fbpx

Donald Trump: Ravnanje Bidna v Afganistanu predstavlja najsramotnejši trenutek v zgodovini naše države

Ameriški predsednik Donald Trump (foto: EPA)

Po mnenju nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa je njegova zamenjava v Beli hiši Joe Biden, kar se tiče umika Američanov iz Afganistana, zamočil.

“Najsramotnejši trenutek v zgodovini naše države,” je umik ZDA iz Afganistana pod vodstvom ameriškega predsednika Joeja Bidna za Breitbart komentiral nekdanji predsednik Donald Trump.

Preberite še: [Video] Imam v Kanadi muslimane poziva naj podprejo talibane pri uvedbi šeriata v Afganistanu

Po Trumpovem mnenju je Bidnova poteza v Afganistanu totalni fiasko. “Še otrok bi vedel, da umik vojske pride nazadnje. Prvo vse ostale spraviš ven, potem odpelješ vso opremo – vzameš za 83 milijard dolarjev opreme – potem razstreliš baze,” je razložil nekdanji ameriški predsednik. “Vsak ve, da vojsko umikaš na koncu, oni pa so prvo umaknili vojsko.”

Vojsko umikaš zadnjo
Biden je skušal za katastrofalen umik iz Afganistana okriviti Trumpa, a je nekdanji ameriški predsednik v intervjuju za Breitbart izpostavil, da je sam s talibani februarja 2020 podpisal sporazum, ki so ga spoštovali. Leto in pol od podpisa sporazuma pa vse do včeraj ni bil ubit niti eden ameriški vojak v Afganistanu. Spet so začeli umirati, ko je vajeti v Beli hiši prevzel Biden.

Foto: epa

V samomorilskem terorističnem bombnem napadu je terorist iz vrst ISIS-K – druga veja ISIS-a za južno in osrednjo Azijo -, ki so ga pripadniki talibanov spustili na letališče v Kabulu, povzročil, da je bilo ubitih več kot 90 ljudi, med njimi tudi 13 ameriških vojakov in 28 talibanov. Poleg tega je bilo še najmanj 150 ljudi ranjenih.

Ivan Šokić