fbpx

COVID-19: Nemška kanclerka Angela Merkel v karanteni!

Angela Merkel (Foto: epa)

Nemška kanclerka Angela Merkel se je odločila za samokaranteno na njenem domu, potem, ko je bila v petek v stiku z zdravnikom, pri katerem so kasneje potrdili okužbo z novim koronavirusom. Epidemija se sicer v Nemčiji hitro širi, zato so že sprejeli stroge ukrepe za zajezitev virusa.

Nemška kanclerka Angela Merkel se je odločila za samokaranteno, ki jo bo preživela na svojem domu. Do tega je prišlo po tem, ko je bila v stiku z zdravnikom, pri katerem so kasneje potrdili okužbo z novim koronavirusom. Kot poroča Breitbart, je tiskovni predstavnik nemške vlade Steffen Seibert novinarjem sporočil, da je bila v stiku z zdravnikom v petek, ko je prejela cepivo.

Pandemija se hitro širi tudi v Nemčiji, kjer so zabeležili prek 90 smrtnih žrtev, število okuženih z novim koronavirusom pa je že preseglo 20 tisoč. Merklova je epidemijo opisala kot največji izziv po drugi svetovni vojni in pozvala k skupnemu ukrepanju.

Država je že sprejela tudi stroge ukrepe, med drugim so prepovedana druženja več kot dveh ljudi izven domov in delovnih mest.

Rok Krajnc