fbpx

Dijakinjam prepovedali nošenje kril v šoli, da bi zaščitili njihovo spodobnost, v resnici gre za napad ideologije spola

Slika je simbolična (vir: twitter)

Srednja šola v Angliji je prepovedala nošenje krila, da bi “zaščitila spodobnost deklet”. Šola naj bi se bala, da bi fantje na novem steklenem stopnišču radi pogledovali pod krila dekletom. Nasprotniki prepovedi opozarjajo, da gre v resnici za poskus izrivanja dekliške identitete in nasilen poskus uvajanja nepotrebne enakosti spolov, saj profesorice v šoli še vedno hodijo po istem steklenem stopnišču v krilih.

Dijakinjam srednje šole Stowmarket v Suffolku v Angliji so zapovedali nošenje hlač. Uradni razlog naj bi bilo novo stekleno stopnišče, zaradi katerega se vodstvo šole boji, da bodo fantje dekletom gledali pod krila.

Ravnatelj Dave Lee-Allan je, kot poroča Breitbart, povedal, da je nova uniforma, ki od dijakinj zahteva nošenje hlač, “bolj praktična”. A tem izgovorom ne verjamejo starši dijakinj, ki so prepričani, da želi šola uvesti obvezno nošenje hlač za deklice zato, da bi njihove otroke posiljevali s spolno nevtralnostjo.

Prepoved kril zaradi transspolnikov
“Če bi bilo to res zaradi steklenih stopnic, zakaj potem profesorice še vedno nosijo krila?” se je spraševal eden od staršev, ki je želel ostati anonimen. “Nihče ne verjame tem traparijam,” je dodal in pojasnil, da so medtem, ko sindikat ščiti profesorje, dijaki prepuščeni na milost in nemilost aktivistom ideologije spola.

Srednja šola v Stowmarketu je zgolj zadnja, ki je uvedla to spremembo. V Veliki Britaniji so namreč obvezne uniforme v šoli. A zdaj vse več šol ukinja krila za deklice in uvaja izključno hlače, zato da bi se prilagodili vokalni manjšini – posameznikom, ki se identificirajo kot transspolniki.

A to še ni vse, po letu 2020 bodo vsi otroci v Veliki Britaniji morali imeti učne ure, posvečene spolni izobrazbi in izobraževanju o razmerjih, kar bo vključevalo tudi raziskovanje pojmov, kot je transspolnost.

Ivan Šokić