fbpx

Švedski Malmö: v problematične predele mesta pošta iz varnostnih razlogov ne bo več dostavljala!

Foto: iStock

Švedska pošta PostNord se je iz varnostnih razlogov odločila, da ne bo več razvažala paketov v določene dele tretjega največjega mesta na Švedskem, Malmö. Za švedski časopis SVT so izjavili, da ne želijo tvegati ropov v predelih mesta, ki veljajo za še posebej nevarne. 

Sylvia Ziegler je pred kratkim čakala na dostavo paketov s strani PostNorda. Toda ti nikoli niso bili dostavljeni na njen naslov v soseski Augustenborg v mestu Malmö, ki se nahaja blizu problematičnega multikulturnega predela Seved.

Tveganje naj bi bilo preveliko
“Vsi nismo kriminalci,” jezno komentira Zieglerjeva in ob tem sprašuje, če bo sedaj sledil tudi ukrep, da v problematične predele ne bodo več pripeljali rešilci v primeru srčnega napada? Regionalna direktorica PostNorda Anita Nilsson pravi, da je tveganje voznika s paketom večje kot pri poštarju. Gre za ropanje in napad, poudarja in dodaja, da ima varnostno in zdravstveno odgovornost.

Foto: Twitter

Zieglerjeva  še naprej ostaja razburjena, ker ni deležna dostopa do storitev kot vsi drugi državljani, in to samo zaradi lokacije, kjer živi. “PostNord naj zaposli varnostnike, da reši situacijo,” odgovarja Zieglerjeva.

N. Ž.