Disneyjeva LGBT agenda: Najmanj 50 odstotkov likov mora biti LGBT ali rasna manjšina

V javnost so prišli posnetki z internega sestanka Disneyjevih zaposlenih o sprejetju zakona, ki je prepovedal LGBT indoktrinacijo v vrtcih in osnovnih šolah v Floridi. Na sestanku so vodilni v Disneyju priznali, da nasprotujejo takemu zakonu, ravno tako pa si v svojem delu prizadevajo za čim več, govora je bilo celo o najmanj 50 odstotkih likov v zgodbah, ki bodo spadali v LGBT ali manjšine.

Iz posnetkov internega sestanka zaposlenih pri Disneyju, ki jih je uspel dobiti novinar City Journala Christopher F. Rufo, je razvidno, da Disney še zdaleč ni več otrokom prijazno podjetje, temveč si zaposleni prizadevajo, da bi najmlajše v kar največji meri izpostavili indoktrinaciji v LGBT kult.

Disneyjeva izvršna producentka Latoya Raveneau je tako priznala, da so ji sodelavci v manjših studiih zatrjevali, da v studiu, kot je Disney, ne bo mogla implementirati njeno “ne tako skrito homoseksualno agendo”, kar pa se je po trditvah Raveneaujeve izkazalo za neresnično. Bilo je ravno nasprotno.

“Moja izkušnja je bila v celoti nasprotna od tistega, kar sem slišala. V mojem malem žepku ponosne Disney družine na TVA so bili voditelji oddaj izjemno razumevajoči,” je povedala Raveneaujeva. Meredith Roberts in naše vodstvo tam je toplo sprejelo mojo ne tako skrivno homoseksualno agendo.”

Vsaj 50 odstotkov likov mora biti LGBT ali manjšin

Robertsova je podpredsednica Television Animation Disney Channels. Pod njeno okrilje spadajo vse risanke, ki jih Disney naredi za male ekrane in so jim otroci izpostavljeni vsak dan na televiziji. “Ves ta momentum mi je dal občutek, da se ne rabim bati, ker se ta dva lika poljubljata v ozadju. Kjerkoli je bilo možno sem dodajala neheteroseksualnost,” je vsa navdušena razlagala Raveneaujeva.

Predsednica Disney General Entertainment Karey Burke je priznala, da čuti, da “kot mati enega transspolnega otroka in enega panseksualnega otroka” mora govoriti v imenu celotne abecede LGBTQIA. Na mestu je vprašanje, kako je otrok lahko sploh vedel za transspolnost, in kako je lahko drugi otrok definiral, da ga privlačijo druge osebe ne glede na biološki spol izmišljeni spol ali pa spolno identiteto.  Burkova si je zato sama za cilj zadala, da se število likov LGBT in rasnih manjšin poveča na vsaj 50 odstotkov v zgodbah, ki ciljajo na otroke. “V bodoče se bomo še bolj osredotočili na to,” je obljubila Burkova. Pri tem je Burkova od ganjenosti spustila solzo.

Koordinator produkcije pri Disneyju Allen March je medtem izpostavil, da je njegova skupina predana “raziskovanju kvir zgodb” in je za namene zagotavljanja zadostnega števila “neheteroseksualnih likov”, “kanonskih transspolnih likov” in “kanonskih biseksulanih likov” oblikovala poseben sledilnik. March del na področju televizijske animacije. Kot enega od primerov, kjer so na vsakem koraku vrivali LGBT zgodbe v risanke je izpostavil risanko Moon Girl, ki se bo v letu 2022 predvajala na Disney televizijskem kanalu. Za namene “normalizacije” vse LGBT vsebine so naslovno Moon Girl z izvirnih 9 let postarali na 13.

Ivan Šokić