fbpx

Dokaz, da ne želijo le preživetja, temveč lagodno življenje na vaše stroške: Ilegalni migranti zahtevali klimatizirane sobe in televizijske programe, da bodo lahko cele dneve gledali nogomet!

Foto: epa

Iz migrantskega centra San Paolo v Vicenzi poročajo, da so afriški migranti zahtevali poseben športni program na televiziji. “Ja, prosili smo za Sky, da bi lahko gledali tekme,” je dejal eden izmed Nigerijcev.

Bi radi vedeli, ali je novica o tem, da so azilanti v Vicenzi zahtevali satelitski Sky Sports kanal, resnična? Prosilci za azil so potrdili, da so med protesti res zahtevali Sky – in ne samo to! Novinarji so ugotovili, da je bila v tem azilnem centru naročnina na satelit že na voljo, pa je bila v drugi polovici julija preklicana.

Vse za vaš denar
3. avgusta so prosilci za azil v protestu zahtevali osebne izkaznice, dokumente, boljše pogoje, klimo, boljšo hrano in celo Sky. 6. avgusta je okoli 15 Nigerijcev in subsaharcev odšlo na policijsko postajo s seznamov zahtev. Pritoževali so se zaradi hrane, osebnih izkaznic in med zahtevami se je spet znašla zahteva po programu Sky, da bi lahko gledali nogometne tekme.

V italijanskih medijih se je razplamtela prava vojna, ali zgodba o Skyju res drži ali ne, toda ko so novinarji Il Giornala o tem vprašali migrante, so ti živahno pritrjevali …

Demokracija