je predsednik madžarskega parlamenta László Kövér v maju posvojitve otrok s strani istospolnih parov izenačil s pedofilijo, vodja Orbánovega kabineta Gergely Gulyás pa je njegove besede pojasnil takole: “Vzporednice lahko najdemo samo v enem vidiku: v obeh primerih (pedofilije in posvajanj s strani LGBT-parov) interesi otrok ostanejo v ozadju, poudarek je na interesih posvojiteljev, ki so nesposobni imeti lastne otroke.”

Rok Krajnc