Dekletu na Švedskem v šoli dolga leta grozili s posilstvom, jo poniževali, žalili in slačili pred razredom, vse zato, ker ni bila “dovolj muslimanska”

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Mestne oblasti v Malmöju morajo dekletu, ki so ji sošolci zaradi njene nemuslimanskosti grozili s skupinskim posilstvom in jo zmerjali s cipo, plačati odškodnino v višini dva tisoč evrov. Ni znano, ali bodo za svoja dejanja morali odgovarjati tudi mladoletni muslimani oziroma njihovi starši.

Dekle, ki je bila izpostavljena vsakodnevnim grožnjam s posilstvom, so sošolci obkladali z žaljivkami in jo zmerjali s cipo, medtem ko so vlekli hlače z nje, je po poročanju Voice of Europe povedal dekletov oče – vse to zato, ker ni “bila dovolj muslimanska”.

Spolno nasilje se je na Švedskem že pred časom z ulic razširilo tudi v osnovne šole. Starši opozarjajo, da so med spolno nadlegovanimi in fizično zlorabljanimi tudi otroci, stari šest let. Vse to se dogaja med šolskimi urami.

Eden od očetov je povedal, kako so njegovo hčerko več let nadlegovali, jo žalili in ji grozili s posilstvom. “Fantje so ji grozili s posilstvom in ji govorili, da jo bodo njihovi očetje ‘pof*kali’, in jo zmerjali s kurbo.” Poleg tega so jo spraševali, katere vere je. Dekle po pričevanju njenega očeta ni bila dovolj muslimanska, zaradi česar so jo v šoli napadali.

Šola dopustila maltretiranje med učenci
Šola, ki je vedela za maltretiranje, fizičnega, psihičnega in spolnega nasilja ni obravnavala kot nekaj resnega. Varuh za človekove pravice je skupaj z organizacijo Malmö proti diskriminaciji izpostavil nepravilnosti mestne uprave pri preiskavi teh dogodkov.

Zaradi pogoditve mora mestna občina dekletu izplačati dva tisoč evrov odškodnine. Dekle zdaj obiskuje drugo šolo v Malmöju. Ni znano, ali so bili uvedeni kakršnikoli postopki proti sošolcem, ki so jo dolga leta tako grozovito maltretirali. Vsekakor pa je sramotno, da bo dekle dobilo komaj dva tisoč evrov za travme, ki so zagotovo nastale kot posledica vsakodnevnih poniževanj, groženj, napadov in žalitev.

Ivan Šokić

 • gujdek

  Na Švedskem so se v zvezi s tem problemom kompetentni obnašali daleč preveč indolentno, pri nas pa bi ob takem dogodku (enkratne narave) over reagirali do skrajnosti, a ne zato, da bi deklici pomagali, temveč zato, da bi v javnosti opravičili obstoj svojih daleč preštevilnih in polnomastno plačanih službic. To pa je druga stran medalje…

  • Matt von Glanz

   Taksnega dogajanja, kolikor vem, pri nas še ni bilo oz se ni bil medijsko pokrit. Ce ni bil medijsko pokrit, dandanes pomeni, da oblasti niso reagirale. Zato esencialno ne vemo, kako bi se v teh okoliscinah odzvale. Verjetno tujelizunsko in nekarakterno.

 • Franc Šink

  Nekaj me moti. Dolga leta? prosim za malo matematike.

 • janko

  Konec bo zahodne, krščanske kulture, na švedski način – vse razvite države prevzemajo mohamedanci!

  • BorisDe

   Don’t worry janko, obstajajo tudi države, ki znajo z njimi pa so jih kristjani sami demonizirali in se spoprijateljili z mohamedanci zaradi geostrateških/političnih interesov proti tem “kristjanom”. No, ne bom o tem govoril in dolgovezil, ampak JA obstajajo države, ki bodo mohamedance poslale nazaj iz EU (saj EU ni muslimanska tvorba) in zraven njih bomo uničili tudi te multi-kulti neoliberalne globalistične sprijene pošasti, ki so jim pustili prosto pot v EU. Češka, Slovaška, Poljska, Madžarska, Avstrija se prebujajo, čas je, da se Slovenija zbudi.

