Črnska tolpa v JAR vdrla v hišo, pretepla gospodarja, nato pa poslila ženo in dve mladoletni deklici!

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

V Južnoafriški republiki se dogaja pogrom nad belci. Tamkajšnji temnopolti kriminalci ropajo po domovih, pobijajo in posiljujejo, celo mladoletnice, oblasti pa pogosto ostajajo ravnodušne. Napadi na južnoafriške belce niso izjema, ampak stalnica. Eden izmed zadnjih primerov govori o posiljenih sestrah starih 15 in enajst let. Zločin bo na njima pustil dosmrtne posledice. Vse skupaj še najbolj spominja na genocid nad belim prebivalstvom v tej državi. 

Eden zadnjih primerov nasilja domnevno temnopoltih kriminalcev nad belci v Južnoafriški republiki govori o tem, da so prvi vdrli na dom neke družine, zvezali in pretepli gospodarja, zatem pa posilili njegovo ženo in mladoletni hčerki, medtem ko so kradli po hiši. Tragični dogodek se je pripetil v kraju Muldersdrift. Šlo je za moškega starega 73 let. Mesto, v katerem prebiva belska družina se sicer nahaja severno od velemesta Johannesburg, zločin pa se je pripetil ob koncu prejšnjega tedna, poroča news24.

Po navedbah tiskovnega predstavnika policije Constablea Boitumeloa Sehloho, so trije moški, dva med njimi oborožena s pištolami, vdrli v hišo na sobotno noč, ob čemer so moškemu ukazali, da naj se uleže na tla ter mu zvezali roke in noge. Ob tem so zahtevali denar, in ko ga niso mogli najti, so ga napadli ter mu ukradli mobilni telefon. Zatem so si vzeli njegovo 46-letno ženo in mladoletni hčerki stari 15 in enajst let ter jih odpeljali v sosednjo sobo in jih tam posilili.

Sehloho je ob tem še navedel, da so bili posiljevalci stari med 21 in 35 let in so še vedno na prostosti. V splošnem pa je znano, da skupina oboroženih moških terorizira prebivalce kraja Muldersdrift in okoliška naselja. Do kriminala prihaja tudi v krajih: Zwartkop, Nooitgedacht in Beyers Naudé. Kriminalna dejanja v teh krajih naj bi izvajalo med tri in šest kriminalcev oboroženih s strelnim orožjem. V vseh navedenih primerih so osumljenci s silo vdrli v domove svojih žrtev. Med zločini so navedeni ropi in napadi na spolno nedotakljivost.

Člane skupnosti se ob tem poziva, da naj bodo oprezni in poskrbijo za varnost svojih domov, še posebej pa naj bodo previdni med 19. uro in 4. uro, predvsem pa obvestijo oblasti, če bi opazili kaj sumljivega. Poveljnik policijske postaje v Muldersdriftu, sicer podpolkovnik Mankontsho Setlhare pa je obsodil dejanja napadalcev.

Ob tem je pozval lokalno skupnost, da naj prijavi kriminal v svoji okolici policiji, s čimer naj bi policiji pomagali ter izpostavil informacije, ki se nanašajo na ljudi, ki kupujejo ukradene dobrine in glede tistih, ki kradejo. Setlhare ob tem poudarja, da ne bodo počivali, in da lahko skupaj svojo državo naredijo bolj varno. 

Pred časom pa smo že poročali, da je južnoafriški predsednik Cyril Ramaphosa dejal, da mora vladajoči Afriški nacionalni kongres izpeljati parlamentarni postopek, da bodo lahko v ustavo vključili amandma, ki bi omogočal odvzem zemljišč brez nadomestila. Ramaphosa se je ob izvolitvi namreč zaobljubil, da bo zemljišča, ki jih imajo v lasti beli kmetje že od leta 1600, vrnil nazaj črnim prebivalcem.

Domen Mezeg