fbpx

[Video] Imam v Kanadi muslimane poziva naj podprejo talibane pri uvedbi šeriata v Afganistanu

Imam Younus Kathrada (vir: MEMRI)

V Kanadi živeči imam Younus Kathrada je v nedavni pridigi napadel kristjane in jude, in jih označil za sovražnike, ki so financirali v Afganistanu izgubljeno vojno proti talibanom. Ob tem je napadel zahodne ženske, ki naj bi se oblačile kot prostitutke in pozval muslimane naj podprejo talibane pri uvedbi šeriatskega prava v Afganistanu.

V svojem govoru, ki ga je v Kanadi živeči imam Younus Kathrada imel v petek, 20. avgusta 2021 v islamskem centru za muslimansko mladino v Victoriji, je islamski pridigar govoril, da judje in kristjani zapravljajo gore zlata zato, da bi muslimane odvrnili stran od islama, a jim to po mnenju islamskega radikalca ne bo uspelo.

“Tako da bodo zapravljali, a ne bojte se, na koncu dneva ne bodo zmagali,” je prepričan Kathrada. “Allah nam pravi, da bodo zapravljali, in to bo razlog za njihovo obžalovanje.” Znak tega hudega obžalovanja Kathrada vidi v ameriškem umiku iz Afganistana. Pri tem je vernike pozval naj hvalijo Alaha in pokažejo svojo podporo za nedavno talibansko zmago.

“Pravim vam, pokažite podporo svojim bratom v Afganistanu, ki želijo v svoji deželi šeriatsko pravo,” je zbrane nagovoril Kathrada. Pri tem je pozval Alaha naj mudžahedinom, ki se borijo po svetu nakloni zmago.

Ženska je na Zahodu prostitutka

“Vidimo da želi Zahod govoriti o pravicah žensk … Ah, da, njena pravica da je prostitutka. Njena pravica, da spi naokoli s komerkoli želi. Njena pravica, da jo zlorabljajo. Njena pravica da razkazuje svoje telo moškim, ki se naslajajo ob pogledu nanjo v pornografiji in drugače,” je bil kritičen Kathrada.

Na izrečeno so se odzvali v kanadskemu centru za izraelske in judovske zadeve (CIJA), kjer so izrazili zaskrbljenost nad sovražno retoriko. Po njihovem mnenju gre za širjenje sovraštva preko spleta zaradi česar bi morali intervenirati kanadski organi pregona.

To ni Kathradov prvi izpad. Lani oktobra je vzel na piko umorjenega francoskega profesorja Samuela Patyja, ki mu je čečenski migrant v Parizu odrezal glavo zaradi prikazovanja slike islamskega preroka Mohameda v šoli. Po mnenju Kathrade je nespoštovanje Mohameda hujši zločin od policijskega pobijanja črncev v ZDA.

Demokracija ni kompatibilna s šeriatom

Talibani medtem nadaljujejo po svoje. Eden od voditeljev Waheedullah Hashimi je tako v četrtek, 19. avgusta 2021 povedal, da v Afganistanu ne mislijo trpeti demokracije, saj afganistanska kultura in islamsko šeriatsko pravo takega političnega sistema ne podpirata.

Ivan Šokić