fbpx

Danska ministrica pozvala muslimane, naj si v času ramadana vzamejo dopust: “Nevarni ste za celo družbo!”

Inger Stojberg (Foto: epa)

Danska ministrica za migracije Inger Stojberg je muslimane pozvala, naj si v času ramadana vzamejo dopust, ker je odrekanje hrani in pijači lahko nevarno za celotno družbo.

“Pozivam vse muslimane, ki se postijo v času ramadana, da si vzamejo dopust ter se tako izognejo škodljivim posledicam za preostalo dansko prebivalstvo,” je zapisala Inger Stojberg v svoji kolumni. Vprašala se je tudi, ali je “spoštovanje 1.400 let starih pravil islama v skladu s trgom dela na Danskem leta 2018”.

Stojbergova je zapisala, da “se boji, da bi post med ramadanom lahko ogrozil varnost in produktivnost državljanov”, in kot primer navedla voznike avtobusov, ki niti ne jedo niti ne pijejo več kot deset ur na dan. “To je lahko nevarno za celotno družbo.”

V obdobju ramadana lahko muslimani jedo, pijejo in imajo spolne odnose samo med sončnim zahodom ter vzhodom. (Foto: epa)

Stojbergova je že nekaj časa tarča kritik, predvsem zaradi uvedbe strogega zakona o priseljevanju iz leta 2016, s katerim je policija dobila pooblastila za zaplembo premoženja migrantov, poroča hrvaški Index. Ob sprejetju zakona je na svojem Facebook profilu objavila fotografijo s torto, ob kateri je zapisala, da je sedaj priložnost za praznovanje 50. člena, ki so ga zaostrili.

M. S.