fbpx

“Hvala za vse, kar ste storili,” so se Donaldu Trumpu v Beli hiši zahvalili Američani, ki so covid-19 preboleli

Foto: epa

“Hvala za vse, kar ste naredili,” se je ameriškemu predsedniku zahvalila demokratka Karen Whitsett iz Michigana, potem ko sta se Donald Trump in podpredsednik Mike Pence srečala z Američani, ki so preboleli covid-19 ter prisluhnila njihovim zgodbam. Trump je ob tej priložnosti dejal, da že pripravlja smernice za postopno odpiranje zveznih držav. Ameriške otroke, ki trenutno ne hodijo v šole in čas preživljajo doma, pa je nagovorila prva dama ZDA Melania Trump, ki je ob tej priložnosti dejala: “Spodbujam vas, da berete knjige, nadaljujete z učenjem, pomagate pri hišnih opravilih in se zabavate skupaj s svojimi družinami.” 

Ameriški predsednik Donald Trump in podpredsednik Mike Pence sta se srečala z Američani, ki so uspešno preboleli covid-19 ter prisluhnila njihovim zgodbam in zahvalam. Nad ravnanjem ameriškega političnega vodstva je bila navdušena tudi demokratka Karen Whitsett iz Michigana, ki je tudi sama prebolela to bolezen: “Hvala za vse, kar ste naredili.” Trump je ob tej priložnosti naznanil, da pripravljajo smernice za odpiranje posameznih zveznih držav.

Predsednik je ob tej priložnosti ameriško javnost obvestil tudi o spodbudnih rezultatih v zvezi z bojem s koronavirusom v tej državi. Med drugim je dejal, da se je preko vikenda število na novo okuženih ustalilo, in da ne narašča. Tudi število novih hospitalizacij v najbolj ogroženih predelih države, kot so New York, New Jersey, Michigan in Louisiana se počasi umirja. Zahvala gre v prvi vrsti Američanom, ki so strogo upoštevali smernice ameriških oblasti.

Foto: epa

Trump je v nadaljevanju naznanil, da so naslednji korak priprave na odprtje ameriškega gospodarstva, še zlasti pa vrnitev nekaterih ljudi nazaj na delovna mesta, in sicer ko bo zadoščeno varnostnim pogojem. Obenem bodo guvernerjem kmalu posredovali potrebne informacije glede ponovnega odpiranja posameznih zveznih držav. Američani po njegovih besedah potrebujejo pridobiti zaupanje glede vračanja v normalno življenje.

Foto: epa

Poleg svojega sporočila ameriškim otrokom, med katerimi so mnogi prisiljeni ostajati doma, izolirani od prijateljev, pa je Melania Trump predstavila tudi nekaj novih prostočasnih aktivnosti zanje, in sicer kot del pobude za otroke “Be Best”. Slednja med drugim vključuje nove sestavljanke (“puzzle”), besedne igre in igre, ki vključujejo zabavna dejstva o Beli hiši. “Mislimo na vas in vsi smo v tem združeni skupaj,” je svojo poslanico zaključila prva dama.

V ZDA je trenutno z novim virusom okuženih 614.246 ljudi, za posledicami okužbe je umrlo 26.064 ljudi, okrevalo pa je 38.820 ljudi. Po številu smrtnih žrtev so najbolj prizadete sledeče zvezne države: New York (10.834), New Jersey (2.805), Massachusetts (957), Michigan (1,768), Kalifornija (789), Ilinois (868) in Louisiana (1,013), poroča worldometer.

Domen Mezeg