Donald Trump namenil več denarja za izobraževanje na področju znanosti

Foto: epa

Predsednik Donald Trump se je v ponedeljek, 25. septembra, v Beli hiši sešel s študenti na slovesnem podpisu memoranduma (pisne izjave), po katerem bo več denarja namenjenega za izobraževanje na področju znanosti in tehnologije.

“Delaj, kar ljubiš, in boš uspešen,” je dejal predsednik Donald Trump. “Delajte trdo, vse te stvari, vendar morate v določeni meri slediti svojemu srcu, morda celo v večji meri …, če imate radi, to ni delo. Je užitek.”

Znanje matematike in tehnologije je pomembno za razvoj
Trump se je srečal z zakonodajalci, poslovnimi in izobraževalnimi uradniki, da bi obnovili namenske vladne vire za visokokakovostno izobraževanje. Podpisal je memorandum o usmerjanju ministrstva za šolstvo, naj v šolah porabi 200 milijonov dolarjev za znanost, tehnologijo, inženiring in matematično usposabljanje. “Delovna mesta se spreminjajo in moramo ustvariti nove poti za vse naše državljane, da bi dobili najboljša delovna mesta,” je dejal Trump med srečanjem v Beli hiši in dodal, da je za otroke bolj pomembno kot kdajkoli prej, da poznajo matematiko in tehnologijo.

Ob koncu je predsednik nagovoril vse, ki so se zbrali okoli njegove mize, in rekel: “Tega dneva se boste spominjali, saj ste na posebnem mestu. Na posebnem mestu ste in zelo malo jih je lahko prišlo in ga videlo, vendar sem hotel, da ga vidite. To je zelo, zelo posebno območje sveta. Vse se zgodi tukaj. In danes ste tukaj, in v čast mi je, da ste prišli. Torej, pojdite v svet, delajte trdo in resnično dobro. V redu?”

D. Š.

 • Darth Vader

  S tem ko je obrnil javnost proti NFL je predsednk Trump prebudil člane
  delovnega razreda, ki so bili nekoč preveč zamoteni z nogometom, da bi
  jih brigal globalizem. V noveli George Orwella 1984 so bili člani
  delovnega razreda neinformirana množica, katera je pasivno sprejela
  vzpon avtoritarizma s pripadajočo degradacijo civilizacije okoli njih,
  ker so bili preveč okupirani z citiram “filmi, nogometom, pivom in nad
  vsemi kockanjem”. Po golih številkah ima delovni razred moč izboljšati
  družbo, samo če niso tako zamoteni s kruhom in igrami.Več v
  videoprispevku s slovenskimi podnapisi.

  https://ambasador21.wordpress.com/2017/09/29/zakaj-je-trump-napadel-nfl/

 • Najplemenitejši

  Kramp je državni denar namenil za znanost, ki bi mu naredila bolj idealno lasuljo! In nove možgane!

  • Olga

   Vidim, da so vam dali lasuljo in “nove – socialne – možgane” levičarji! Trump je s svojo frizuro in predvsem s svojimi možgani in rokami ustvaril svoje premoženje! Dela zastonj, brez plače! Dela v dobro davkoplačevalcev, za razliko od vaših vzornikov, ki res vse naredijo z našim denarjem in še izdatno nabašejo svoje žepe!
   S svojim komentarjem kažete, da imate prazno betico in ste totalno brez postenja in morale!

 • Anonimni_Profesor

  Trump ve kako se dela. Znanje je treba podpirati ne pa po komunajzarsko ustvarjati iz mladine obrite opice.

 • Olga

  Bravo Trump! Izpolnjuje obljubljeno, kljub polenom pod nogami! Res je velik človek in upanje za ves svet!

  • andreas82

   Redka izjema, ostalo pa vse zavoženo, naša politika da je ne omenjam, kakšne velike težave ima Orban s komisijo, zato Trump rešuje cel svet, tudi Evrropo!!!

   • Olga

    Ko se bo Amerika postavila na noge po levaške sindromu, bo okrevala tudi Evropa! Nemčija je z vstopom AFD na dobri poti! Obljubili so, da bodo Merklovo lovili, saj ni imela pravne osnove za uvoz divjakov, ki so morili in posiljujejo po Nemčiji! Očitno se je začela budnica!