fbpx

Dokumenti razkrivajo: Kitajska je pridobivala in testirala koronaviruse v vuhanskem laboratoriju!

Foto: Wuhan Institute of Virology

Dokumenti, ki jih je pridobil Daily Mail razkrivajo, kako je Kitajska pridobivala koronaviruse in na Inštitutu za virologijo v Vuhanu izvajala eksperimente z njimi. Samo v eni jami v provinci Junan so pri vzorčenju pri netopirjih pridobili različne koronaviruse. Kot so ugotovili indijski raziskovalci, bi bil novi koronavirus lahko umetno ustvarjen v laboratoriju, še pred tem pa so nekateri strokovnjaki svarili pred eksperimenti, ki predstavljajo nenaravno tveganje. Eksperimente s koronavirusiv Vuhanu so sofinancirale tudi ZDA v času predsednika Baracka Obame.

V zadnjih mesecih je Kitajska trdila, da novi koronavirus SARS-CoV-2 izvira iz umazane tržnice v Vuhanu, a mnogi so v to dvomili in dokumenti, ki jih je pridobil Daily Mail zdaj potrjujejo, da je komunistična Kitajska na Inštitutu za virologijo v Vuhanu izvajala eksperimente s koronavirusi, med drugim na netopirjih.

Študija iz leta 2017 med drugim razkriva, da so odkrili bogat genski nabor pri koronavirusih povezanih s SARS pri netopirjih. Netopirje so ujeli v jami v provinci Junan.

Foto: Wuhan Institute of Virology

V eni jami pri netopirjih pridobili različne koronaviruse
Vzorčenje v Junanu je potekalo desetkrat v obdobju od aprila 2011 do oktobra 2015 in sicer v samo eni jami. V omenjeni jami, kjer je potekalo vzorčenje, so tako odkrili celo skupino različnih koronavirusov, podobnih SARS-CoV.

Foto: Wuhan Institute of Virology

Novi koronavirus bi bil lahko umetno ustvarjen v laboratoriju
Indijski raziskovalci so sicer že analizirali novi koronavirus in pri tem odkrili unikatno zasnovo virusa, kar nakazuje na to, da je bil SARS-CoV-2 ustvarjen v laboratoriju, a so po pritiskih s Kitajske svojo raziskavo umaknili.

Foto: posnetek zaslona

Že leta 2015 so v The Scientist izrazili zaskrbljenost nad ustvarjanjem koronavirusov v laboratorijih. “Edini učinek takšnega dela v laboratoriju je ustvarjanje novega, nenaravnega tveganja,” je pojasnil biolog in strokovnjak za biološko orožje Richard Ebright.

Foto: posnetek zaslona

Eksperimente s koronavirusi financirale tudi ZDA
Združene države Amerike so v času predsednika Baracka Obame prek National Institute of Health pod vodstvom dr. Anthonyja Faucija leta 2015 Inštitutu za virologijo v Vuhanu podelile 3,7 milijona ameriških dolarjev za znanstveno raziskovanje v zvezi s koronavirusi, še navaja InfoWars. Kongresnik Matt Gaetz je že izrazil zgroženost nad ameriškim financiranjem takšnih raziskav na Kitajskem: “Zgrožen sem, ko sem izvedel, da so leta ZDA financirale krute in nevarne eksperimente na živalih v Vuhanu, kar je lahko pripomoglo h globalni širitvi koronavirusa.”

Rok Krajnc