   • Zgornji

    AAAAAAAMEEEEEEENNNNNNN !!! ! !!!

    • ttz

     zgornji in đuro, verjetno “mislita” , da posiljevalci sprašujejo o verskem prepričanju. Ja in še Djuro upa da je kot “ateist” zbujen :-(

   • Djuro Sumar

    Slovenija se je že davno zbudila, ateistov nas je že blizu 30%, verniki pa se pobijate med seboj.

    • BorisDe

     Naj se te ateisti vprašajo, kdo jim je omogočil boljše in naprednejše življenje, njihovi predniki so bili namreč v 100% primeru (če so beli in na tlu EU zelo dolgo) kristjani. Torej vsi te “ateisti” so njihovi potomci in v načelu bi morali zagovarjati tradicionalne kristjane, ne pa da podpirajo invazijo multi-kulti džihijev skupaj z njihovo “odprto logiko”. Poserjem se takemu v usta, a se je zato njihov dedi boril, da jim na koncu vnuki pustijo šeriat in vahabite v EU? No to je moje vprašanje za te idiote. Nimam nič proti “ateistom”, če so le te ateisti obdržali zdrav razum in da vedo svoje korenine ter kje je “meja”.

     • Djuro Sumar

      Farji niso znali drugega, kot izkoriščati svoje ovce in graditi cerkve, katerih sedaj 80% sameva, ker jih nihče ne rabi. Več bi storili, če bi tisti denar porabili za boljše življenje svojih ovčic. Ampak oni ne znajo drugega kot izkoriščati narod in posiljevati otroke.

     • BorisDe

      Pač si se lotil tega “versko”, jaz pa ti govorim, da so tvoji predniki nekoč verjeli tem farjem in ti omogočili boljše življenje ter ti dali prihodnost in določili nek standard oz. kodeks katerega se moraš držati v življenju, da deluješ v nekem okviru sprejemljivih norm za okolico, ki ga narekuje naša bela EU kultura. Vračaš jim tako, da ne spoštuješ svoje prednike “zavedene ali ne” z versko ideologijo. Kaj bi lahko storili bolje bi sigurno storili, takrat za boljše niso vedeli in so v religiji videli najboljše kot nekakšno vzpodbudo in upanje. Noben tebe ne obsoja, če si “ateist”, ampak grozno je ko vidim ali slišim, da “ateisti” ne spoštujejo odločitve in verske pripadnosti svojih prednikov nekoč iz katerih so nastali ter se potem spuščajo v nekakšno filozofijo “zakaj je to slabo”, slabše od “šeriata” sigurno ni, proti kateremu so se oni bojevali. Je tako? Jaz tudi nisem preveč veren, ampak SPOŠTUJEM odločitve mojih prednikov, nastal sem od njih. Malo spoštovanja bi lahko pokazal. Če nek kreten pedofil posiljuje otroke, je to pač “en oz. nekdo”, važno je da to niso bili nekateri od tvojih prednikov ali pa družine. Zakaj bi metali vse v isti koš in rekli “ehh vsi verniki so zavedeni kot ovčice” in se delati pametne v smislu “jaz sem ateist in nisem zaveden” ter s tem narcisoidno sebe vzdigovali kot “boljše”. Boljši te je naredil nekoč, kaj je on bil in v kaj je verjel je pa odvisno od posameznika. V nekaj je verjel, če te je ven spravil in te odhranil v takšnega velikega “ateista”, ki ima na voljo v modernem času več izbir (oni takrat brez tv-ja in interneta in pa brez informacij jih niso imeli veliko). No toliko o tem kar sem hotel povedati. Upam da me razumeš.

     • Djuro Sumar

      Razumem kaj želiš povedati, ampak na tvojo pobožnjakarsko filozofijo ne pristajam. Svet se spreminja in napreduje in tisto, kar je bilo v nekih časih sprejemljivo danes več ni. Prav uporniki proti obstoječim normam, ženejo svet naprej. Na vzhodu tega uporništva ni bilo in zato imajo še vedno “šeriat”
      Kar se mojih prednikov tiče, pa so bili vedno napredni in uporni.

