Vodnik za posiljevanje: 27 pravil ISIS, kako kaznovati spolne sužnje

Tržnica s spolnimi sužnjami (foto: Twitter)

Islamska država (IS) je pred nekaj dnevi izdala vodnik za posiljevanje oziroma priročnik, kako naj njihovi borci ujamejo, ponižajo, posilijo in kaznujejo svoje spolne sužnje. V navodilih je zapisanih 27 pravil, med drugim tudi napotki pri preprodaji in nakupovanju žensk za spolne sužnje.

Napotki, določeni z vprašanji in odgovori, pojasnjujejo, kako ujeti in ponižati mlade ženske in deklice, ki še niso v puberteti. Takšno vedenje utemeljujejo skozi izkrivljeno interpretacijo islamskega prava. Vztrajajo namreč, da je sprejemljivo imeti spolne odnose z nemuslimanskimi sužnjami, vključno z mladimi dekleti, in da jih je dovoljeno pretepati in prodajati.

Če ženska ni devica, “mora biti njena maternica očiščena”
Brošuro je izdal Oddelek za raziskave in fatvo Islamske države, objavljena pa je bila na Twitter profilu, ki je namenjen propagandi IS. Predvideva se, da je nastala kot odgovor na obtožbe, da je IS ugrabil in zasužnjil več kot 2500 jazidskih žensk v Siriji in Iraku. Na seznamu, ki ga je objavil Džihad, je med drugim tudi trditev, da je al-sabi (suženjstvo) v primeru “nevernih” žensk upravičeno.

“Dovoljeno je imeti spolni odnos z ujetnicami … ki jih upravičeno posedujejo.” Če ženska ni devica, je še zapisano na seznamu, “mora biti njena maternica očiščena” pred seksom.

V primeru smrti lastnika se sužnje razdeli kot vso drugo njegovo lastnino
V strašljivem priročniku je zapisano, da so spolni odnosi z dekletom, ki še ni v puberteti, dovoljeni, “če je ona primerna za spolni odnos”. Še eno pravilo se glasi: “Dovoljeno je kupiti, prodati ali podariti ujetnice in sužnje, ker so le lastnina, ki jo je mogoče odstraniti.”

Tržnica s spolnimi sužnjami, Iran. Foto: Twitter

Tržnica s spolnimi sužnjami, Irak. Foto: Twitter

V srhljivem dokumentu je zapisano tudi, da je sprejemljivo ločevanje matere od otroka z nakupom ali prodajo – ampak šele po puberteti, ko je otrok “odrasel in zrel”.

Če lastnik sužnje umre, “se ujetnice razdeli kot del njegove zapuščine, tako kot so razdeljeni vsi drugi deli njegove zapuščine”.

Seznam dovoljuje darb ta’deeb (vzgojno pretepanje), vendar pojasnjuje, da je pretepanje kot mučenje ali pretepanje za užitek prepovedano. Zlovešče dodaja, da je “eden najhujših grehov”, če sužnja od svojega gospodarja zbeži in da “jo je treba opomniti na tak način, da se odvrne druge, da bi storile enako”.

Za privabljanje mladeničev med borce jim prodajo žensko za 10 dolarjev
Na posnetku so prikazani borci Islamske države, kako se veselijo, saj je ta dan odprta tržnica za spolne sužnje. Borec na posnetku pravi, da si bo vzel, kar je njegova nagrada za zvestobo Alahu.

Tržnica s spolnimi sužnjami, Iran. Foto: Twitter

Tržnica s spolnimi sužnjami, Irak. Foto: Twitter

Na tržnici lahko islamski borec kupi svojo spolno sužnjo ali jo celo zamenja za zavojček cigaret. Cene so zelo različne, začnejo pa se pri 10 dolarjih. Na ta način poskušajo mlade moške pritegniti v vrste borcev, kjer jim ponujajo več spolnih suženj za vsakodnevno rabo. Sužnja potem postane njihova lastnina in na ta način lahko z njo svobodno trgujejo na trgu.

Majhne deklice sicer na trgu stanejo tudi do štirikrat več kot odrasle.

M. K., A. D.