Dominionova žvižgačica razkriva: O volilni prevari po telefonu obvestila FBI, a so klic prekinili in jo v celoti prezrli!

Elektronsko glasovanje na ameriških predsedniških volitvah (foto: EPA)

Upravljalka glasovalnega sistema Dominion v ZDA, ki je pričala, da je opazila volilno prevaro v Michiganu, je pred državnim senatnim odborom, povedala, da je poklicala FBI, da bi sporočila svoja opažanja, vendar so jo agentje preprosto odrezali in prezrli njeno sporočilo. Gre za Melisso Carone, ki sicer deluje kot pogodbena delavka, in jo je Dominion dodelil za delo v centru TCF v Detroitu, na dan volitev. 

Na področju informacijske tehnologije samozaposlena pogodbena delavka Melissa Carone, je za javnost povedala, da je bila s strani glasovalnega sistema Dominion dodeljena za sledenje volitvam v Michiganu v Detroitu, kjer je opazila volilno prevaro in o tem obvestila FBI, ki pa ni želel prisluhniti njenemu poročilu, marveč jo je gladko odrezal. Že omenjeno agencijo je poklicala 5. novembra, da bi poročala o primerih goljufije, ki jih je opazila, vključno s tem, da so bile glasovnice preštete od osemkrat do desetkrat. Ob tem je še dejala, da se je z agentko pogovarjala vsaj 40 minut, je Carone v torek povedala nadzornemu odboru senata v Michiganu, poroča RT

Kot je še ob tem zgroženo dejala, se je telefonska povezava nenadoma prekinila, četudi je imela agentka vse njene informacije. Prav tako ji agentka ni nikdar več vrnila klica, marveč jih je morala ona sama poklicati nazaj, vendar vse odtlej z njimi ni uspela vzpostaviti stika.

Odvetniki predsednika Donalda Trumpa, ki so v primeru Michigana in nekaterih drugih ključnih zveznih držav opozorili na množične goljufije in v katerih je, kot kaže z majhno prednostjo, zmagal Trumpov demokratski tekmec Joe Biden so odgovorili, da DOJ ni našel dovolj dokazov, ker jih ni želel najti. Trumpova odvetnika Rudy Giuliani in  Jenna Ellis sta ob tem podala skupno izjavo, da sta zbrala dovolj dokazov, da je prišlo do nezakonitega glasovanja v vsaj šestih zveznih državah, vendar pa se njihovih dokazov ni preučilo. Kot še navajata imata dovolj prič, ki so pod prisego trdile, da so opazile kriminal, povezan z volilnimi prevarami, vendar pa se niti ene same priče ni  naknadno zaslišalo. FBI je sicer le eden izmed organov, ki očitno niso ustrezno opravili svoje naloge preiskave volilnih goljufij. 

Vendar pa so v Trumpovi ekipi prepričani, da ni šlo zgolj zato, da priče ne bi bile zaslišane. Prav tako ni bila pregledana nobena volilna naprava. Hkrati pooblaščeni organi niso uporabili svojih pooblastil za sodno preiskavo primerov domnevnih volilnih prevar. Hkrati pa je Carone pod prisego že izpričala, da so tovornjaki, ki naj bi delavcem na voliščih domnevno dovažali hrano, v resnici pripeljali na tisoče in tisoče glasovnic. Vendar pa je sodna stroka njeno pričevanje že zavrnila, rekoč da ni verodostojno, ker da je njena izjava oziroma opažanje osamljen primer, ki se ne ujema z opažanji preostalih očividcev.

Niti ene glasovnice za Trumpa 

Carone je približno 26 ur skupaj delala 3. in 4. novembra v centru TCF, kjer so šteli glasovnice iz Detroita. Kot je ob tem dejala ni videla niti ene glasovnice za Trumpa, kar je opisala kot grozljivo in kot nekaj za kar ni nobenega razloga. Osrednji mediji so Bidna za zmagovalca ameriških predsedniških volitev razglasili že 7. novembra. Vse od tedaj se je demokratski kandidat med drugim ukvarjal z vzpostavljanjem svoje administracije, vendar pa se Trump ne strinja z izidi glasovanja v ključnih zveznih državah, ki bi mu lahko prinesle volilno zmago. Nazadnje si je za spremembo volilnega rezultata, aktualni ameriški predsednik, prizadeval v zvezni državi Wisconsin.

V ponedeljek, 30 novembra 2020, sta na javnem zaslišanju pred zakonodajalci zvezne države Arizona koordinator Trumpove predsedniške kampanje za pravno strategijo, Giuliani, in višja pravna svetovalka Ellis, predstavila dokaze o volilni prevari. “Od vas zahtevam, da se borite,” je zakonodajalce v Arizoni na zaslišanju nagovoril nekdanji župan New Yorka Giuliani. “Če ne morete rešiti volilne pravice v Ameriki, potem si zaslužite izgubo politične kariere,” ni okolišil Giuliani in po poročanju The Gateway Pundit požel bučno odobravanje s strani zbranih v dvorani.

Domen Mezeg