     • BorisDe

      Uporniki proti obstoječim normam gredo tako daleč naprej …v obscene in sprijene zadeve, da bodo kmalu trdili da je sado-mazo in nekrofilija ter zoofilija “normalno” ter “dober odklon od norme!” in da so “2očka 2mamice” super itd. <– Tudi napredni vedo kje je meja in spoštujejo tisto dobro normo od prej, ne pa da menjamo vse norme in kasneje nekatere gredo iz pozitivne k slabši. Nisem "pobožnjaški", spoštujem pa zelo dobre norme, ki so jih pobožnjaški sprejeli, saj niso v konfliktu z mojimi moralnimi vrednotami/tradicionalnimi načeli in niso v konfliktu z naravnimi normami.

     • Djuro Sumar

      Aha, ti se pogovarjaš o sexu. Očitno je zate pobožnjakar sprejemljiv le misijonarski položaj.
      Jaz mislim na napredek v družbi kot celoti.

 • samsara

  Opisano gre vse v sklop “obogatitev in oplemenitenja” družbe, kakršno neutrudno prinašajo in uveljavljajo tujerodni divjaki, do katerih levičarske vlade izkazujejo tako neizmerno naklonjenost medtem, ko jih permanentno uvažajo na vse mogoče načine in z najraznovrstnejšimi sredstvi, tudi vojaškimi.
  Vse opisamo si želijo v njihovih državah vsi levičarski oblastniki, podli in patološko pohlepni veleizdajalci, enaki tistim, ki jih uvažajo.

 • xtc

  Moralo bi biti 200000 ,ki bi jih morali plačati Ravnatelj,učitelji ,ki so to dopuščali in starši mulcev ,ki so to počeli.

 • garfi

  SI SLOVENIJA LAHKO PRIVOŠČI MUSLIMANSKO DRŽAVO V NAŠI DRŽAVI ???!!!
  Thrown Out Of Sydney No Go Zone
  https://www.youtube.com/watch?v=LqY4Z1fTrMc
  bezobrazni leWiČĆarji press

 • Caetano

  Islamisti vzgajajo otroke v jihadiste in seriatarje. Tega sploh ne bi smeli dovoliti. Sadovi so vidni in opisani v clanku. Pa se hujse stvari se dogajajo. Vceraj je npr. palestinski najstnik do smrti zabodel Juda, druzinskega oceta. Hotel jih je ubiti se vec, vendar je bil pri tem sam ustreljen.

 • Olga2345

  Rdečo šlemarco pa bolj skrbijo tujerodni divjaki in njihov dostop do “azila”…Saj vemo Indija, Pakistan, Maroko…vsi so v vojni po njenem…

 • šmentanamuha

  2.000 Eur? A ne manjka mogoče kakšna ničla?

  • Vince Blake

   Ja, to sem se tudi jaz najprej vprašal. Toliko in še več dobiš, če samo nekomu rečeš da je tele in te ta toži, za dolgotrajno verbalno in kot sem prebral tudi fizično nasilje pa samo 2000 €?

 • Waltter

  Kot prvo je foter konj mati pa kobila.. da otroka pustis par let da ga maltretirajo?? Sicer je pa tu se EU sodisce ki bo dosodilo malo vecjo odskodnino. Prvo pa stariga enih 20 x prek hrbta z bicem bedaka, namesto da bi jo prepisal v prvem trenutku… Za svede in njihovo sodisce pa clovek tako ali tako nima vec besed, saj nasi so nasploh enaki. Italjani pa tudi niso nic boljsi kak dolgo so meli onega zaprtega in poslali nazaj v slo pol leta?

 • Djuro Sumar

  Saj pravim, da je NOVA24TV slovenska Al Jazeera.

 • Kam gre ta svet,če bo šlo tako naprej,kristjanov ne bo več,ker bodo vse uničili