Deklica, ki so jo iz krempljev džihadistov odkupili za 100 tisoč dolarjev

Tržnica s spolnimi sužnjami (foto: Twitter)

Svet je šokirala neverjetno žalostna zgodba 14-letne sirske deklice Miriam Tale, ki je več kot leto dni preživljala pekel kot seksualna sužnja borcev Islamske države. Denar za njen odkup in osvoboditev je zbrala asirska skupnost.

Deklica Miriam Tale je trenutno v zelo težkem psihičnem stanju in se nahaja v krščanskem centru, kjer čaka, da jo pripeljejo v Nemčijo, poroča Večernji list.

Predsednik asirskega kulturnega društva v Saarlouisu Charli Kanoun je dejal, da so za Miriam plačali odkupnino v višini 100 tisoč ameriških dolarjev. Na žalost pa jim ni uspelo rešiti 17-letne Carolin Shamoun in to kljub temu, da so jim za njeno izpustitev ponudili dvakrat več denarja. Carolin so islamisti prodali za spolno sužnjo, kasneje pa se je morala poročiti z enim od borcev samooklicane Islamske države.

Zasužnjene in spolno izkoriščane
Žalostne zgodbe teh deklet so samo kaplja v morju vseh zgodb krščanskih in jazidskih najstnic in žena, ki so jih pripadniki IS po osvajanju mest v Iraku in Siriji zasužnjili in spolno izkoriščali. Po fatvi njihovega kallifa Abu Bakr al- Baghdadija so vsem, ki posiljujejo nemuslimanke, odprta vrata do raja.

Miriam in njen brat Bassel sta bila med več kot 200 asirskimi kristjani, ki so jih pripadniki IS zadržali v mestu Raka. Miriam, ki jo je te dni pričakala cela vas, je še vedno v velikem strahu in se še vedno ne upa z glave  sneti burke, v nošenje katere so jo prisilili skrajneži, prav tako pa je tudi v zelo težkem psihičnem stanju.

Čaka na nujno psihološko pomoč
Trenutno se Miriam nahaja v krščanskem centru, kjer molči in ne komunicira z ljudmi, zato potrebuje nujno psihološko pomoč, ki je trenutno ne more dobiti. V centru se sedaj trudijo, da bi jo skupaj z njeno družino čim prej spravili v Nemčijo.

V asirskem centru pa že zbirajo denar za 43 deklet, ki so jih zasužnjili islamski skrajneži, in jih imajo namen odkupiti, takoj ko ga bodo zbrali dovolj.

M. P.