fbpx

Donald Trump: Koronavirus razkril, kako nevarna je odvisnost od dobavnih verig na Kitajskem!

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je v soboto izpostavil, da največjo lekcijo v krizi z novim koronavirusom predstavlja dejstvo, da se oskrbovalne verige ZDA ne bi smele zanašati na Kitajsko. “Veliko smo se naučili o dobavnih verigah,” je dejal Trump. “Naučili smo se, da je v ZDA lepo izdelovati stvari. To govorim že dlje časa.”

Trump je o tem razpravljal na novinarski konferenci v Beli hiši in spomnil, da je sam vodil kandidaturo za predsednika na podlagi izpostavljanja nevarnosti odvisnosti Amerike od slabih trgovskih poslov in tujih držav, medtem ko se drobi industrija v državi. Kot eno najbolj pomembnih stvari je poudaril, da bi bilo potrebno izdelke izdelati v ZDA.

Bilo je prijateljsko, a potem se je zgodilo to
Trump je po poročanju Breitbarta opozoril, da je tudi kot predsedniški kandidat obljubil, da bo oster do Kitajske in da bo nanje uspešno pritiskal s tarifami z namenom, da bo prišlo do sklenitve pomembnega trgovinskega dogovora. “S Kitajsko smo sklenili posel in postalo je prijateljsko, a potem se je zgodilo to,” je pripomnil.

Foto: epa

Trump se je spomnil, da je bral zgodbo o ameriških avtomobilskih podjetjih, ki so se soočala s težavo, da se vrnejo v normalno stanje, saj bi težko dobila vse potrebne dele iz celega sveta. “Kaj se zgodi, ko ste v vojni in imate dobavno verigo, kjer je polovica vaše dobave odvisna od drugih držav?” je vprašal Trump. “Kdo so ljudje, ki so pomislili na to? To so globalisti. Ne deluje.”

Hana Murn