fbpx

Donald Trump namenil več denarja za izobraževanje na področju znanosti

Foto: epa

Predsednik Donald Trump se je v ponedeljek, 25. septembra, v Beli hiši sešel s študenti na slovesnem podpisu memoranduma (pisne izjave), po katerem bo več denarja namenjenega za izobraževanje na področju znanosti in tehnologije.

“Delaj, kar ljubiš, in boš uspešen,” je dejal predsednik Donald Trump. “Delajte trdo, vse te stvari, vendar morate v določeni meri slediti svojemu srcu, morda celo v večji meri …, če imate radi, to ni delo. Je užitek.”

Znanje matematike in tehnologije je pomembno za razvoj
Trump se je srečal z zakonodajalci, poslovnimi in izobraževalnimi uradniki, da bi obnovili namenske vladne vire za visokokakovostno izobraževanje. Podpisal je memorandum o usmerjanju ministrstva za šolstvo, naj v šolah porabi 200 milijonov dolarjev za znanost, tehnologijo, inženiring in matematično usposabljanje. “Delovna mesta se spreminjajo in moramo ustvariti nove poti za vse naše državljane, da bi dobili najboljša delovna mesta,” je dejal Trump med srečanjem v Beli hiši in dodal, da je za otroke bolj pomembno kot kdajkoli prej, da poznajo matematiko in tehnologijo.

Ob koncu je predsednik nagovoril vse, ki so se zbrali okoli njegove mize, in rekel: “Tega dneva se boste spominjali, saj ste na posebnem mestu. Na posebnem mestu ste in zelo malo jih je lahko prišlo in ga videlo, vendar sem hotel, da ga vidite. To je zelo, zelo posebno območje sveta. Vse se zgodi tukaj. In danes ste tukaj, in v čast mi je, da ste prišli. Torej, pojdite v svet, delajte trdo in resnično dobro. V redu?”

D. Š.