fbpx

Dno kampanje v ZDA: Pop zvezdnica v zameno za glas Clintonovi ponuja spolne usluge

Foto: epa. Slika je simbolična.

Da se ameriška predsedniška tekma zaostruje, je čutiti na vsakem koraku; slavni prebivalci ZDA v zadnjih dneh pred volitvami, ki bodo 8. novembra, ne skoparijo s svojimi napovedmi in nasveti, kdo bo zmagal in koga voliti. Ena takšnih je tudi Madonna, 58-letna popikona, ki velja za zagrizeno podpornico demokratske kandidatke Hillary Clinton. Na torkovem koncertu v New Yorku je k njeni izvolitvi napeljevala svoje moške oboževalce, ob tem pa več kot očitno prestopila mejo dobrega okusa; v zameno za glas Clintonovi ponuja kar spolne usluge!

“Če boste volili Hillary Clinton, vam ga bom p*vlekla. Pri tem sem zelo dobra. Nisem neumna, ne pustim se izkoriščati, toda pri tem si res vzamem čas, gledam vas v oči in tudi pogoltnem,” je zbrani publiki v dvorani Madison Square Garden na Manhattnu obljubljala Madonna, poroča Breitbart. Pevka je sicer na odru napovedala glavno gostjo večera, med demokrati vse bolj priljubljeno komedijantko Amy Schumer, ki je “zablestela” pred slabim tednom na nastopu v Tampi na Floridi, kjer je republikanskega predsedniškega kandidata, Donalda Trumpa, žaljivo označila za “oranžno pošast”.

Gledalci izžvižgali nastop Schumerjeve na Floridi
Schumerjeva je tedaj naletela na izjemno negativen odziv publike v Amalie Areni, saj se večinsko republikansko opredeljenim gledalcem njena šala ni zdela smešna in so protestno zapustili dvorano. Številni so ji glasno oporekali in prekinjali njen žaljiv govor, zato je od varnostnikov zahtevala, da omenjene obiskovalce nasilno odstranijo. In čeprav so tudi številni mediji na Floridi obsodili njeno ravnanje, Schumerjeva še ima svoje oboževalce, med katerimi je očitno tudi Madonna.

Ko je pevka Schumejevo povabila na oder, je ta najprej prebrala cinično napisano opravičilo, v katerem se iz republikanskih volilcev še naprej norčuje: “Draga Tampa, žal mi je, ker me nisi hotela. Kako sem si sploh upala pomisliti, da lahko med svojim nastopom povem, kaj si mislim o predsedniških kandidatih in volitvah, kar je glavna tema v tej državi? Kako sem si drznila odpreti miren pogovor z ljudmi, ki imajo drugačne politične poglede? Želim da veste, da grem takoj po tem nastopu na kliniko za odvajanje!” Komedijantka je seveda požela aplavz Madonne in večinoma demokratskih podpornikov, ki so bili v dvorani.

Madonna septembra obljubljala tudi “striptiz”
Ni prvič, da je Madonna ameriško predsedniško tekmo napeljevala na seks: septembra je skupaj s pevko Katy Perry svojim oboževalcem obljubljala, da bo na odru pozirala gola, če novembra volijo Clintonovo. Njeno početje že dlje časa buri duhove med Američani; kraljica popa, kot je njen popularni naziv zadnja tri desetletja, bi morala biti zgled milijonom mladih poslušalcev po ZDA in svetu, a je vse prej kot to.

Ob tem ne čudi, da ji popularnost še naprej pada; med občinstvom je vse manj relevantna, njen zadnji studijski album Rebel Heart je povsem pogorel, živi od prepevanja starih hitov. Kritiki ji očitajo, da poizkuša ostati aktualna s podobnimi škandali, katerih je sicer polna celotna njena kariera, a očitno tudi to ne pomaga več. 58-letnica, ki se ne obnaša svojim letom primerno in se ji je več kot očitno skisalo (največje radijske postaje njeno glasbo ignorirajo že vse od leta 2003, ko je v pesmi American Life žalila predsednika Busha in celoten narod), ljudi preprosto ne zanima več.

L.S.